STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ
Ροντρίγκες INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Αραβίδη, αλλά έκανε την ανατροπή και με τα γκολ των Ροντρίγκες και Αθανασιάδη νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ, στο ντέρμπι των "Δικεφάλων" στην Τούμπα.

Είχε συγκινήσεις και τελικά και νικητή το ντέρμπι των Δικεφάλων στην κατάμεστη Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΚ κάνοντας στο 85΄-και ενώ είχε προηγηθεί η ισοφάριση από τον Ροντρίγκες στο 64΄-με πέναλτι του Αθανασιάδη (από άτσαλο μαρκάρισμα) ολική ανατροπή μετά το γκολ του Αραβίδη στο 47.

Η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε απίστευτες ευκαιρίες κυρίως με τον Μακ, απειλήθηκε όμως στα τελευταία λεπτά από την ΑΕΚ (που θυμήθηκε το βάρος της φανέλας της) με τον Όλσεν να εξιλεώνεται με μία μεγάλη επέμβαση στο φινάλε για τη λάθος έξοδο στο 0-1.

Όλα ήταν ωραία στην Τούμπα, καθώς ο κόσμος δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα και ο Τάσος Σιδηρόπουλος προσπάθησε πολύ για να έχει μια καλή διαιτησία, αν και ελέγχεται για την ανατροπή του Σιμόες από τον Κάτσε στο 80', όπου θα μπορούσε να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Εξαίρεση οι ελάχιστοι ανεγκέφαλοι που θέλουν να δημιουργούν πρόβλημα στον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης με τις κροτίδες που πετούν από τη γωνία των θυρών 4Α και 5.

Στα αξιοσημείωτα, το ντεμπούτο του Μπερμπάτοφ στην Τούμπα. Μπήκε εν μέσω αποθέωσης στο 59΄ και βοήθησε να πιέσει ο Δικέφαλος για την ανατροπή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Γκολ: Αραβίδης 47΄, Ροντρίγκες 64΄, Αθανασιάδης 85΄

Κάρτες: Κωνσταντινίδης 26΄, Τζιόλης 58΄, Τζαβέλλας 86΄ / Βάργκας 39΄, Μπουονανότε 43΄, Σιμόες 67΄, Μάνταλος 90+3΄

Αποβολές:

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (Κάτσε 46΄), Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (Μπερμπάτοφ 59΄), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (Μαλεζάς 88΄)

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (Πλατέλλας 76΄), Βάργκας (Μπαρμπόσα 56΄), Μπουονανότε (Μάνταλος 67΄), Αραβίδης

Δείτε ΕΔΩ πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Super League

Ο αγώνας

Νεύρα στο ξεκίνημα

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν προσεκτικά και να αναζητούν τα πατήματά τους. Στο 4΄ ο Αραβίδης κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο λίγο έξω από την περιοχή, με τον Μπουονανότε να εκτελεί πάνω στο τείχος, ενώ στο 7΄ο Ανάκογλου δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Όλσεν με ένα αδύναμο σουτ που επιχείρησε. Στο 10΄ο ΠΑΟΚ μπήκε για πρώτη φορά επικίνδυνα στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Μακ να μην τελειώνει αποτελεσματικά τη φάση με κοντινό σουτ, ενώ στη συνέχεια ο Σάμπο έπιασε ένα μακρινό σουτ που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μπαρόχα. Στο πρώτο τέταρτο υπήρξαν αρκετά νεύρα και πολλές στημένες φάσεις.

Προσωρινή διακοπή

Στο 14΄ο Μπουονανότε πήγε να εκτελέσει κόρνερ στη… γνωστή γωνία μπροστά στη θύρα 4 και έσκασε μία κροτίδα, με τον Σιδηρόπουλο να κάνει συστάσεις, διακόπτοντας προσωρινά το παιχνίδι. Το ματς άρχισε ξανά μετά από τέσσερα λεπτά, έπειτα από διαβουλεύσεις.

Πρώτη σπουδαία φάση και ακυρωθέν γκολ

Στο 21΄ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Σλοβάκος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια αποφεύγοντας δύο αμυντικούς της ΑΕΚ και μπαίνοντας στην περιοχή, όμως τη στιγμή που ήταν έτοιμος να σουτάρει μπήκε στη φάση και ο Ροντρίγκες για να κάνει το σουτ, με τη μπάλα τελικά να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Στην επόμενη φάση ο Κλάους σκόραρε με ωραίο σουτ, όμως το γκολ ακυρώθηκε, μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ, με το τηλεοπτικό ριπλέι της φάσης να τον δικαιώνει, καθώς ο Αθανασιάδης ήταν για λίγο εκτεθειμένος. Στο 29΄ο Ροντρίγκες επιχείρησε ένα ωραίο δυνατό σουτ με τον Μπαρόχα να αποκρούει δύσκολα πέφτοντας στη δεξιά γωνία του, ενώ ο Μακ σούταρε ψηλά άουτ στην επαναφορά.

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Μονόλογος του ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή

Ο ΠΑΟΚ μετά την προσωρινή διακοπή ανέβασε την απόδοσή του, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα, με την ΑΕΚ να μην κυκλοφορεί τη μπάλα τόσο καλά όσο στα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ματς με την ΑΕΚ να ψάχνει πλέον τις αντεπιθέσεις. Στο 36΄ ο Πέλκας συνεργάστηκε έξυπνα με τον Κλάους, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μπαρόχα. Στο 40΄ ο Κωνσταντινίδης κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, όμως η εκτέλεση του Πέλκα δεν ήταν καλή, με τον Μπαρόχα να μπλοκάρει εύκολα. Στο 41΄ο Μακ έπιασε ένα δυνατό σουτ από μεκρινή απόσταση, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 45΄ ο Ροντρίγκες έκανε φοβερή ατομική ενέργεια μπαίνοντας στην περιοχή και αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά του, όμως δεν τελείωσε αποτελεσματικά τη φάση. Πάντως μετά τη διακοπή στο 14΄ ο το ματς ήταν μονόλογος του ΠΑΟΚ με τους Μακ και Ροντρίγκες να είναι πολύ δραστήριοι.

Χαμένο τετ α τετ στις καθυστερήσεις

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μακ έχασε τετ α τετ. Ο Σλοβάκος έφυγε με ταχύτητα στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας από το χώρο του κέντρου, πάτησε στην περιοχή, όμως η μπάλα έσκασε και το πλασέ του ήταν κακό με τον Μπαρόχα να κρατάει το μηδέν. Στην επαναφορά προσπάθησε να βάλει την κόντρα ο Κλάους, όμως ο Κολοβέτσιος απομάκρυνε. Το ημίχρονο έληξε έτσι ισόπαλο χωρίς τέρματα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο ήταν 9-2, απόδειξη της υπεροχής του ΠΑΟΚ.

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Γκολ με το καλησπέρα στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ

Στο 47΄ ο Αραβίδης «πάγωσε» την Τούμπα, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά. Ο Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση και ο ύψους 1,78 Αραβίδης, ανενόχλητος πρόλαβε τον ύψους 1,98 Όλσεν στον αέρα, στέλνοντας τη μπάλα στα δύχτια για το 0-1 στο ξεκίνημα του β΄ μέρους.

Στο 50΄ο ΠΑΟΚ έχασε τρομερή ευκαιρία για να απαντήσει άμεσα, με τον Αθανασιάδη να βρίσκεται ολομόναχος στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ μετά από σέντρα του Ροντρίγκες από τα αριστερά, όμως στην προσπάθειά του να πιάσει την κεφαλιά βρήκε τη μπάλα με τον ώμο, σπαταλώντας μια σπουδαία φάση για γρήγορη ισοφάριση. Στο 59΄ ο Τούντορ πέρασε στο ματς τον Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο σταρ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Τούμπα.

Εβαλε «φωτιά» στο ντέρμπι ο Ροντρίγκες

Στο 64' ο Γκάρι Ροντρίγκες ισοφάρισε σε 1-1 βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της ΑΕΚ, με τη μπάλα να του στρώνεται έπειτα από σουτ του Μακ που κόντραρε στον Κολοβέτσιο. Ο Γκάρι δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα.

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Στο 69΄ο Μπαρόχα απομάκρυνε δύσκολα ένα παράλληλο γύρισμα του Μακ, ενώ στο 75΄ ο Ροντρίγκες βρήκε τον Μπερμπάτοφ με ωραία σέντρα στην περιοχή, με τον Βούγλαρο να «εκτελεί» αμέσως στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στα τελευταία λεπτά, αναζητώντας το γκολ της ανατροπής, παίζοντας με ένα… ανορθόδοξο σύστημα, με Πέλκα, Μακ, Ροντρίγκες, Μπαρμπάτοφ και Κλάους από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.

Ανατροπή με πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, δεν δόθηκε αυτό στον Σιμόες

Στο 84 ο Τζιόλης κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Σοϊλέδης τον ανέτρεψε άτσαλα με τάκλιν από πίσω, μετά από απόκρουση του Μπαρόχα σε κεφαλιά του Μπερμπάτοφ. Ο Στέφανος Αθανασιάδης εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα κάνοντας την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ στο 85', μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στην Τούμπα. Βέβαια, πέντε λεπτά νωρίτερα ο Σιδηρόπουλος άφησε το ματς να συνεχιστεί στην φάση που ο Κάτσε βρίσκει το γόνατο του Σιμόες στην περιοχή και θα μπορούσε να δείξει την εσχάτη των ποινών.

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Πάλεψε για την ισοφάριση η ΑΕΚ

Στο 90΄ η ΑΕΚ έχασε καλή ευκαιρία, με σουτ του Γκάλο με το δεξί, επέμβαση με τα πόδια από τον Όλσεν, μετά νέα προσπάθεια του Μάνταλου, κόντρα σε αντίπαλο και κόρνερ. Διπλή ευκαιρία για την "Ένωση" προκειμένου να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 91΄ μετά από γύρισμα του Μάνταλου από τα αριστερά, ο Τζιόλης έκανε προβολή και παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από το κορμί του Όλσεν και ευτυχώς για τον ίδιο παράλληλα με το τέρμα.

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Στο 95΄ η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση στην εκπνοή, με τον Μάνταλο να παίρνει την κεφαλιά και τον Όλσεν να αποκρούει εντυπωσιακά και δύσκολο διατηρώντας το 2-1 και δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

MVP

Ο Ροντρίγκες. Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ με ωραίες ενέργειες στην αριστερή πτέρυγα, ενώ πέτυχε και το γκολ με το αριστερό πόδι που δεν είναι το καλό του, πράγμα που θα του δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια. Επίσης, με αυτό το γκολ άλλαξε τη ροή του ματς σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ έδειχνε νευρικός.

Φάση του αγώνα

Η κεφαλιά του Μάνταλου στο 95΄ και η μεγάλη απόκρουση του Όλσεν που κράτησε το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής

Ο Σιδηρόπουλος ήταν κοντά στις φάσεις και διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι από το ξεκίνημα, ακόμη και στη φάση με την προσωρινή διακοπή, λόγω της κροτίδας. Απέδειξε ότι είναι ίσως ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής αυτή τη στιγμή.

Μας άρεσε

Ο Μπαρόχα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με σημαντικές αποκρούσεις σε αρκετές φάσεις του ΠΑΟΚ.

Δεν μας άρεσε

Οι ελάχιστοι οπαδοί στη θύρα 4 που προσπάθησαν να χαλάσουν άλλη μία γιορτή στην Τούμπα, πετώντας την κροτίδα στο 14΄, όπου υπήρξε προσωρινή διακοπή στον αγώνα. Πράγμα που επαναλαμβάνεται συνεχώς στα ντέρμπι της Τούμπας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ