STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με γκολάρα του Ουάρντα, ο Ατρόμητος πλήγωσε την ΑΕΚ (1-1)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο Περιστέρι με γκολ του Αραούχο (68'), αλλά ένα εντυπωσιακό γκολ του Ουάρντα στο 80' δεν της επέτρεψε να φύγει με τη νίκη, για την 23η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. (VIDEO)

Ένα ματς σαν αυτό στο Περιστέρι, συνήθως κρίνονται στο ένα γκολ. Και όταν η ΑΕΚ το βρήκε με τον Αραούχο, πίστεψε πως θα μπορούσε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα του Ατρόμητου και να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως ο Ουάρντα είχε… διαφωνίες. Μ’ ένα εντυπωσιακό γκολ δέκα λεπτά πριν από το τέλος, έστειλε το ματς στο 1-1 και υποχρέωσε την ΑΕΚ να αφήσει δυο πολύτιμους βαθμούς στο Περιστέρι.

Για την ΑΕΚ είχε μεγάλη σημασία να μπει δυνατά στο ματς και να πιέσει από την αρχή. Όπως έκανε και στο Κίεβο στο παιχνίδι με τη Ντιναμό. Και αυτή ήταν η εντολή του Χιμένεθ, την οποία οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ακολούθησαν. Μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι από τον Ατρόμητο. Με επιλογές ανάπτυξης και από τα δυο άκρα αλλά και με τον Λιβάγια να παίρνει πρωτοβουλίες, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων.

Και δημιούργησαν προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Στο 7’ ο Λιβάγια πέρασε κάθετη στον Αραούχο, αλλά ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη που έκανε γρήγορη έξοδο. Ενώ στο 10’ ο Λιβάγια βρήκε χώρο για να σουτάρει έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, αλλά σημάδεψε πάνω στον Γιαννιώτη. Η πίεση της ΑΕΚ κράτησε για τα πρώτα 20 λεπτά. Μ’ ένα απευθείας φάουλ του Γκάλο που πέρασε άουτ στο 17’, να είναι η τελευταία απειλή στην εστία των γηπεδούχων. Από το 20άλεπτο και μετά, ο Ατρόμητος βρήκε απαντήσεις στους τρόπους ανάπτυξης της ΑΕΚ και κυρίως άρχιζε να κερδίζει μάχες στη μεσαία γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολευόντουσαν πλέον να κρατήσουν την μπάλα. Και οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο αλλά και στημένα πέριξ της περιοχής του Γιαννιώτη. Ένα εξ αυτών, στο 38λεπτό και με εκτελεστή τον Ουάρντα, κόντραρε πάνω στο τείχος, άλλαξε πορεία η μπάλα, αλλά αντί για τα δίχτυα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Και όπως η ΑΕΚ στο δικό της καλό 20άλεπτο, έτσι και ο Ατρόμητος στο καλό δικό του, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καρσιώτης (Κόρινθος)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι):Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάζιτς (78’ Κωτσόπουλος), Μάντσον, Βασιλακάκη, Ουάρντα (90’ Καρασαλίδης), Ντιγκινί (53’ Μπρούνο), Ντάουντα.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Γκάλο, Σιμόες (52’ Μοράν), Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος (73’ Μασούντ), Λιβάγια, Αραούχο (80’ Μπακασέτας) .

Γκολ: 68’ Αραούχο, 80’ Ουάρντα

Κάρτες: 54’ Γαλανόπουλος, 64΄Μοράν, 72’ Χριστοδουλόπουλος, 84’ Λιβάγια, 86’ Γιαννούλης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο Περιστέρι εντελώς διαφορετικά απ’ ότι το πρώτο. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να πλησιάσει στην περιοχή της ΑΕΚ. Κυρίως με τον Ουάρντα, ο οποίος άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενούμενων, προκειμένου να δημιουργήσουν απειλές. Και όσο ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να βρει ευκαιρίες, τόσο η ΑΕΚ άρχιζε να ισορροπεί το παιχνίδι. Κυρίως διότι ο Λιβάγια ξαναμπήκε στον ρυθμό του παιχνιδιού και άρχισε να παίρνει φάσεις πάνω του. Σε μια εξ αυτών στο 70λεπτό, ο Κροάτης βρήκε τρόπο να ξεκινήσει το γκολ της ΑΕΚ. Ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Γαλανόπουλο που ερχόταν ως… τρέιλερ.

Ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ δεν κατάφερε να σουτάρει, αλλά η μπάλα έφτασε στον Αραούχο, που απέφυγε τον Γιαννιώτη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ δυο λεπτά μετά, η ΑΕΚ έχασε και ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν σε μια σέντρα του Χουλτ, ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ο Αραούχο δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα. Και στο 76’, μετά από γύρισμα του Μασούντ, ο Αραούχο δεν μπόρεσε να βρει εξ επαφής στόχο.Η Ένωση πήγε το ματς εκεί που ήθελε. Και έδειχνε να το ελέγχει. Παρόλο που η απουσία του Σιμόες, που αποχώρησε λόγω τραυματισμού, δημιούργησε πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Κυρίως διότι ο Μοράν δεν μπορούσε να βοηθήσει καθόλου ούτε δημιουργικά, αλλά ούτε και ανασταλτικά. Και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ουάρντα. Ο Ισπανός μέσος της ΑΕΚ στο 80λεπτό, άφησε χώρο στον Αιγύπτιο έξω από την περιοχή και εκείνος σημάδεψε σωστά και με σουτ ισοφάρισε. Πλέον στο διάστημα που απέμενε, η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει. Αλλά με εξαίρεση συνεχόμενα κόρνερ, δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει. Και έμεινε το 1-1 μέχρι και το φινάλε.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ουάρντα στο 38' εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πήρε τέτοια πορεία από κόντρα στο κεφάλι του Αραούχο, που πήγε κατευθείαν στα δίχτυα του Τσιντώτα. Ωστόσο τελικά χτύπησε στο δοκάρι. Όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Χιμένεθ να δώσει το χέρι του στον Ουάρντα για την εκτέλεση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σιδηρόπουλος είχε πολλή και δύσκολη δουλειά. Στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ της ΑΕΚ, το πόδι του Λιβάγια φαίνεται να είναι ελάχιστα πιο μπροστά από το σώμα του Χατζηϊσαΐα. Στο 64', ο Λιβάγια φεύγει προς την εστία του Γιαννιώτη, ο Χατζηισαϊας τον μάρκαρε λίγο πριν μπει στην περιοχή και φάνηκε να του βρίσκει τα πόδια, χωρίς ο διαιτητής να δίνει φάουλ. Θα μπορούσε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μοράν για εκτός φάσης χτύπημα στον Ουάρντα, αλλά η φάση διέλαθε της προσοχής του Σιδηρόπουλου.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο τίτλος του πολυτιμότερου πάει στον Ουάρντα. Σημείωσε φοβερό γκολ, κέρδισε πολλά φάουλ από τους παίκτες της ΑΕΚ που επεδίωκαν να τον σταματήσουν, ήταν το σημείο αναφοράς για τον Ατρόμητο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γκολ του Ουάρντα. Ήταν εκπληκτικό το σουτ που έπιασε ο Αιγύπτιος και το σημείο που κατάφερε να στείλει την μπάλα. Ήταν ένα άπιαστο σουτ, ένα υπέροχο γκολ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δεν έχει προσφέρει πολλά ο Έρικ Μοράν από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ τον Γενάρη. Όμως στο Περιστέρι έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Και φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός πως δεν «έπεσε» πάνω στον Ουάρντα για να μην του επιτρέψει να σουτάρει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ