STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ματσάρα και νίκη με 4-3 για τη Βέροια επί του Αστέρα

SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με ελεύθερο ποδόσφαιρο και έξι γκολ στο 1ο ημίχρονο, η Βέροια νίκησε με 4-3 τον Αστέρα. Χατ τρικ ο Μανιάς, δύο γκολ ο Λινάρδος.

Η Βέροια δεν τα παράτησε μετά από τον υποβιβασμό της στη Stoiximan.gr Football League και μαθηματικά, δεν τα παράτησε ούτε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 8ο λεπτό και με εντυπωσιακή ανατροπή, υπέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-3 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας για την 29η αγωνιστική της Super League.

Τα γκολ του Μιχάλη Μανιά πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έδειχναν να δίνουν τη νίκη στους Αρκάδες, που χρειάζονταν βαθμούς για να αποτινάξουν κάθε πιθανότητα υποβιβασμού, ωστόσο η "βασίλισσα του βορρά" δεν το έβαλε κάτω.

Ισοφάρισε μέσα σε πέντε λεπτά και ακολούθησαν ακόμα δύο τέρματα, που ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Παναγιώτης Λινάρδος, ο οποίος με δύο τέρματα και μία ασίστ οδήγησε τους ουραγούς της βαθμολογίας στην τρίτη σερί εντός έδρας νίκη (11-3 τα τέρματα).

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έμεινε στους 27 βαθμούς, αλλά διατηρήθηκε τέσσερις πάνω από τον Λεβαδειακό, εξασφαλίζοντας την παραμονή του, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική.

Ματσάρα και νίκη με 4-3 για τη Βέροια επί του Αστέρα
Ματσάρα και νίκη με 4-3 για τη Βέροια επί του Αστέρα

Ελεύθερο ποδόσφαιρο, πανδαισία τερμάτων

Στη θεωρία, υπήρχε μόνο μία ομάδα που επιζητούσε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Η θεωρία εφαρμόστηκε για οκτώ λεπτά. Η πράξη ήταν τελείως διαφορετική. Ο φορμαρισμένος Μιχάλης Μανιάς άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό και όταν μετά από άλλο τόσο έκανε το 2-0, κανείς δεν πίστευε ότι υπήρχε κάποια άλλη έκβαση γι' αυτό το παιχνίδι πλην του "διπλού", που θα έφερνε τον Αστέρα στη Super League και τη νέα σεζόν Φευ...

Ακόμα κι αν το εκλάβουμε ως επιθανάτιο ρόγχο, η Βέροια έδειξε ότι μπορεί. Υπό προϋποθέσεις (κακή αμυντική λειτουργία των Αρκάδων), αλλά μπορεί. Ο Παναγιώτης Λινάρδος ήταν αυτός που τράβηξε περισσότερο από τον καθένα το κάρο, μειώνοντας στο 10ο λεπτό και δίνοντας ασίστ στη μικρή περιοχή για τον Παντελή Καπετάνο και το έκτο φετινό τέρμα του.

SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς αποδείχθηκαν... πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Το "καράβι" μπορεί να βουλιάζει, ωστόσο οι ίδιοι πάλεψαν και έδειξαν ψήγματα των ικανοτήτων τους. Μάλιστα, στο 20ό λεπτό, ο αμαρκάριστος Λινάρδος έκανε την ανατροπή σε 3-2 και έφερε τους φιλοξενούμενους σε δύσκολη θέση.

Τα κενά στην άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν κάτι παραπάνω από ορατά, αφού το 3-4-3 του Στάικου Βεργέτη δεν απέδωσε "καρπούς". Στο 37', ο Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ έφυγε σε αντεπίθεση 3 εναντίον 2 και μόνος του τελείωσε την επίθεση, κάνοντας το 4-2. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Αστέρα, λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Καπετάνος είχε δοκάρι!

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Βασίλειος Καραβασίλης

Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Λινάρδος (90+1' Κωνσταντινίδης), Μπαλάφας, Τομάς (61' Σουλέ), Σαρπόνγκ, Καπετάνος, Μίλιεβιτς (80' Παπαδόπουλος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σέλιν, Γιαννούλης, Μπέρτος, Ινγκλέσιας, Τσουκαλάς (85' Τσιλιανίδης), Μάσα, Φαρίνια (61' Στανισάβλιεβιτς), Μανιάς, Ιωαννίδης (46' Γκοντό)

Γκολ: 10', 20' Λινάρδος, 13' Καπετάνος, 37' Σαρπόνγκ / 4', 8', 55' Μανιάς

Κάρτες: 47' Μίλιεβιτς, 66' Μπαλάφας / 72' Στανισάβλιεβιτς, 77' Τριανταφυλλόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στην ανάπαυλα, ο Νίκος Ιωαννίδης έδωσε τη θέση του στον Σεντρίκ Γκοντό, για ένα πιο ορθολογικό σχηματισμό των φιλοξενουμένων. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μανιάς σημείωσε το τρίτο τέρμα του στον αγώνα και το χατ τρικ τον οδήγησε στο δέκατο φετινό γκολ και μάλιστα σε μισή σεζόν.

Ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν, ωστόσο οι περισσότερες δεν είχαν στόχο στο 2ο ημίχρονο, με συνέπεια οι δύο προπονητές να προχωρήσουν σε αλλαγές για να βρουν οργάνωση κι αποτελεσματικότητα. Χαλιφά Σουλέ και Γιάννης Παπαδόπουλος από τη μία, Αλεκσάνταρ Στανισάβλιεβιτς από την άλλη δεν κατάφερε να προσφέρουν κάτι παραπάνω και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 4-3.

Η Βέροια παραμένει ουραγός της βαθμολογίας, ωστόσο μπορεί να προσπεράσει τον Λεβαδειακό και να μην τερματίσει τελευταία στη σεζόν.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ του Παναγιώτη Λινάρδου ήρθε σε μία στιγμή που πολλοί θα περίμεναν ψυχολογική και αγωνιστική κατάρρευση της Βέροιας, δύο λεπτά μετά από το 2-0 του Μιχάλη Μανιά. Οι συμπαίκτες του πήραν θάρρος και συνέχισαν σε τροχιά αντεπίθεσης και τα κατάφεραν.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ούτε ο Θανάσης Σέζος ούτε οι βοηθοί του χρειάστηκαν να πάρουν τη μεγάλη απόφαση ή ευθύνονται για την έκβαση του αγώνα, που κρίθηκε από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές των δύο ομάδων και όχι από τη διαιτησία.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Λινάρδος με τα δύο γκολ και την ασίστ που έβγαλε στο γκολ του Παντελή Καπετάνου ήταν ο MVP της αναμέτρησης, δείχνοντας ψήγματα των ικανοτήτων του. Ο Μιχάλης Μανιάς σημείωσε χατ τρικ (αν και σχετικά εύκολα) και ήταν ο μοναδικός διασωθείς από τον Αστέρα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δεν παραιτήθηκαν μετά τον μαθηματικό υποβιβασμό, έπαιξαν, τα έδωσαν όλα και έφτασαν σε μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί κομβική για τη συνέχεια της καριέρας τους είτε στη Βέροια είτε σε άλλη ομάδα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του Αστέρα Τρίπολης και συγκεκριμένα της αμυντικής λειτουργίας. Το 2-0 στο 8ο λεπτό σαφώς καθησύχασε τους φιλοξενούμενους, ωστόσο τα τέσσερα γκολ χωρίς ιδιαίτερη πίεση από τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας είναι μεγάλο πλήγμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ