STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2: Κυρίαρχοι οι ερυθρόλευκοι στη Λιβαδειά

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2: Κυρίαρχοι οι ερυθρόλευκοι στη Λιβαδειά

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, προηγήθηκε στο 7' με τον Φορτούνη, βρήκε δεύτερο γκολ στο 50' με τον Γκερέρο και έχασε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα στο τελικό 2-0 επί του Λεβαδειακού.

Για την 16η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, επικρατώντας με σκορ 2-0 του Λεβαδειακού, χάρη σε τέρματα των Φορτούνη (7') και Γκερέρο (50'). Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αγωνίστηκαν σε πολύ υψηλή ένταση και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, μειώνοντας στους 5 βαθμούς την απόσταση τους από την κορυφή.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση της Λιβαδειάς:

1. ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 1' Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν πολλή ενέργεια, πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα και έκλεισαν τον Λεβαδειακό στην περιοχή του από το πρώτο λεπτό.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και βγάζοντας συνεχώς τους μπακ της πλευράς ψηλά για επιθετικό πλάτος, ο Ολυμπιακός έμπαινε στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις και δεν άργησε να βρει το γκολ που τον έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού της αναμέτρησης.

Μόλις στο 7' Φορτούνης και Γκερέρο συνεργάστηκαν από δεξιά, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο Φορτούνης με προβολή -παρά την προσπάθεια του Λιάγκα- νίκησε τον Μπάγιτς για το 0-1 στη Λιβαδειά.

Το γρήγορο προβάδισμα δεν στάθηκε ικανό για να αναγκάσει τους ερυθρόλευκους να κατεβάσουν ταχύτητα. Η κατοχή εξακολουθούσε να βρίσκεται στα πόδια των παικτών του Μαρτίνς, που με ορμητήριο την δεξιά πλευρά δημιουργούσαν συνεχή ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά χωρίς την ανάλογη αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων.

Στο 38' ο Σισέ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γκερέρο, σπατάλησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί αλλά να υστερεί στις τελικές αποφάσεις που θα του επέτρεπαν να "κλειδώσει" το ματς.

Ο Λεβαδειακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Έψαξε κάποιες κόντρα επιθέσεις όταν του παρουσιάστηκαν κενοί χώροι και είχε τη δική του στιγμή στο 28', όταν ο Σα με εντυπωσιακή επέμβαση είπε "όχι" στον Στανόγεβιτς, που επιχείρησε να σκοράρει με φαλτσαριστό σουτ από το όριο της περιοχής.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2: Κυρίαρχοι οι ερυθρόλευκοι στη Λιβαδειά

Το ημίχρονο έκλεισε με το μίνιμουμ προβάδισμα των ερυθρολεύκων, που είχαν 67% κατοχή μπάλας, 7 κερδισμένα κόρνερ και 9(5) τελικές, ενώ διαμαρτυρήθηκαν σε δύο περιπτώσεις για παραβάσεις εντός περιοχής. Μια στο 6', σε τράβηγμα πάνω στον Σισέ και μια δεύτερη στο 38', σε χέρι του Στανόγεβιτς.

2. ΞΕΚΙΝΗΜΑ... COPY PASTE

Με μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Φορτούνης έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Μπουχαλάκη, που από τα δύο μέτρα σημάδεψε τον Μπάγιτς!

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κρητικός μέσος πήρε μια μίνι ρεβάνς, όταν από δική του ασίστ ο Γκερέρο με καταπληκτική φαλτσαριστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Λεβαδειακού και σκόραρε για το 0-2 στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης.

Καρμπόν με την αρχή του ματς ήταν και το δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να πιέζει, να αναπτύσσεται και να απειλεί σε πολύ υψηλό ρυθμό, με τον Λεβαδειακό ανήμπορο να ακολουθήσει το τέμπο της αναμέτρησης.

Από μια λάθος εκτίμηση του Σισέ στο 61', ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα και μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά το τελείωμα του ήταν κακό και δεν ανησύχησε τον Σα.

Μπαίνοντας στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, ο Ολυμπιακός διατηρούσε "αέρα" δύο τερμάτων στο ματς και ο Λεβαδειακός θα έπρεπε να βρει κάτι σπέσιαλ για να μπει στη διεκδίκηση του αποτελέσματος.

3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 60'

Σανίνο και Μαρτίνς σταδιακά ξεκίνησαν τις κινήσεις τους από τον πάγκο. Ο Ιταλός τεχνικός για να κάνει περισσότερο επιθετική την ομάδα του, αυξάνοντας μοιραία τα ρίσκα και ο Πορτογάλος για να δώσει φρεσκάδα στη δική του, κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Στο 64' ο Γκερέρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αστόχησε για λίγα εκατοστά στην προσπάθεια του με το δεξί, με τον Ολυμπιακό να ρίχνει σιγά σιγά στροφές, να κρατάει τη μπάλα κάνοντας διαχείριση και να κρατά μακριά από την εστία του τους γηπεδούχους.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, ο Λεβαδειακός απώλεσε στο 82' την τελευταία του ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν στο γύρισμα του Σαβατογκό από δεξιά, ο Μαρκόβσκι δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά με το κεφάλι.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπάγιτς με σωτήρια επέμβαση στέρησε από τον Μασούρα το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα. Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Γκερέρο (γκολ+ασίστ) έφυγε με το τρίποντο από την Βοιωτία, μείωσε στους 5 τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και θα περιμένει πιθανό στραβοπάτημα του "Δικέφαλου" στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2: Κυρίαρχοι οι ερυθρόλευκοι στη Λιβαδειά

Επόμενη υποχρέωση για τους Βοιωτούς στο πρωτάθλημα αυτή με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο "Γ. Καμάρας" (19/1, 19:00). Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του θα δώσει δεύτερο σερί ματς εκτός έδρας, στους "Ζωσιμάδες" κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (19/1, 17:15).

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτ/νιας), Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σανίνο): Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73' Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (62' Σαβατογκό), Ιωαννίδης (73' Μαρκόβσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (81' Νάτχο), Γκερέρο (92' Χασάν).

Γκολ: - / 7' Φορτούνης, 50' Γκερέρο

Κάρτες: 56' Όμο, 91' Σαβατογκό / 41' Ελαμπντελαουί, 67' Γκιλιέρμε

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ