STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - ΠΑΣ 0-2: "Διπλό" παραμονής με 10 παίκτες και γκολάρες

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με δύο καταπληκτικά γκολ των Νικολιά (77') και Μάνου (95'), ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έπαιζε από το 50' με παίκτη λιγότερο, νίκησε 0-2 τον Λεβαδειακό και έκανε βήμα παραμονής, "βουλιάζοντας" την ομάδα της Βοιωτίας.

Την πιο σημαντική νίκη της φετινής σεζόν, μέχρι την επόμενη, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε 2-0 στη Βοιωτία του Λεβαδειακού για την 26η αγωνιστική της Super League, χάρη σε δύο πανέμορφα γκολ των Νικολιά (77') και Μάνου (95'). Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν τέσσερις βαθμούς από τη θέση του απευθείας υποβιβασμού, ενώ οι γηπεδούχοι υπέστησαν ήττα που ίσως να τους κοστίσει πολύ ακριβά στη μάχη για παραμονή.

Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα που είδαμε στον αγώνα της Λιβαδειάς.

1. Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ντέρμπι παραμονής είχε νευρικότητα, πολλά λάθη, λίγες αλλά καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Αφού στο 11' ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι, ο Αθανασιάδης απέτυχε να "εκτελέσει" τον Μπάγιτς και να βάλει τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ, παρότι βρέθηκε σε θέση βολής. Ο στράικερ των Ηπειρωτών έκλεψε τη μπάλα από τον Ζησόπουλο, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά την έστειλε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έστω στα σημεία, καθώς οι "πράσινοι" είχαν χάσει τη μεσαία γραμμή. Ο Καραγεωργίου έβαζε συνεχώς τις φωνές σε Μητρόπουλο - Στανόγεβιτς και απορούσε: "Μα γιατί πηγαίνουμε πάντα δεύτεροι στη μπάλα;". Ο Στανόγεβιτς είχε οδηγίες να τροφοδοτεί τον Μαρκόβσκι στη γραμμή κρούσης, αλλά οι περισσότερες μπαλιές του ήταν άστοχες. Προβλήματα είχε όμως και το κέντρο των μετόπισθεν, με Ζησόπουλο - Ρεκβιασβίλι.

2. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΒΣΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ

Αν και προβλημάτισε στο πρώτο μισό ο Λεβαδειακός, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε φάση που σηκώνει μπόλικη κουβέντα. Αφού εκτελέστηκε κόρνερ από αριστερά, ο Νανζίς με κεφαλιά βρήκε τον Μαρκόβσκι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο Σιδηρόπουλος, ωστόσο, καταλόγισε παράβαση για αντικανονικό μαρκάρισμα του Σέρβου επιθετικού στον Σεργκελασβίλι.

Ο φορ του Λεβαδειακού φαίνεται να βάζει το χέρι στο σώμα του Γεωργιανού, αλλά δεν είναι και τόσο σαφές ότι του έχει κάνει φάουλ. Όπως και να 'χει, αυτή ήταν η απόφαση του διεθνούς ρέφερι και το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0, αφού πρώτα στο ημίωρο ο Πετράκης είχε αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του σε 5-4-1, με μοναδικό φορ τον Κλάους (είχε ξεκινήσει στην κορυφή με παρτενέρ του τον Παμλίδη).

3. Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΣΕΡΓΚΕΛΑΣΒΙΛΙ

Στο 50' ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ, Γιάννης Κάργας, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Κλώτσησε από πίσω τον Μαρκόβσκι και η ομάδα της Ηπείρου κλήθηκε να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα για 40 και πλέον λεπτά (η διάταξη έμεινε στο 4-4-1 από το 5-4-1). Ενώ από εκείνο το σημείο και μετά οι Βοιωτοί άρχισαν να "πολιορκούν" τον αντίπαλό τους, κυρίως με τον Νανζίς από αριστερά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια... ανάσα από το 0-1, όταν το εξαιρετικό πλασέ του Σεργκελασβίλι έξω από την περιοχή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 61'. Ο Λεβαδειακός, που έπαιζε πολύ επιθετικά, συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΣ από αριστερά και απείλησε με Ζησόπουλο (64'), Γιακουμάκη (65') και Νανζίς (71').

4. ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΝΙΚΟΛΙΑΣ

Ο Νίκος Καραγεωργίου, γνωρίζοντας ότι ο Λεβαδειακός πρέπει πάση θυσία να βάλει γκολ και να πάρει τη νίκη, παίζοντας και με παίκτη περισσότερο η ομάδα του, ρίσκαρε. Πέρασε εκτός αγώνα έναν αμυντικό, τον Ζησόπουλο, και πέρασε στον αγώνα εξτρέμ (Σαβαντογκό). Στο 76' η αλλαγή, στο 77' ο ΠΑΣ έκανε το 0-1! Ο Αντιλεού έκανε πάρα πολύ σημαντικό λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Μπάγιτς. Αυτό που κατάφερε ήταν να βγάλει τον Νικολιά μόνο απέναντι στον κίπερ των γηπεδούχων. Με φανταστικό σκαφτό πλασέ ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων έκανε το 0-1.

5. ΤΟΝ "ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ" ΜΕ ΨΑΛΙΔΑΚΙ Ο ΜΑΝΟΣ

Όλος ο ΠΑΣ είχε κλειστεί πίσω για να κρατήσει το μηδέν και το υπερπολύτιμο 0-1. Τελικά όχι μόνο κράτησε την εστία του απαραβίαστη, αλλά η νίκη κατακτήθηκε με 0-2 και με εξίσου καταπληκτικό γκολ. Με ψαλιδάκι του Μάνου κοντά στο σημείο του πέναλτι. Το ένα τέρμα καλύτερο από το άλλο. Οι Ηπειρώτες "απέδρασαν" από τη Λιβαδειά, σε τρίποντο που τους απομάκρυνε κι άλλο από τη 14η θέση, που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το καλοκαίρι οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό.

Γήπεδο: Δημ. στ. Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου):Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος (76' Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (82' Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (61' Μέλεγκ), Μαρκόβσκι, Νανγκίς, Γιακουμάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):Μιχαήλ, Κάστρο, Πάντελιτς, Μπουκουβάλας, Κάργας, Μιχαήλ, Αθανασιάδης (87' Μάνος), Νικολιάς (90' Γιάκος), Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (80' Αποστολόπουλος).

Γκολ: 77' Νικολιάς, 95' Μάνος

Κίτρινες:35' Μπουκουβάλας, 42' Κάργας

Κόκκινη: 50' Κάργας (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ