STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με... αέρα και άγχος η Ξάνθη, 3-2 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Ξάνθη, πανηγυρικό EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη επικράτησε 3-2 του Πλατανιά στα Πηγάδια, παρότι ένας διαφαινόμενος θρίαμβος εξελίχθηκε σε μια αγχωτική επικράτηση. Οι ακρίτες πάτησαν στην έκτη θέση της Super League Σουρωτή, δύο γκολ ο Γέντρισεκ, έφτασε τα οκτώ.

Την τρίτη της διαδοχική επικράτηση σε πρωτάθλημα και κύπελλο κατέκτησε η Ξάνθη, η οποία, έστω με μπόλικη δόση άγχους και αέρα, επικράτησε με 3-2 του Πλατανιά για την 17η αγωνιστική της Super League. Στα Πηγάδια οι ακρίτες προηγήθηκαν με 3-0 στο 78', αλλά στο τέλος χαλάρωσαν και δέχτηκαν δύο γκολ, με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπήσουν.

Η ομάδα της Θράκης ανέβηκε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, έστω προσωρινά, ενώ ο Πλατανιάς, που αρχικά έβλεπε το παιχνίδι ως "τελικό", μόνο ως τέτοιο δεν το είδε με βάση την εικόνα της στο πρώτο μέρος, που δέχτηκε δύο εύκολα γκολ. Οι Χανιώτες εξακολουθούν να παραμένουν "καθηλωμένοι" στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς (15η διαδοχική ήττα σε πρωτάθλημα-κύπελλο).

Αναμενόμενη σύνθεση και διάταξη (4-2-3-1) από τον Μίλαν Ράσταβατς στην Ξάνθη. Αν ήταν υγιής ο Μπρίτο θα έπαιζε αυτός στη μεσοεπιθετική γραμμή και λογικά αγωνίστηκε ο Φασίδης. Από την άλλη ο Ρόκα με τρεις στόπερ, "γεμάτη" μεσαία γραμμή (πέντε) και δύο επιθετικοί (Ενσικουλού - Πετρόπουλος). Ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες, με πολύ αέρα. Στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που τον είχε υπέρ της, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε καθόλου. Όχι μόνο αυτό, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ εις βάρος της.

Με... αέρα και άγχος η Ξάνθη, 3-2 τον Πλατανιά
Με... αέρα και άγχος η Ξάνθη, 3-2 τον Πλατανιά

Ο απερίσκεπτος Ντικαμονά ανέτρεψε στο 5' τον Κίκε και ο Γέντρισε άνοινε το σκορ στο ίδιο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι ( 1-0). Ο στόπερ του Πλατανιά σε 13 συμμετοχές μετρά 5 κίτρινες κάρτες, 2 κόκκινες (η μία απευθείας αποβολή για χτύπημα στο πρόσωπο του Πέδρο Κόντε) και δυο πέναλτι! Οι Χανιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχασαν διπλή χαμένη ευκαιρία στο 27' με Μαλσά και Πετρόπουλο, αλλά στο ίδιο λεπτό δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Λουσέρο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κοροβέσης δεν μπόρεσε να διώξει, ο Γέντρισεκ έκανε κίνησ στην μπάλα, την άφησε όμως να περάσει, αυτή έφτασε στον Μπαξεβανίδη, ο οποίος σκόραρε με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή ( 2-0).

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Λουσέρο (46' λ. τρ. Καμαρά), Ντε Λούκας (61' Φασίδης), Μεχία, Κίκε (82' Σιλά), Γέντρισεκ, Τριάδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα):Κλιάιτς, Ουές (68' Παπανικολάου), Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Ντουαλά (68' Γκζέλτσακ), Δημούτσος, Μαλσά, Ενσικουλού, Κοροβέσης, Πετρόπουλος.

Γκολ: 5' πεν., 78' Γέντρισεκ. 27' Μπαξεβανίδης - 80' πεν. Ενσικουλού, 88' Πετρόπουλος

Κάρτες: 83' Λισγάρας, 93' Μπαξεβανίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Και ενώ όλα πήγαιναν καλά για τους Θρακιώτες, το πρώτο 45λεπτο δεν τέλειωσε καλά, καθώς ο Λουσέρο τραυματίστηκε στο 45' και με την έναρξη του δεύτερου μέρους έγινε αλλαγή. Οι Χανιώτες ήταν υποχρεωμένοι να πιέσουν για να ξαναμπούν στο ματς και ενώ είχαν την κατοχή, αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία στο να πατήσουν περιοχή και να παράξουν τελικές. Η Ξάνθη με το υπέρ της 2-0 αμυνόταν, σωστά, και σε μια ανύποπτη στιγμή έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Ο γκολκίπερ Ζίβκοβιτς έκανε βολέ, με τη βοήθεια του αέρα βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Γέντρισεκ, αυτός άφησε τη μπάλα να σκάσει και με ένα εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ( 3-0)!

Όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε θρίαμβο για την Ξάνθη, αλλά η χαλάρωσε έφερε άγχος. Στην αμέσως επόμενη φάση του τρίτου τέρματος, ο Φλίσκας ανέτρεψε τον Ενσικουλού. Στο 80' ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 3-1 από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 88' ο Πετρόπουλος σκόραρε με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή (3-2). Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Γκζέλτσακ με δυνατό σουτ λίγο έλειψε να γράψει το 3-3. Η αλλαγή του Ρόκα με τη μετατροπή του 3-5-2 σε 4-3-3 επέδρασε καταλυτικά στην ομάδα του, αλλά εντέλει οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν ξανά με σκυμμένο το κεφάλι.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Μεχία, Ενσικουλού EUROKINISSI SPORTS
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Ξάνθη, Γέντρισεκ EUROKINISSI SPORTS

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τελευταία του αγώνα. Αν ο Γκζέλτσακ σημάδευε σωστά, θα έκανε το 3-3 και θα χάριζε στον Πλατανιά έναν ανέλπιστο βαθμό. Η Ξάνθη ήταν τυχερή που δεν πλήρωσε τη χαλάρωση που επέδειξε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Μάνταλος. Ήταν κοντά στις φάσεις και πήρε σωστές αποφάσεις και αυτός και οι βοηθοί του. Πέρασε απαρατήρητη η διαιτησία του Καβαλιώτη ρέφερι και των συνεργατών του στην αναμέτρηση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Έρικ Γέντρισεκ. Άλλα δύο γκολ από τον Σλοβάκο επιθετικό της Ξάνθης, ο οποίος αποδείχθηκε εξαιρετική μεταγραφή από την Ξάνθη. Ο... αντί-Γιουνές των ακριτών άνοιξε το σκορ με πέναλτι, με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 3-0 και έβαλε την υπογραφή του στο τρίποντο των ακριτών. Εχει πετύχει επτά γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μόλις ένα στα πρώτα εννέα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα πολλά γκολ που σημειώθηκαν στο παιχνίδι. Παρότι οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, μπήκαν πέντε γκολ. Ήταν τόσο δυνατός ο αέρας, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να παίξουν όπως θέλουν. Στο πρώτο δεκάλεπτο τρεις μπάλες είχαν βγει εκτός γηπέδου! Το βολέ του Ζίβκοβιτς στο 78' έγινε... ασίστ από τη δύναμη του αερα!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η χαλάρωση της Ξάνθης. Στο 78' ήταν με 3-0 μπροστά στο σκορ, και στην τελευταία φάση παραλίγο να γίνει το 3-3.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ