STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με αυτογκόλ του Ρισβάνη, 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

24/05/2017 Panionios Vs PAOK for Superleague Greece Play offs season 2016-17, in Panionios Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/05/2017 Panionios Vs PAOK for Superleague Greece Play offs season 2016-17, in Panionios Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography 24/05/2017 PANIONIOS VS PAOK FOR SUPERLEAGUE GREECE PLAY OFFS SEASON 2016-17, IN PANIONIOS STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε στο αυτογκόλ του Ρισβάνη, παίρνοντας σπουδαίο διπλό με 1-0 στην Πλατεία και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα στη Λεωφόρο. Χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, μπορούσε και την ισοπαλία η ομάδα του Μιλόγεβιτς.

Πέτυχε τον στόχο του ο ΠΑΟΚ και με το μόνιμο σκορ (1-0) στις φετινές αναμετρήσεις του με τον Πανιώνιο πήρε τους τρεις βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, παραμένοντας το φαβορί για την πρώτη θέση των πλέι οφ.

Από τη μία οι αρκετές απουσίες των δύο ομάδων (Γεσίλ, Σιώπης, Γιαννιώτης, Βλάχος, Μασούντ για τον Πανιώνιο, Ουάρντα, Σάχοβ, Βαρέλα, Μυστακίδης) και από την άλλη η κόπωση, επηρέασε την εικόνα των δύο ομάδων που, πάντως, είχαν ευκαιρίες να πετύχουν τέρματα και ο Πανιώνιος δικαιούται να λέει ότι μπορούσε να πάρει την ισοπαλία.

Τα πάντα κρίθηκαν σε μία άτυχη στιγμή του Ρισβάνη στο 14’ όταν σε προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα. Ο Γλύκος ήταν αυτός που κράτησε το αποτέλεσμα σε καθοριστικές φάσεις στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο οι δύο ομάδες είχαν απόμία μεγάλη φάση με τις κεφαλιές των Μασούρα και Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει το αποτέλεσμα στον αγώνα της Λεωφόρου κι αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει, θα είναι απόλυτα κυρίαρχος στην υπόθεση πρωτιά στα πλέι οφ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με το σύνηθες 4-2-3-1. Ο Μπαντής υπερασπίστηκε την εστία, οι Γκιοάτα και Τασουλής κάλυψαν το δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, οι Ρισβάνης και Οικονόμου συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Κόρμπος και Ταπόκο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Μασούρας και Καθάριος οι δύο εξτρέμ (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), ενώ ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον προωθημένο Μπεν, είχε ο Σαββίδης.

Ο Βλάνταν Ιβιτς δεν επέφερε θεαματικές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς της Τούμπας. Κάτω από την εστία κάθισε ο Γλύκος, οι Μάτος και Λέοβατς ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ, ενώ στο αρχικό σχήμα επέστρεψε ο Κρέσπο ως παρτενέρ του Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Οι Κάνιας και Τσίμιροτ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Κάμπος και Ενρίκε οι δύο εξτρέμ (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), ενώ πίσω από τον Πρίγιοβιτς αγωνίστηκε ο Μπίσεσβαρ.

Φουλ για Champions League με 1-0

Γήπεδο: Ν. Σμύρνη

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Βασίλης Καμπούρης (Εύβοιας), Βασίλης Λάμπρου (Αν. Αττικής)

Τέταρτος διαιτητής: Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Ρισβάνης (58΄ Σταυρόπουλος), Οικονόμου, Γκιοάτα, Ταπόκο, Κόρμπος, Μασούρας (55΄ Μαχμούτοβιτς), Καθάριος, Σαββίδης (80΄ Βουκελάτος), Μπεν.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας (46΄ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (67΄ Πέλκας), Ενρίκε (86΄ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

Γκολ: 14΄ Ρισβάνης (αυτογκόλ)

Κίτρινες: 8΄ Πούγγουρας, 35΄ Γκιοατά, 58΄ Οικονόμου, 78΄ Ταπόκο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Πανιώνιος έφθασε πρώτος κοντά στο γκολ, όταν ο Σαββίδης στο 11΄ βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε το δυνατό σουτ, που βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Γλύκο, παραχωρώντας κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κάμπος ξέφυγε από δύο αντιπάλους, έκοψε την μπάλα στα δεξιά για τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος επιχείρησε την επαναφορά της στην περιοχή του Πανιωνίου. Η μπάλα, ωστόσο, βρήκε στο σώμα του (σχεδόν) πεσμένου Ρισβάνη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Μπαντή. Με αυτό το γκολ η ομάδα του Ιβιτς έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, αφού υποχρέωσε τον Πανιώνιο να ανοιχτεί, κι έτσι οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν περισσότερους χώρους για να επιτεθούν.

Όπως συνέβη στο 26΄, όταν, μετά την πάσα του Μπίσεσβαρ, ο Τσίμιροτ βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Μπαντή, ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του Βόσνιου. Αλλά και στο 29΄, όταν ο Μπίσεσβαρ μπήκε κατά μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Μπαντή. Μεσολάβησε, βέβαια, στο 27΄, η μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του Μιλόγεβιτς για ισοφάριση. Ο Μπεν ξεπέρασε το μαρκάρισμα του Κρέσπου, επιχείρησε το πλασέ, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με την έναρξη του β' μέρους ο Ιβιτς απέσυρε από το παιχνίδι τον Πούγγουρα (είχε στιγμές αδράνειας), τον οποίο αντικατέστησε με τον πιο έμπειρο Μαλεζά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52΄ με την ισοφάριση, όταν ο Μασούρας, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπεν, πήδηξε αμαρκάριστος για την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Η πρώτη κίνηση του Μιλόγεβιτς από τον πάγκο ήταν η είσοδος στο παιχνίδι του Μαχμούτοβιτς αντί του Μασούρα, που είχε ως συνέπεια την μετατόπιση του Μπεν στα άκρα. Αντίθετα, αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ρισβάνη, που τραυματίστηκε, και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στη θέση του μπήκε ο Σταυρόπουλος, που έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα στο β΄ μέρος και στο 66΄ δημιούργησε άλλη μα επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του Γλύκου. Ο Μαχμούτοβιτς ξεπέρασε την αντίσταση του Κρέσπο, αλλά ο Τσίμιροτ έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟΚ, κόβοντας την πάσα του Βόσνιου για τον Μπεν.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΕΛΚΑ

Οσο περνούσε, πάντως, η ώρα, οι παίκτες του Ιβιτς, με περισσότερες φυσικές δυνάμεις, ισορρόπησαν το παιχνίδι και είχαν τις ευκαιρίες για να διπλασιάσου τα τέρματα τους.

Στο 67΄ ο Πέλκας αντικατέστησε τον Κάμπος και μπήκε στο παιχνίδι υπό τις έντονες (αλλά και από πολλούς χυδαίες) αποδοκιμασίες των οπαδών του Πανιωνίου, που θυμήθηκαν την άσεμνη χειρονομία του νεαρού μεσοεπιθετικού στο ματς της Τούμπας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στο 74΄, πάντως, ο Πέλκας έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά τον σταμάτησε αποτελεσματικά ο Μπαντής.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ενρίκε επιχείρησε από πλάγια θέση να αιφνιδιάσει με σουτ τον Μπαντή, ο οποίος όμως μπλόκαρε σταθερά. Στο 85΄ χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για ένα δεύτερο γκολ, όταν η κεφαλιά του Μπίσεσβαρ έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπαντή. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Μπεν έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Λέοβατς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί ο Πρίγιοβιτς να μη βρήκε δίχτυα στο παιχνίδι, ωστόσο πρωταγωνίστησε στη φάση του μοναδικού γκολ του αγώνα. Ο 27χρονος Σέρβος φορ τραβήχτηκε στο 14΄ στα δεξιά, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και με τη βοήθεια της τύχης και του Ρισβάνη είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος δεν είχε να αποφασίσει για κάποια δύσκολη φάση. Εκανε μια καλή διαιτησία, χωρίς λάθη, και με σωστό πειθαρχικό έλεγχο. Τα λίγα λάθη των βοηθών του δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Γλύκος είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, σταματώντας τις προσπάθειες των Σαββίδη και Μπεν. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Θεσσαλός τερματοφύλακας είχε ουσιαστική συμβολή στην επικράτηση της ομάδας του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Τζάλμα Κάμπος ήταν από τους καλύτερους των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο. Από τα δικά του πόδια άρχισε η φάση του 0-1, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις επιχείρησε να περάσει τελικές πάσες, συγκλίνοντας προς τον άξονα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο οι φάσεις με τους Σαββίδη, Μπεν και Μασούρα ήταν σημαντικές, και θα μπορούσε να είχαν διαφορετική κατάληξη. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, υστέρησαν στην τελική προσπάθεια, κι αυτό τους στέρησε μια καλύτερη τύχη στο παιχνίδι.

Κεντρική Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ