STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με γκολάρα Μπλάζιτς η Λαμία, 1-0 τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Με εκπληκτικό Παπαδόπουλο και φοβερό γκολ του Μάρκο Μπλάζιτς η Λαμία, νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη φυσική της έδρα και δεν επέτρεψε στον Ιστορικό να πατήσει μόνος στην κορυφή της Super League Σουρωτή ύστερα από 6 αγώνες.

Άξιζε να δει κανείς το Λαμία - Πανιώνιος για την 6η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Φοβερές ευκαιρίες, τις περισσότερες ο Πανιώνιος, αλλά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο ΔΑΚ. Το γκολ οι Φθιωτοί. Και τι γκολ! Φανταστικό από τον Μπλάζιτς στο 78'! Και με δέκα ο Πανιώνιος δύο λεπτά μετά (δεύτερη κίτρινη ο Γκιοατά).

Ιστορικό το παιχνίδι στη Λαμία, με δεδομένο ότι οι Φθιωτοί έπαιξαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη φυσική τους έδρα σε επίπεδο Super League. Επίσης ο Πανιώνιος είχε τη δυνατότητα με νίκη να περάσει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας ύστερα από έξι αγωνιστικές, αλλά απέτυχε.

Οι "κυανέρυθροι" κλήθηκαν να ταξιδέψουν στη Λαμία χωρίς τον Ιρανό αριστερό μπακ, Εχσάν Χατζισαφί, αφού η Ομοσπονδία της χώρας του απαίτησε από τον ποδοσφαιριστή να είναι Δευτέρα μεσημέρι στη χώρα, για τις υποχρεώσεις της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πανιώνιος άξιζε τη νίκη, αλλά το αποτέλεσμα μετράει και η Λαμία πανηγύρισε σπουδαία νίκη, την πρώτη εντός έδρας και δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά το "διπλό" στην Τρίπολη επί του Αστέρα. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήγε στους 7 βαθμούς και στην 9η θέση. Ο Πανιώνιος υπέστη την πρώτη του ήττα εφέτος και έμεινε στους 11.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
Γεσίλ, Παπαδόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Με γκολάρα Μπλάζιτς η Λαμία, 1-0 τον Πανιώνιο
Με γκολάρα Μπλάζιτς η Λαμία, 1-0 τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες, η Λαμία το γκολ

Ο Πανιώνιος είχε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος. Για 25 λεπτά ο Ιστορικός προχώρησε σε μια σειρά από κλασικές φάσεις, κατά τις οποίες ο τερματοφύλακας της Λαμίας Παπαδόπουλος ήταν εξαιρετικός. Ο πρώην κυανέρυθρος νίκησε στο 2' τον Μασούντ, στο 28' και στο 45' τον Σπιριντόνοβιτς, αλλά και στο 12' και στο 21' τον Γεσίλ. Ο Όμο ήταν "στενός κορσές" στον Μασούντ και οι δυο τους έδωσαν πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή.

Η Λαμία, από τη μεριά της δεν απείλησε επιθετικά, αν εξαιρέσει κανείς την εκτέλεση φάουλ του Πίτι στο 30', οπότε και ο Κότνικ έπεσε και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 20', όταν ο Ακόστα έκανε το σουτ και ο Βλάχος "έβγαλε" με το χέρι". Δύσκολη, όμως, φάση, ήταν πολύ κοντά στη μπάλα ο δεξιός οπισθοφύλακας του Πανιωνίου. Ο χρόνος κυλούσε και ο Μπάμπης Τεννές είδε ότι χρειάζεται αλλαγή η ομάδα του.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας)

4ος: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)

ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές): Ν. Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Κουτρομάνος (34' Βουό), Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (75' Φράγκος), Πίτι (68' Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς, Γκιοατά, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος (87' Κάργας), Σαββίδης (66' Σιώπης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ, Λάμπρου (66' Μασούρας), Γεσίλ.

Γκολ: 78' Μπλάζιτς

Κάρτες: 31' Αναστασιάδης, 80' Βασιλαντωνόπουλος, 90' Όμο, 93' Παπαδόπουλος - 39' Σαραμαντάς, 59', 80' Γκιοατά

Κόκκινη: 80' Γκιοατά

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Τι έκανε; Στο 34' έβγαλε τον Κουτρομάνο που έπαιζε δεξί μπακ και έβαλε τον στράικερ Βουό. Ο Βάντερσον που ήταν μέχρι πρότινος στην κορυφή πήγε δεξί εξτρέμ και ο Βασιλαντωνόπουλος που ήταν στο "φτερό" γύρισε δεξί μπακ. Η Λαμία επιχειρούσε να "τρυπήσει" την άμυνα των φιλοξενούμενων είτε από στατικές φάσεις, είτε από τα πλάγια του Παντελιάδη, που μοιάζουν με εκτελέσεις κόρνερ. Καμία από αυτές τις προσπάθειες, ωστόσο, δεν απέδωσε καρπούς.

Κάπως έτσι έπεσε η αυλαία για το πρώτο 45λεπτο, κατά το οποίο η ομάδα της Πλατείας είχε διπλάσιες τελικές, αν και το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν μοιρασμένο. Συνοπτικά, μέχρι το 25' ο Πανιώνιος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σκοράρει, ενώ η Λαμία βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της μετά την αλλαγή του Τεννέ, από την άποψη ότι κρατήθηκε περισσότερο η μπάλα και στη γραμμή κρούσης υπήρχε σημείο αναφοράς, αφού ο Βάντερσον έβγαινε πολύ έξω από την περιοχή.

Με γκολάρα Μπλάζιτς η Λαμία, 1-0 τον Πανιώνιο

Όπως ακριβώς στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Ανέστης Αναστασιάδης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαφύλαξη του μηδέν για τη Λαμία. Στο 7' έβγαλε πάνω στη γραμμή το σκαφτό του Σπιριντόνοβιτς, στο 46' έκοψε το σουτ του Μασούντ. Στο 53' ο Πίτι κράτησε αναίτια τη μπάλα τόσο πολύ στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα ο Λάμπρου να του κλέψει τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Βλάχο, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή και δεξιά κατέληξε άουτ. Η δεύτερη σημαντική στιγμή για τη Λαμία εκ νέου από στατική φάση. Φάουλ του Πίτι που βρήκε τον Μπλάζιτς, σουτ του Σέρβου στο δεύτερο δοκάρι και εξαιρετική επέμβαση του Κότνικ, στο 54'.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTERS IMAGES / EUROKINISSI)
Γεσίλ EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία είχε αναθαρρήσει και στο 61' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ του Παντελιάδη εξουδετερώθηκε από τον Κότνικ. Με... φόρα από το πρώτο ημίχρονο ο Παπαδόπουλος, "έβγαλε" δύσκολα το εξαιρετικό σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 64'. Στην επαναφορά ο Γεσίλ βρήκε δοκάρι, αλλά υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ. Φρέσκα πόδια στο 66' από τον Γρηγορίου, που έριξε στο ματς Σιώπη και Μασούρα στις θέσεις των Σαββίδη - Λάμπρου. Ίδιο σχήμα, μόνο αλλαγές προσώπων.

Αντίθετα με την είσοδο του Αναστασόπουλου αντί του Πίτι για τη Λαμία ο Τεννές, πέρασε πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή τον Μπλάζιτς. Το μομέντουμ κράτησε λίγο για τους γηπεδούχους, αφού ο Πανιώνιος ανέκτησε εκ νέου τον έλεγχο και χάρη στον εντυπωσιακό Παπαδόπουλο κρατήθηκε το 0-0 στο 72'. Ο νεοεισελθών Μασούρας νικήθηκε από τον κίπερ της Λαμίας, ενώ ακολούθως το σουτ του Σπιριντόνοβιτς πήγε ψηλά πάνω από το δοκάρι.

ΤΟΥΣ... ΞΕΡΑΝΕ Ο ΜΠΛΑΖΙΤΣ

Ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες, η Λαμία το γκολ. Και... ξερός ο Πανιώνιος. Ένα τρομερό σουτ στην κίνηση με το αριστερό από τον Μπλάζιτς έξω από την περιοχή, από απομάκρυνση του Μπανανά με το κεφάλι, άγαλμα ο Κότνικ, 1-0 οι Φθιωτοί! Σα να μην έφτανε αυτό για τον Μιχάλη Γρηγορίου, είδε την ομάδα του να μένει και με παίκτη λιγότερο. Ο Ζερόμ Γκιοατά έριξε στο έδαφος τον Βασιλαντωνόπουλο και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80'.

Στα περίπου 13 λεπτά που απέμεναν, κατέστη ανέφικτο για τον Πανιώνιο να φτάσει στην ισοφάριση και η Λαμία πανηγύρισε το τρίποντο μπροστά στους ενθουσιώδεις οπαδούς της!

Με γκολάρα Μπλάζιτς η Λαμία, 1-0 τον Πανιώνιο

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το φοβερό γκολ του Μάρκο Μπλάζιτς. Υπέροχο τέρμα, από αυτά που μας αρέσει να μπαίνουν στα γήπεδα. Το ξερό αριστερό σουτ του Σέρβου χαφ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σλοβένο Κότνικ.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTERS IMAGES / EUROKINISSI)
Μασούντ, Όμο EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Διαμαντόπουλος ήταν κοντά στις φάσεις, ορθά μοίρασε τις κάρτες που αποφάσισε να βγάλει από το τσεπάκι του. Η πιο δύσκολη φάση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτή κατά την οποία φώναξαν για πέναλτι οι γηπεδούχοι για χέρι του Βλάχου στο 20' στο σουτ του Ακόστα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Νίκος Παπαδόπουλος. Μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο γκολκίπερ της Λαμίας πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και στα δύο 45λεπτα και η κατάκτηση της νίκης για την ομάδα του οφείλεται σε αυτόν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Ενδεχομένως και η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Το αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για πρώην γκολκίπερ του Πανιωνίου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αναμέτρηση. Και στα 90 λεπτά της. Πάθος, μονομαχίες, πανέμορφες ενέργειες. Ο Πανιώνιος τις φάσεις, η Λαμία το γκολ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδυναμία του Πανιωνίου να φτάσει σε ένα γκολ, παρότι είχε ένα... κάρο ευκαιρίες. Θα μπορούσε έστω να αξιοποιήσει μία, αλλά δεν το έκανε και το πλήρωσε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ