STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη, ισόπαλοι Πανιώνιος - Ατρόμητος (2-2)

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα από τα καλύτερα εφετινά παιχνίδια της Super League ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Ο Ατρόμητος, για την 25η αγωνιστική, ισοφάρισε σε 2-2 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με καταπληκτικό γκολ του Ουάρντα στο 93'. (VIDEO).

Αήττητος για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι στη Super League έμεινε ο Ατρόμητος. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την 25η αγωνιστική, κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 93', με γκολ του Ουάρντα, και απέφυγε τη δεύτερη ήττα μακριά από το Περιστέρι (εφέτος έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

Ήταν ένα από τα καλύτερα ματς που έχουν γίνει στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος μπορεί να έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς, αλλά έδειξε εξαιρετική εικόνα, κυρίως διότι αυτή τη φορά ο Μιχάλης Γρηγορίου υπολόγιζε εκ νέου σε βασικούς ποδοσφαιριστές (Σιώπης - Ντουρμισάι).

Για την ομάδα της Νέας Σμύρνης δύο γκολ έβαλε ο Αυστριακός Σπιριντόνοβιτς, αλλά οι αλλαγές που έκανε ο συμπατριώτης του προπονητής του Ατρόμητου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο τελικό 2-2.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη, ισόπαλοι Πανιώνιος - Ατρόμητος (2-2)
Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη, ισόπαλοι Πανιώνιος - Ατρόμητος (2-2)

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι "κυανέρυθροι" μπήκαν επιθετικά στην αναμέτρηση και είναι χαρακτηριστικό ότι στο 15' το σύνολο το Μιχάλη Γρηγορίου είχε 74% ποσοστό κατοχής μπάλας. Ο Νταμίρ Κάναντι είχε πολλά παράπονα από την ομάδα του, καθώς έβλεπε ότι οι αμυντικοί του μέσοι άφηναν μεγάλη απόσταση από τους παίκτες του Πανιωνίου που έκαναν επίθεση, παίζοντας παθητική άμυνα.

Το ίδιο παράπονο είχε και από τον Κιβρακίδη, αλλά και από τους εξτρέμ που δεν βοηθούσαν αμυντικά. Η αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά είχε ρυθμό, ποιότητα και μπόλικη τακτική. Στο 45λεπτο ο Πανιώνιος έφτασε σε τέσσερις τελικές προσπάθειες, αντί τριών του Ατρόμητου. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό, επίσης, με 55% ποσοστό κατοχής. Ο Πανιώνιος μπορεί να μην έφτασε σε γκολ, αλλά έδειχνε πως είναι πολύ πιο κοντά στο να το πετύχει.

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου):Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (80' Μπραχίμι), Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (69' Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι (60' Νίλσεν).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (63' Σάκιτς), Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μπουσουλάζιτς, Μάντσον, Μπρούνο, Ούμπιδες (60' Ντιγκινί), Ουάρντα, Ντάουντα (60' Κωτσόπουλος).

Γκολ: 48', 59' Σπιριντόνοβιτς - 65' Κωτσόπουλος, 90'+3' Ουάρντα

Κάρτες: 89' Βλάχος - 20' Καρασαλίδης, 36' Ρισβάνης, 90'+4' Ουάρντα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Με το ίδιο πάθος μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το 1-0 έγινε στο 48ο λεπτό. Από κάθετη πάσα του Σαββίδη, ο Σπιριντόνοβιτς βγήκε απέναντι στον Γιαννιώτη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 52' ο Γιαννούλης πλάσαρε, αλλά ο Κότνικ δεν νικήθηκε κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Νέα καλή στιγμή στο 55' για τον Ατρόμητο, όταν το πλασέ του Ντάουντα από κοντά έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Κότνικ.

Ο Γιαννιώτης στο 57' απέδειξε γιατί είναι από τους καλύτερους γκολκίπερ εφέτος. Ο Σπιριντόνοβιτς πέρασε στον Μασούρα, αυτός μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι. Το ματς είχε αποκτήσει τρελό ρυθμό και είχε ανοίξει για τα καλά μετά το γκολ του Αυστριακού. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, σε αυτό οι Περιστεριώτες εμφάνισαν αμυντικά κενά και στο 59' δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Σπιριντόνοβιτς, Κιβρακίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάχος βγήκε από τα δεξιά, πέρασε τον Γιαννούλη, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Σπιριντόνοβιτς με απευθείας βολέ με το αριστερό πόδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτα, καθώς την πέρασε κάτω από τα πόδια του Γιαννιώτη (2-0). Βλέποντας ο Κάναντι την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 60', βάζοντας στο παιχνίδι Ντιγκινί και Κωτσόπουλο αντί του Ούμπιδες και Ντάουντα. Μάλιστα τρία λεπτά μετά έκλεισε τις αλλαγές του, περνώντας τον Σάκιτς αντί του Κιβρακίδη. Δικαιώθηκε για την επιλογή του ο Αυστριακός, καθώς ο 21χρονος Κωτσόπουλος κατάφερε να μειώσει με κοντινή κεφαίά στο 66', ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γιαννούλης.

Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός. Έπαιζαν άλλωστε δύο από τις πολύ καλές ομάδες της Super League. Στο 67' ήταν η σειρά του Πανιωνίου να φτάσει σε τελική, η οποία παραλίγο να καταλήξει σε τρίτο γκολ. Ο Γιαννούλης δεν υπολόγισε καλά, η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα που έκανε τη παράλληλη μπαλιά αλλά ο Νίλσεν από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του και να πλασάρει. Ο Γρηγορίου είχε παράπονα από τον Δανό, τον οποίο είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, λόγω της τακτικής του συμπεριφοράς στην επίθεση. Και συνεχίζουμε: Ο Κότνικ εξουδετέρωσε το σουτ του Μπουσούλατζιτς στο 68' και στο 73' την προβολή του Ντιγκινί.

Η αλήθεια είναι πως μετά τις αλλαγές ο Ατρόμητος έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος, ιδίως μετά τις αλλαγές που έγιναν. Στο 80' ο Γρηγορίου, που δεν πήρε ρίσκα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του, καθώς έχασε με τραυματισμό τον αριστερό μπακ Σαραμαντά. Σε εκείνη τη θέση πέρασε τον Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι δεξιός μπακ, ενίοτε παίζει και χαφ. Αφού χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ουάρντα με φοβερή κεφαλιά στο 93' ισοφάρισε σε 2-2 τον Πανιώνιο, δίνοντας βαθμό στην ομάδα του, όπως είχε δώσει και προ ημερών απέναντι στην ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ο πανηγυρισμός του είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί κίτρινη κάρτα.

Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη, ισόπαλοι Πανιώνιος - Ατρόμητος (2-2)

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή με την οποία ο Ουάρντα ισοφάρισε σε 2-2 τον Πανιώνιο. Τρομερή σέντρα του Ντιγκινί, ακόμα καλύτερη η προσπάθεια του Αιγύπτιου, ο οποίος έβαλε με εξαιρετικό τρόπο το σώμα και με κεφαλιά - δυναμίτη εκτέλεσε τον Κότνικ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εσφαλμένα μέτρησε το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Σπιριντόνοβιτς, καθώς όταν έγινε η πάσα από τον Σαββίδη, ήταν εκτεθειμένος ο Αυστριακός. Αυτό ήταν το κυριότερο λάθος που έγινε από τη διαιτησία της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σπιριντόνοβιτς. Ο Πανιώνιος έχει ανάγκη από τον Βιεννέζο, ο οποίος σε αυτό το ματς είχε εξαιρετική παρουσία και έβαλε δύο γκολ. Έκλεψε βέβαια τις εντυπώσεις στο τέλος ο Ουάρντα με το υπέροχο τέρμα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το Πανιώνιος - Ατρόμητος ήταν από τα παιχνίδια που λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σπανίως παρακολουθούμε τόσο ποιοτικό παιχνίδι. Εκατέρωθεν ευκαιρίες, πάνω κάτω η μπάλα, αγωνία μέχρι τέλους. Μπράβο στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ατρόμητος "πέταξε" 60 λεπτά. Δεν είχε καθόλου καλή παρουσία και περιορίστηκε απέναντι σε έναν εξαιρετικό Πανιώνιο. Βέβαια, στο τελευταίο 30λεπτο άλλαξε εικόνα η ομάδα του Περιστερίου και έφτασε στην ισοφάριση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ