ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-1: Νίκη δύο μήνες μετά, με δύο γκολ Στανόγεβιτς

Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-1: Νίκη δύο μήνες μετά, με δύο γκολ Στανόγεβιτς
Λεβαδειακός

Τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη έπειτα από σχεδόν δύο μήνες πήρε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ, για τη 10η αγωνιστική. Αβέβαιο αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή στο δεύτερο τέρμα των Βοιωτών.

Ο Λεβαδειακός νίκησε εντός έδρας 2-1 τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Δεύτερη νίκη των Βοιωτών στο πρωτάθλημα, η πρώτη πριν από περίπου δύο μήνες (3/9). Οι Πράσινοι έφτασαν τους επτά βαθμούς, όσους έχει και η ομάδα του Ηρακλείου, που δεν έπαιξε καθόλου καλά.

Πάμε να δούμε τι μάθαμε από το ματς στη Λιβαδειά...

1. ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ: ΕΛΕΙΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Κορυφαίος του νικηφόρου αγώνα για τον Λεβαδειακό ο νεοαποκτηθείς Σέρβος χαφ, Στανόγεβιτς. Αυτός σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ θα μπορούσε να σημειώσει και τρίτο. Ήταν τραυματίας στα πρώτα παιχνίδια και η απουσία του αποδεικνύεται ότι κόστισε. Ποδοσφαιριστής με ηγετικά χαρακτηριστικά. Καλό πάσινγκ γκέιμ, έκοβε, βρέθηκε σε θέση βολής και "εκτέλεσε" την αντίπαλη εστία. Ο Τζουζέπε Σανίνο έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που ανεβάζει επίπεδο τον Λεβαδειακό και ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της παραμονής.

2. ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΑΛΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ;

Στο 45' ο διαιτητής Γρατσάνης καταλόγισε φάουλ έξω από την περιοχή του ΟΦΗ υπέρ του Λεβαδειακού. Ο Στανόγεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και ακολούθως αυτή πέρασε τη γραμμή σύμφωνα με τον διαιτητή. Από την τηλεοπτική κάλυψη δεν φαίνεται η μπάλα να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή, με αποτέλεσμα ο πάγκος του ΟΦΗ και οι παίκτες να ξεσηκωθούν. Η ομάδα του Ηρακλείου είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Γρατσάνη, όπως είχε από τον ρέφερι του συνδέσμου Τρικάλων και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ανεξάρτητα από αυτό, η απόδοση του ΟΦΗ ήταν πολύ κακή. Αδυναμία παραγωγής φάσεων και αδυναμία να πατήσει η ομάδα την αντίπαλη περιοχή για να κάνει τη "ζημιά".

3. ΧΑΡΤΑΚΙ ΣΤΟΝ ΝΑΣΤΟ

Στο 76', ενώ ο ΟΦΗ έψαχνε τρόπο να φτάσει στο 2-2, ο Νίκος Παπαδόπουλος που ανακάτευε την τράπουλα για να ισοφαρίσουν οι παίκτες του, έδωσε χαρτάκι με οδηγίες στον Ανέστη Νάστο. Αφού διάβασε το... σκονάκι ο αρχηγός των Κρητικών, ακολούθως το έβαλε στην κάλτσα του. Ο ΟΦΗ γύρισε το 4-2-3-1 σε 4-4-2, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Ακόμη και το πρώτο τέρμα που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι, προήλθε από πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Κοροβέσης από τον Ζησόπουλο και αξιοποίησε ο Αραβίδης. Η τρίτη χειρότερη επίθεση της Super League (μαζί με Αστέρα) ανήκει στους ασπρόμαυρους, οι οποίοι χωρίς τους τραυματίες Μεγιάδο, Νέιρα, Παπαστεργιανό, αλλά και τους τιμωρημένους Βουό - Ποτουρίδη υποτάχθηκε από τον Λεβαδειακό, ο οποίος δεν είναι δα και κάτι τρομερό.

4. ΣΑΒΑΝΤΟ-ΓΚΟΛ

Μία από τις πιο πολύτιμες μονάδες αυτού του Λεβαδειακού είναι ο Σαβαντογκό. Ο εξτρέμ από τη Μπουρκίνα Φάσο είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης που διαθέτει εφέτος η ομάδα της Βοιωτίας. Από δική του προσπάθεια από δεξιά προέρχεται το γκολ που έβαλε η ομάδα του. Το σουτ που έκανε "έβγαλε" ο Στρέζος, αλλά ο Στανόγεβιτς που πήρε το ριμπάουντ, σκόραρε. Δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αριστερή πλευρά της άμυνας του ΟΦΗ. Παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία με ατομική ενέργεια, εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Ο Κοιλιάρας τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αφρικανό, ο οποίος στη δεύτερη σεζόν του στους Πράσινους είναι βασικός και αναντικατάστατος.

5. ΠΕΡΙΜΕΝΕ... 1,5 ΧΡΟΝΟ Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Ο Χρήστος Αραβίδης ξεκίνησε στην κορυφή της γραμμής κρούσης του ΟΦΗ. Δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά σκόραρε από το σημείο του πέναλτι γράφοντας προσωρινά το 1-1 στο 43'. Σχεδόν ενάμισι χρόνο περίμενε ο για να πετύχει το 40ό του γκολ στη Super League. Υπενθυμίζεται ότι στον προ ημερών αγώνα με τη Νίκη Βόλου στο Κύπελλο, είχε σημειώσει χατ τρικ.

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το ματς με μισές τελικές λιγότερες (12 - 6) και με ποσοστό κατοχής υπέρ του 58%. Οι δύο γκολκίπερ, Μπάγιτς (πολύ σταθερός) και Στρέζος είχαν από πέντε επεμβάσεις, ενώ τα κόρνερ ήταν 6-4.

Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-1: Νίκη δύο μήνες μετά, με δύο γκολ Στανόγεβιτς
Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-1: Νίκη δύο μήνες μετά, με δύο γκολ Στανόγεβιτς

Γήπεδο: Δημ. Στ. Λιβαδειάς

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (68' Όμο), Στανόγεβιτς (78' Καθάριος), Σαβαντογκό, Καραχάλιος, Νανζίς (80' Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης (77' Σασί), Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου, Κοιλιάρας (46' Κουτσιανικούλης), Νάστος, Κυριακίδης, Ντίνας, Πλατέλλας, Κοροβέσης, Αραβίδης.

Γκολ: 25', 45' Στανόγεβιτς - 43' πεν. Αραβίδης

Κάρτες: 42' Νανζίς, 71' Μαρκόβσκι, 86' Καθάριος - 35' Κοροβέσης, 45'+1' Νάστος, 95' Παπάζογλου

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ