STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ματσάρα στη Ριζούπολη με νικητή τον Απόλλωνα, 4-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / REPORTER IMAGES)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / REPORTER IMAGES) EUROKINISSI

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με επτά γκολ, δυο ανατροπές στο σκορ, και νικητή τον Απόλλωνα Σμύρνης έγινε στη Ριζούπολη με τους γηπεδούχους να παίζουν πολύ καλά και να εκμεταλλεύονται τα λάθη των φιλοξενούμενων.

Ματσάρα με τα όλα της έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΠΑΣ Γιάννινα με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 4-3.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό με τις δυο ομάδες να μην κλείνονται αλλά να ψάχνουν το γκολ εκατέρωθεν. Για αυτό και υπήρξαν δυο ανατροπές στο σκορ. Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο δυο σοβαρά λάθη της άμυνας του ΠΑΣ ενώ κράτησαν για τέταρτο συνεχόμενο ματς το αήττητο τους.

Η νίκη αυτή μάλιστα τους έφερε για πρώτη φορά στη μέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ είναι γεγονός ότι ο Απόλλων Σμύρνης με τον Βούλιτς στον πάγκο του έχει αναμορφωθεί.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Ζόραν Βούλιτς για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης είχε μια απουσία να αντιμετωπίσει, αυτή του Κοντοέ, και παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-3-3. Ο Τσόβιτς ήταν κάτω από τα γκολποστ με τους Ντάσιο, Κύργια, Μπιτζιμίν και Κούρο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα.

Μπροστά τους οι τρεις χαφ ήταν οι Παπάζογλου, Κονέ και Ανιέτα ενώ η τριάδα στην επίθεση αποτελούνταν από τον Αλμπάνη στα αριστερά, τον Μαάτσι δεξιά και τον Καστιγέχιος στην κορυφή της επίθεσης.

Ματσάρα στη Ριζούπολη με νικητή τον Απόλλωνα, 4-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης ήταν στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και για αυτό είχε συμπεριλάβει στην αποστολή όλους όσους είχε και στη νικηφόρα αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Ο Έλληνας τεχνικός δεν άλλαξε και το σχήμα της ομάδας του την οποία παρέταξε με το αγαπημένο του 3-5-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βελλίδης και η τριάδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μαυροπάνο, Μιχαήλ και Τζημόπουλο. Οι δυο μπακ χαφ ήταν ο Καρανίκας δεξιά και ο Ναδάλες αριστερά με τους Γιάκο, Λίλα και Νικολιά να είναι στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Χαλκιαδάκη και Κόντε.

Ματσάρα στη Ριζούπολη με νικητή τον Απόλλωνα, 4-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Διπλή ανατροπή με κερδισμένο τον Απόλλωνα

Γήπεδο: "Γ. Καμάρας"

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Α. Δίπλαρης (Καρδίτσας), Α. Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας (12' Μπαρτολίνι), Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Αλμπάνης, Μαάτσι, Ανιέτε (90' Μενδρινός), Καστιγέχος (70' Χουάρες).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (70' Μανθάτης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος (80' Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Ναδάλες, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (69' Σολτάνι), Κόντε.

Γκολ: 26' Μπαρτολίνι 38' Τζημόπουλος (αυτογκόλ), 74' Ανιέτε, 86' Αλμπάνης/32' Μαυροπάνος, 35' Κόντε, 90' Κόντε.

Κίτρινες: 68' Κονέ, 72' Ντάσιος, 80' Ανιέτε/73' Μαυροπάνος, 78' Σολτάνι, 80' Λίλα

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από δυο θετικά αποτελέσματα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πρώτοι. Ήταν το 4' όταν ο Αλμπάνης έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά, πέρασε δυο παίκτες και έκοψε κόβει προς τα πίσω με τους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κούρος έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Καστιγέχος να παίρνει τη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 15' ο Αλμπάνης έδωσε στον Κούρο, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μάατσι σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μιχαήλ και έφυγε έξω. Οι παίκτες του Βούλιτς είχαν και τρίτη καλή στιγμή στο 20' όταν ο Ανιέτε συνδυάστηκε με τον Αλμπάνη, ο Ισπανός προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα αλλά ο Βελλίδης έπεσε και μπλόκαρε.

Τέσσερα γκολ σε 12 λεπτά!

Η πίεση του Απόλλωνα Σμύρνης καρποφόρησε στο 26' με τον Μπαρτολίνι που είχε περάσει ως αλλαγή να ανοίγει το σκορ. Ο Κονέ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τον αμυντικό των γηπεδούχων να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και μάλιστα με το "ίδιο νόμισμα". Στο 32΄είχαμε την εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Μαυροπάνο να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους και να ισοφαρίζει για την ομάδα του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μάλιστα τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην ολική ανατροπή στο ματς. Ο Χαλκιαδάκης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Κόντε μέσα στη περιοχή και ο επιθετικός του ΠΑΣ με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Οι γηπεδούχοι με την σειρά τους έβγαλαν και αυτή αντίδραση παρά τη γρήγορη ανατροπή και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 38'. Ο Ντάσιος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Βελλίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα στην έξοδο που επιχείρησε, η μπάλα πέρασε βρήκε στα πόδια του Τζημόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ματσάρα στη Ριζούπολη με νικητή τον Απόλλωνα, 4-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Απόλλωνα να χάνει ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ήταν το 52' όταν ο Κονέ έπιασε ένα μακρινό σουτ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει με τον Ναδάλες που έπιασε το σουτ μετά από σέντρα του Καρανίκα αλλά ο Τσόβιτς μπλόκαρε τη μπάλα.

Ευκαιρία ο ΠΑΣ... γκολ ο Απόλλων

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 58' όταν ο Κόντε έφυγε τετ α τετ προς την εστία του Τσόβιτς μετά από ωραία κάθετη πάσα. Ο Ισπανός πρόλαβε την μπάλα όπως και την έξοδο του Τσόβιτς, τσίμπησε τη μπάλα αλλά χωρίς δύναμη με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώχνουν.

Ο Γιάννης Πετράκης επιχείρησε με κάποιες αλλαγές να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 73' ο Μάατσι έκλεψε και βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Ανιέτε ο οποίος μπήκε στη περιοχή και έκανε την κοφτή ντρίπλα στον Μαυροπάνο που τον ανέτρεψε και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ο Ανιέτε ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Νέο λάθος και τέταρτο γκολ οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ εκμεταλλευόμενοι νέο λάθος της ομάδας του ΠΑΣ. Ο Μαυροπάνος έκανε μια παράλληλη μπαλιά που ήταν λανθασμένη, ο Χουάρες βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα που είχε βγει στην άκρη της περιοχής, ο Αλμπάνης πήρε το ριμπάουντ, προχώρησε μερικά μέτρα και από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 4-2.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την μείωση του σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-3.

Ματσάρα στη Ριζούπολη με νικητή τον Απόλλωνα, 4-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία στο 58' του Κόντε. Ο Κόντε έφυγε τετ α τετ με τον Τσόβιτς ύστερα από ωραία πάσα αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και δεν κατάφερε να σκοράρει. Αν εκεί γινόταν το 3-2 τότε δύσκολα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν ξανά προβάδισμα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / REPORTER IMAGES)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / REPORTER IMAGES) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θανάσης Τζήλος από τη Λάρισα. Πολύ καλή η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης. Σωστές όλες οι αποφάσεις του αλλά και οι κάρτες που μοίρασε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Κονέ και Αλμπάνης. Οι δυο ποδοσφαιριστές παίρνουν τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα τους.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αναμόρφωση των γηπεδούχων. Τέσσερα παιχνίδια αήττητοι παραμένουν οι γηπεδούχοι που δείχνουν να παίζουν καλύτερα με τον Ζόραν Βούλιτς στον πάγκο συνδυάζοντας το ωραίο ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η άμυνα του ΠΑΣ. Πολλά και τραγικά λάθη από την άμυνα των φιλοξενούμενων που ουσιαστικά έδωσαν δυο γκολ δώρο στους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ