ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαίνεται η κόντρα: Τα τρία "όχι" της Λίγκας στην ΕΠΟ

SUPERLEAGUE ÃÑÁÖÅÉÁ
γραφεία Super League EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΠΟ κατέθεσε αίτημα στην Super League για αλλαγές ημερομηνίας σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος, με την διοργανώτρια αρχή να αποστέλλει έγγραφο και να απαντά αρνητικά. Διαβάστε ποια ματς αφορούν.

Οι σχέσεις της Super League με την ΕΠΟ δεν βρίσκονται σε καθόλου καλό σημείο το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την πρόσφατη κόντρα των δυο πλευρών για το θέμα της προκήρυξης του πρωταθλήματος και το πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πέφτουν.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση έφτασε μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο, με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να ζητά να ισχύει η προκήρυξή της και να πέφτουν τρεις ομάδες και να ανεβαίνει μια από τη Football League, ενώ η Ε.Ε. της ΕΠΟ είχε αποφασίσει ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας να παίζει μπαράζ με τον 2ο της Football League για ένα εισιτήριο στα "μεγάλα σαλόνια". Στο Διαιτητικό επικράτησε η ΕΠΟ και μάλιστα οι άνθρωποί της αισθάνθηκαν δικαιωμένοι για την απόφαση.

Φτάνουμε, λοιπόν, σε ένα δεύτερο σημείο διένεξης που φανερώνει ότι υπάρχει κόντρα μεγάλη και κανένα πεδίο συνεννόησης, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Η ΕΠΟ έστειλε αίτημα στη Λίγκα να αλλάξει ημερομηνίες σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος λόγω του ότι... προσκρούουν με τα παιχνίδια του Κυπέλλου λόγω του 48ωρου από το ένα ματς στο άλλο. Η Λίγκα με έγγραφό της απάντησε αρνητικά και δεν δέχεται να αλλάξει τον δικό της προγραμματισμό για να διευκολύνει την ΕΠΟ.

Στη διοργανώτρια αρχή υποστηρίζουν ότι έχουν ορίσει ήδη τα παιχνίδια εδώ και καιρό και ότι δεν προτίθενται να κάνουν καμία αλλαγή. Μάλιστα, θέτουν και θέμα με τα κανάλια που έχουν την μετάδοση των συγκεκριμένων παιχνιδιών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή, άρα η ΕΠΟ θα πρέπει να αλλάξει ημέρες και ώρες στα δικά της παιχνίδια.

Το πρώτο ματς είναι το Παναιτωλικός - Λαμία, το οποίο έχει προγραμματιστεί για Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00, για την 4η αγωνιστική. Η ΕΠΟ ζήτησε να γίνει μια ημέρα πριν, όμως στη Λίγκα αναφέρουν ότι η ΕΡΤ που έχει τον Παναιτωλικό, βάσει συμφωνίας, πρέπει να μεταδίδει ένα ματς κάθε Δευτέρα.

Από 'κει και πέρα, έχουμε και τα παιχνίδια Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ - Παναιτωλικός για την 5η αγωνιστική, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τις 29 Σεπτεμβρίου. Η Ομοσπονδία ζήτησε να μεταφερθούν για τις 30/9, διότι στις 27/9 έχει ορίσει ματς Κυπέλλου Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός και Πανιώνιος - ΑΕΛ. Στη Λίγκα είπαν "όχι" και ανέφεραν ότι μπορούν τα ματς Κυπέλλου να μεταφερθούν το πρώτο εξαήμερο του Οκτωβρίου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ