STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με γκολάρα του Σκόνδρα ο ΠΑΣ, 1-1 με την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΣ, Κέρκυρα EUROKINISSI SPORTS

Η Κέρκυρα προηγήθηκε με τον Παμλίδη, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα με μαγικό γκολ του Σκόνδρα ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους στο ΕΑΚ, για την 24η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. (VIDEO).

Αήττητη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε η Κέρκυρα στην έδρα της. Προερχόμενη από τις κομβικές νίκες σε βάρος Πλατανιά και Απόλλωνα Σμύρνης, οι Φαίακες δεν κατόρθωσαν να επικρατήσουν και του ΠΑΣ Γιάννινα για την 24η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, μένοντας στο 1-1.

Η ομάδα της Ηπείρου από τη μεριά τους, που θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να τερματίσει πέμπτη, έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί ματς, με απολογισμό δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Highlight του αγώνα το τέρμα της ισοφάρισης από τον στόπερ των φιλοξενούμενων, Απόστολο Σκόνδρα.

Αξιοσημείωτο ότι αυτή ήταν η 10η συνάντηση Κέρκυρας και ΠΑΣ για τη Super League και ήταν η πρώτη ισόπαλη (οκτώ νίκες είχε ο ΠΑΣ, μια η Κέρκυρα).

Με γκολάρα του Σκόνδρα ο ΠΑΣ, 1-1 με την Κέρκυρα
Με γκολάρα του Σκόνδρα ο ΠΑΣ, 1-1 με την Κέρκυρα

Μοιρασμένο πρώτο μέρος στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με ποσοστό 54%, ενώ 46% είχε ο ΠΑΣ. Οι δύο ομάδες σαφώς και πρόσεχαν τα μετόπισθεν, αλλά όταν τους δινόταν η ευκαιρία δεν δίσταζαν και έφευγαν στην επίθεση για να βάλουν γκολ. Ρόλε και Ζορμπάς για τους Φαίακες άλλαζαν διαρκώς πλευρές στο 4-3-3 του Ματζουράκη για να μπερδέψουν τους Ηπειρώτες.

Ύστερα από ένα πρώτο 20λεπτο δίχως αξιόλογες ευκαιρίες (στο 12' ο Κρητικός είχε σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι), το 1-0 έγινε στο 21' με τον Παμλίδη, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στην έδρα της ομάδας του. Ο Ρόλε του πέρασρ τη μπάλα, αυτός ντρίμπλαρε τον Σκόνδρα, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μιχαήλ, αλλά δεν άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, αφού νωρίτερα είχε περάσει πάνω από τον Βελλίδη (1-0).

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Ματζουράκης): Γιανακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Κρητικός, Μπαλάφας (81' Αρτυματάς), Σιόντης, Ζορμπάς (66' Μυτίδης), Ρόλε (92' Μένσα), Παμλίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ, Μανθάτης (74' Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (82' Γιάκος), Μπετρά (71' Χέλκβιστ), Κόντε.

Γκολ: 21' Παμλίδης - 34' Σκόνδρας

Κάρτες: 59' Κρητικός, 60' Λέκοβιτς - 40' Αποστολόπουλος, 77' Καρανίκας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να πιέσουν, ώστε να φέρουν εκ νέου στα ίσια το παιχνίδι. Δυσκολεύονταν, ωστόσο, να παράξουν ευκαιρίες, αν εξαιρεθεί ένα καλοτραβηγμένο σουτ του Μπετρά μέσα από την περιοχή και αριστερά, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, στο 25'. Η ισοφάριση ήρθε από στατική φάση και μάλιστα με τρόπο μοναδικό. Ο Βιντάλ εκτέλεσε κόρνερ στο 34' και ο Σκόνδρας με ένα καταπληκτικό τακουνάκι προ του Παμλίδη έστειλε τη μπάλα στο απέναντι δοκάρι και στα δίχτυα (1-1). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως να γίνει άλλη φάση.

Την ίδια εικόνα που είχε το πρώτο μέρος, την ίδια είχε και το δεύτερο. Μοιρασμένο ματς, πάνω - κάτω η μπάλα, αλλά λίγες άξιες αναφοράς ευκαιρίες. Ακόμα και το δοκάρι που είχε στο 62' ο Ζορμπάς δεν μπορεί να θεωρεί κλασική ευκαιρία, καθώς η σέντρα - σουτ από δεξιά βρήκε στο πάνω μέρος της δοκού. Στο 75' ο Γιάννης Ματζουράκης αποφάσισε να αλλάξει σχήμα στην ομάδα του και το 4-3-3, το έκανε 4-4-2 με ρόμβο. Πέρασε ο Παμλίδης δίπλα στον Μυτίδη στη γραμμή κρούσης. Αμυντικός μέσος ο Σιόντης, μπροστά του οι Μπαλάφας και Κρητικός, ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Ρόλε.

Η καλύτερη φάση του δεύτερου μέρους καταγράφηκε στο 80'. Οι Ηπειρώτες έφυγαν στην κόντρα επίθεση, ο Νικολιάς πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο πάγκος της Κέρκυρας ξεσηκώθηκε, διαμαρτυρόμενος για οφσάιντ. Στα 13 λεπτά που ακολούθησαν, κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά γκολ δεν μπήκε, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.

Με γκολάρα του Σκόνδρα ο ΠΑΣ, 1-1 με την Κέρκυρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τι διαφορετικό από το καταπληκτικό γκολ του Απόστολου Σκόνδρα! Είτε το ήθελε είτε όχι, η έμπνευσή του ήταν απίθανη. Ένα φοβερό τακουνάκι που κατέληξε στην απέναντι γωνία του Γιαννακόπουλου, στο δοκάρι και στα δίχτυα. Πολλοί στράικερ του πλανήτη θα ζήλευαν την εκτέλεση του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τάσος Παπαπέτρου και οι βοηθοί του πήραν σωστές αποφάσεις ως επί το πλείστον. Υπήρξαν δύσκολες φάσεις για τους δύο επόπτες. Λανθασμένη ήταν η υπόδειξη οφσάιντ στον Κόντε, στο 29ο λεπτό. Ο Νικολιάς πράγματι καλυπτόταν στο 80', όταν διαμαρτυρήθηκε όλος ο πάγκος της Κέρκυρας. Όπως επίσης δεν φάνηκε να έχει κάνει φάουλ στο 92' ο Χέλκβιστ στον Γιανακόπουλο, αν και στην εξέλιξη της φάσης ο Κόντε σούταρε στον... ουρανό.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μόνο και μόνο για το γκολ που σημείωσε, θα τον επιλέξουμε ως MVP. Ο Σκόνδρας ήταν συνεπής, ωστόσο, και στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεδομένα αυτό το γκολ που έβαλε δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε τέτοιος παλμός στο ΕΑΚ. Οι οπαδοί της νησιωτικής ομάδας δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα παρά το βροχερό απόγευμα. Σε αυτό βοήθησε και η παρουσία των φίλων του ΠΑΣ, που ταξίδεψαν στην Κέρκυρα και με τα συνθήματά τους συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι ελάχιστες ευκαιρίες στο β' μέρος. Χρειάστηκε να δείξει το χρονόμετρο το 80' για να δούμε κλασική φάση, η οποία επί της ουσίας ήταν και η μοναδική άξια αναφοράς στην αναμέτρηση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ