STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη
Μπακασέτας, Πανιώνιος, πανηγυρικό ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τρία εξαιρετικά γκολ του MVP Τάσου Μπακασέτα ο Πανιώνιος, νίκησε 3-0 την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη και μετά την 26η αγωνιστική της Super League παραμένει μόνος στην 5η θέση! Απίθανη εμφάνιση του 23χρονου μεσοεπιθετικού.

Με ηγέτη τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του, ο Πανιώνιος επικράτησε 3-0 της Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Ο 23χρονος έκανε "πράματα και θάματα"και οδήγησε το "Ιστορικό" σε ένα ακόμα τρίποντο, το οποίο τον αφήνει μόνο στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Όταν οι "κυανέρυθροι" δεν έβρισκαν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα των ακριτών, εκεί ήταν ο Μπακασέτας να δείξει ότι αυτός είναι ο ηγέτης της ομάδας της Πλατείας, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ολιβιέ Μπουμάλ. Με τα τρία γκολ έφτασε τα 9 και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι βρίσκεται στη λίστα Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Γήπεδο:Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Βοηθοί: Δημήτριος Ζησιμόπουλος, Αντώνιος Πυλαρινός

4ος: Γεώργιος Γιαννουλάκης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Πατσατζόγλου, Σιώπης, Κόρμπος, Καθάριος (66' Καραμάνος), Ανσαριφάρντ (82' Τζανδάρης), Μπακασέτας, Μασούρας (90' Μπαργκάν).

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Γουάλας, Μπέρτος, Λισγάρας, Γούτας, Φλίσκας (46' Παπαστεριανός), Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (59' Νιέτο), Ορφανίδης, Σκουρτάι (58' Καπετάνος), Σολτάνι.

Γκολ:39', 42', 95' Μπακασέτας

Κάρτες: 31' Τασουλής, 56' Καθάριος, 77' Ρισβάνης, 79' Βλάχος, 92' Καραμάνος - 63' Λουσέρο, 75' Λισγάρας, 82' Γουάλας

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έτσι έπαιξαν

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη
Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη

Ανασκόπηση αγώνα

Ισορροπημένο το ματς στα πρώτα 25 λεπτά. Χωρίς πολλές φάσεις. Στο 15' ο Ανσαριφάρντ, πέρασε τον Τσέναμο, όμως δεν πρόλαβε τη μπάλα και έτσι δεν κατέστη εφικτό να τελειώσει τη φάση. Ακολούθησε ένα μακρινό σουτ του Μπέρτου που δεν είχε καμία τύχη. Αργός ρυθμός στο παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να ανεβάζει στροφές μετά το μισάωρο. Αυτό την ίδια ώρα που οι ακρίτες δεν κινδύνευαν στα μετόπισθεν. Να όμως που η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ξάνθης με χτύπημα φάουλ. Ο Τάσος Μπακασέρας έβαλε δύναμη στην εκτέλεση και ο Τσέναμο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα. Τού πέρασε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα στο 39' (1-0)!

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν καλά, καλά συνέλθει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Και τι γκολ, πάλι με τον Μπακασέτα! Ήταν στο 42', όταν εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Τσέναμο. Έτσι διαμορφώθηκε το πρώτο μέρος στην Πλατεία. Φορτσάτος στο ξεκίνημα του β' μέρους ο Μπακασέτας. Στο 47' ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, υποχρεώνοντας σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Τσέναμο. Στο 49' νέα τρομερή ενέργεια από τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου. Σουτ έξω από την περιοχή, έβγαλε δύσκολα ο γκολκίπερ της Ξάνθης. Στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ, που θα μπορούσε να πασάρει δεξιά, προτίμησε να σουτάρει, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με αέρα, σε αντίθεση με την Ξάνθη, η οποία χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Μπακασέτα βρέθηκαν γρήγορα με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Στο 75' ο Τσέναμο απέκρουσε την κεφαλιά του Ρισβάνη, ενώ το νέο σουτ του στόπερ του Πανιωνίου έφυγε πάνω από το δοκάρι. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ενισχύοντας τη γραμμή κρούσης με Νιέτο - Καπετάνο, αλλά επί της ουσίας η εστία του Διούδη δεν απειλήθηκε. Το φοβερό και τρομερό... σόλο του Μπακασέτα δεν είχε ολοκληρωθεί. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πέρασε τον Λισγάρα, μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με εξαιρετικό πλασέ ολοκλήρωσε το χατ τρικ ( 3-0).

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη

(τα στατιστικά της αναμέτρησης)

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Πανιωνίου. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Νέας Σμύρνης απέκτησε "αέρα" και... πάτησε την Ξάνθη, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο στεκόταν μια χαρά στο γήπεδο.

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Η Ξάνθη είχε παράπονα από τον Σπάθα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λουτσέσκου μάλιστα είχε για μερικά δευτερόλεπτα τετ α τετ με τον Πειραιώτη ρέφερι, προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί. Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξαν παράπονα, ούτε όμως και η δύσκολη φάση για τον ρέφερι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τάσος Μπακασέτας. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε την πιο μεστή εμφάνιση της καριέρας του και απέδειξε πως αποτελεί τον ηγέτη του Πανιωνίου.

Μας άρεσε

Η εμφάνιση του Μπακασέτα. Μετά το πρώτο γκολ ό,τι και αν έκανε τού "έπιανε". Τα στημένα του ήταν... φωτιά.

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Ότι η Ξάνθη κατέρρευσε μετά το 2-0. Στο δεύτερο μέρος, παρότι η ομάδα έγινε πιο επιθετική με Νιέτο - Καπετάνο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρει τα πατήματά της για να απειλήσει τον Πανιώνιο.

Με φοβερό Μπακασέτα ο Πανιώνιος, 3-0 την Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ