STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-1 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 3-1 του Πλατανιά για την 7η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Πρώτο "τρίποντο" στους Ζωσιμάδες για τους Ηπειρώτες, δύο ασίστ ο Φόνσι Ναδάλες.

Η αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πλατανιά ήταν σημαντική για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν είχαν αρχίσει ιδανικά το πρωτάθλημα κι έψαχναν μία μεγάλη νίκη για τo... restart.

Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Χανιώτες, οι οποίοι προηγήθηκαν στο σκορ, ωστόσο ο ΠΑΣ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, έκανε την ανατροπή και επικράτησε 3-1 για την 7η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντικαμονά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 86ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Ηπειρώτες στους Ζωσιμάδες στο φετινό πρωτάθλημα, ύστερα από δύο ισοπαλίες κόντρα σε ΑΕΚ (0-0) και Πανιώνιο (1-1).

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε με σύστημα 3-5-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Απόστολο Σκόνδρα να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Κωνσταντίνου Μαυροπάνου στο κέντρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Κόντε πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος, έχοντας για παρτενέρ τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη.

Με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-1 τον Πλατανιά

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος άφησε στην άκρη το αγαπημένο του 4-3-3, επιλέγοντας το 4-4-2 με ρόμβο. Ο Ντικαμονά επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, παίρνοντας τη θέση του τιμωρημένου Βασίλη Πλιάτσικα, ενώ κι ο Γκζέλτσακ πήρε θέση στη βασική ενδεκάδα αντί του Μπούντνικ, με τον Ενσικουλού να αγωνίζεται στο πλευρό του.

Με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-1 τον Πλατανιά

Κόντε... Ναδάλες

Γήπεδο: "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (Μακεδονίας)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (Kιλκίς)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα, Γαρουφαλιάς (65' Νικολιάς), Γιάκος (73' Μανθάτης), Χαλκιαδάκης (81' Σολτάνι), Κόντε.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά, Πριντέτα (70' Κοροβέσης), Βάντερσον, Ντεβέσα (80' Στόιτσεφ), Δημούτσος (73' Πατράλης), Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Ενσικουλού, Γκζέλτσακ.

Γκολ: 12' Κόντε, 36' Τζημόπουλος, 39' Χαλκιαδάκης / 7' Γκζέλτσακ

Κάρτες: 81' Χαλκιαδάκης, 89' Τζημόπουλος / 49' Στανισάλβιεβιτς, 51' Στάθης, 85' Ντικαμονά

Κόκκινη: 86' Ντικαμονά

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του, χάνοντας, μάλιστα, μία καλή ευκαιρία με τον Πέδρο Κόντε μόλις στο 3ο λεπτό. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, κι αφού απείλησε πρώτα με τον Ντίντακ Ντεβέσα, οι Χανιώτες πήραν το προβάδισμα χάρη σ' ένα μακρινό σουτ του Γκζέλτσακ, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μάρκο Βελλίδη. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, έχοντας ακόμη μία καλή στιγμή στο 9' με τον Ντεβέσα, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Βελλίδης.

Τελικά, στο 12' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με όμορφο σουτ του Κόντε μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, ύστερα από εξαιρετική ασίστ (με το κεφάλι) του Ηρακλή Γαρουφαλιά. Ύστερα από ένα εντυπωσιακό πρώτο 15λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Πλατανιά να διατηρεί την κατοχή, αλλά να αδυνατεί να βρει κενούς χώρους προς την εστία του Βελλίδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιχειρούνται μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ του ΠΑΣ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το 35', οι Ηπειρώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στο δεύτερο γκολ με κοντινή κεφαλιά του Θέμη Τζημόπουλο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φόνσι Ναδάλες. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της χανιώτικης ομάδας και στο 39ο λεπτό ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 με υπέροχο σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Ναδάλες και εξαιρετικό κατέβασμα του ίδιου. Οι παίκτες του Πλατανιά προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία, αλλά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με δύο γκολ διαφορά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πλατανιάς επιχείρησε να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας. Πέρα από μία γυριστή κεφαλιά του Πριντέτα στο 55', οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Βελλίδη. Αντίθετα, ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο 4-1 στο 60ό λεπτό, αλλά ο Κοκκαλάς αρνήθηκε το γκολ στον Γιάκο. Οι πλλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα.

Μετά το 70', ο Γιώργος Παράσχος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Νίκο Κοροβέση, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3 προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, χωρίς αντίκρισμα. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά, τα νεύρα ήταν έντονα στο στρατόπεδο του Πλατανιά, με αποκορύφωμα το χτύπημα του Ντικαμονά στον Πέδρο Κόντε στο 85', το οποίο ανάγκασε τον Ζαχαριάδη να τον στείλει στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το τρίτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, τρία λεπτά μετά το 2-1 κι ενώ ο Πλατανιάς προσπαθούσε να... συνέλθει απ' την ανατροπή. Το 3-1, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να διαχειριστούν καλύτερα το υπέρ τους προβάδισμα και να φτάσουν σε μία σημαντική νίκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης πραγματοποίησε μία πολύ καλή διαιτησία. Ο διαιτητής του συνδέσμου Μακεδονίας ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές. Σωστή η κόκκινη κάρτα στον Ντικαμονά για τον χτύπημα στο πρόσωπο το Πέδρο Κόντε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Φόνσι Ναδάλες μπορεί να μην σημείωσε κάποιο γκολ, αλλά ήταν αυτός που μοίρασε τις ασίστ στους Θέμη Τζημόπουλο και Μπρούνο Χαλκιαδάκη για το δεύτερο και το τρίτο γκολ της ομάδας του. O Ισπανός μπακ βοήθησε πολύ στον τομέα της δημιουργίας, ενώ ήταν συνεπής και στα αμυντικά καθήκοντά του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το γρήγορο γκολ του Πλατανιά. Οι Ηπειρώτες, παρότι δέχθηκαν γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, δεν επηρεάστηκαν, αντέδρασαν σωστά, ισοφάρισαν άμεσα και στη συνέχεια με υπομονή έφτασαν στην μεγάλη ανατροπή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γι' ακόμα μία αναμέτρηση ο Πλατανιάς παρουσίασε σημαντικά προβλήματα στην άμυνα. Οι Χανιώτες είχαν κακές αντιδράσεις, έλλειψη καθαρού μυαλού, με αποτέλεσμα να "πληρώσουν" τις αμυντικές ολιγωρίες τους. Αποκορύφωμα, τα νεύρα που Ντικαμονά που αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στον Κόντε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ