STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με διπλή ανατροπή και δύο γκολ του Μάκου, 3-2 ο Παναιτωλικός την ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός "έπνιξε" την ΑΕΚ στο Αγρίνιο, γυρνώντας... τούμπα το ματς και παίρνοντας τη νίκη με 3-2, χάρη σε δύο γκολ του Γρηγόρη Μάκου. (VIDEOS)

Έβαλε στη ντουλάπα τη ροζ φανέλα, έβγαλε αντίδραση όταν βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά και πάλι η ΑΕΚ την… τραγωδία δεν την απέφυγε. Αυτή την φορά, ήταν περισσότερο ναυάγιο. Σ' ένα γήπεδο στο Αγρίνιο που περισσότερο έμοιαζε με… πισίνα λόγω της βροχής, η ΑΕΚ έχασε με 3-2 από τον Παναιτωλικό και συμπλήρωσε πέντε διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη.

Γήπεδο:Παναιτωλικού

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Βοηθοί: Πετρόπουλος, Μεσσήνης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Νταλακούρας):Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Πάουλο (89' Καμαβουάκα), Κλέσιο (71' Μουνιός), Ρότσα (80' Ρόσα), Μαρκόβσκι

ΑΕΚ (Μοράις):Μπάρκας, Μπακάκης, Ντίας, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας (58' Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (58' Μπακασέτας), Μάνταλος (80' Ροντρίγκες), Αλμέιδα

Γκολ:12' πέν. Μαρκόβσκι, 55', 82' Μάκος / 22' Αλμέιδα, 33' Γαλανόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Κουτρομάνος / Μπάρκας, Βράνιες

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Ακατάλληλο για ποδόσφαιρο, αλλά πέντε γκολ

Η αλήθεια είναι πως ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Αγρινίου, δεν ήταν κατάλληλος για να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας. Και πιθανότατα αν δεν είχαν προκύψει τόσες πολλές αναβολές, δεν θα αποφάσιζε διαιτητής να γίνει κανονικά το ματς. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων ήταν υποχρεωμένοι από το πρώτο λεπτό να προσπαθούν να παίζουν με την μπάλα ψηλά, λες και ήταν ράγκμπι. Δυσκολεύονταν να σταθούν όρθιοι στο τερέν, δυσκολεύονταν να κοντρολάρουν την μπάλα, δυσκολεύονταν γενικώς να παίξουν ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά σε 45 λεπτά, όχι μόνο μπήκαν δυο γκολ, αλλά είχαν και πολλές τελικές προσπάθειες οι ομάδες. Ειδικά η ΑΕΚ και ειδικότερα ο Αλμέιδα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί ο Παναιτωλικός να προηγήθηκε στο 12’, όταν ο Μπάρκας ανέτρεψε τον Πάουλο και ο Μαρκόφσκι ευστόχησε από την λευκή βούλα, όμως ο Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ ήταν μεταμορφωμένος και ασταμάτητος. Σκόραρε με κεφαλιά στο 22’ και ισοφάρισε μετά από κόρνερ του Βάργκας. Ενώ ο Αλμέιδα στο 6’, στο 17’ και στο 37’ ανάγκασε τον Κυριακίδη σε σπουδαίες αποκρούσεις, μετά από δυνατά σουτ. Και συνολικά ο Πορτογάλος έκλεισε το ημίχρονο με έξι τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο ο παίκτης που γύρισε το ματς… τούμπα για την ΑΕΚ, ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της Ένωσης στα πρώτα 45 λεπτά. Με σουτ από το ύψος του πέναλτι στο 33’, ο Γαλανόπουλος έκανε το 2-1 και έστειλε την ΑΕΚ με προβάδισμα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ακόμα μια κατάρρευση δευτέρου ημιχρόνου

Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια του Αγρινίου με προβάδισμα στο σκορ, όπως συνέβη και πριν από περίπου δέκα μέρες στην Τρίπολη. Όμως και πάλι έπαθε, ακριβώς ό,τι έπαθε και πριν από δέκα μέρες στην Τρίπολη. Δεν είχε καμία απολύτως απάντηση στην αντίδραση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο ο Παναιτωλικός, έστω και μέσα στον βούρκο, κέρδιζε μέτρα μέσα στο γήπεδο, οι παίκτες της ΑΕΚ οπισθοχωρούσαν. Και όσο οι γηπεδούχοι έβαζαν τους «κιτρινόμαυρους» μέσα στην περιοχή, τόσο ήταν δεδομένο πως θα έρθει ισοφάριση. Κάτι που έγινε μόλις στο 55’ με τον Κούσα να περνά την μπάλα στον Μάκο και εκείνος εξ επαφής να «εκτελεί» τον Μπάρκα.

Ο Μοράις προσπάθησε να αντιδράσει και μετά από δέκα λεπτά άλλαξε το σύστημα σε κλασικό 4-4-2, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Πέκχαρτ και τον Μπακασέτα. Στην κίνηση του Πορτογάλου απάντησε ο Νταλακούρας, με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Και αυτή η κίνηση, εξουδετέρωσε το πλάνο που θεωρητικά είχε στο μυαλό του ο Μοράις. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει τρόπο πλέον να απειλήσει, μπάλα κανονική έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να παιχθεί και πλέον το ματς έδειχνε να «κλειδώνει» στην ισοπαλία. Μέχρι που μετά από ένα γέμισμα στο 83’ λεπτό, ο Μπάρκας έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, ο Μάκος μπήκε σφήνα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2. Και έτσι υπέγραψε την δεύτερη ήττα της ΑΕΚ στα τελευταία τρια ματς, αλλά και πιθανότατα το τέλος του Μοράις από τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προφανώς και η φάση του παιχνιδιού, είναι αυτή του 83ου λεπτού. Είναι η φάση που ο Μπάρκας κάνει λάθος εκτίμηση της φάσης, δεν μπλοκάρει την μπάλα στη γραμμή του άουτ και ο Μάκος μπαίνει στην φάση και σκοράρει. Πρόκειται για μια πολύ σπάνια αλλά και πολύ καθοριστική φάση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πολλά τελικά τα λάθη από τον Παπαπέτρου. Στο 35’ φαίνεται πως ο Μπάρκας με την τσουλήθρα που κάνει στο βρεγμένο τερέν, βρίσκει τον Ρότσα μέσα στην περιοχή και παρότι ο παίκτης του Παναιτωλικού βιάζεται να πέσει, είναι πέναλτι. Πριν απ’ αυτή την φάση πάντως, υπάρχει κτύπημα εκτός φάσης του Μύγα στον Γαλανόπουλο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Αγρίνιο, ο τίτλος του πολυτιμότερου ανήκει στον Γρηγόρη Μάκο. Άλλωστε πέτυχε δυο γκολ ο μέσος του Παναιτωλικού και είναι ο άνθρωπος που έφερε την μεγάλη ανατροπή και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αγωνιστική εικόνα που έδειξε ο Αλμέιδα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ίσως το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ απ’ όλο αυτό που έγινε στο Αγρίνιο. Θυμήθηκε ο Πορτογάλος φορ τον καλό αγωνιστικό του εαυτό, αλλά ούτε και αυτό ήταν αρκετό για να βοηθήσει την ΑΕΚ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το τερέν του γηπέδου του Αγρινίου δεν ήταν για ποδόσφαιρο. Ήταν για άλλα αθλήματα. Και όχι μόνο έβαλε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά υποχρέωσε σε τραγικά λάθη τους παίκτες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ