STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Άρης 1-0: Τρίποντο ζωής με "εκτελεστή" τον Μαρκόβσκι

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Μαρκόβσκι στο 78ο λεπτό, ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0 του προβληματικού Άρη στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στην τεχνική του ηγεσία και παραμένει ζωντανός στη μάχη της παραμονής. (VIDEOS)

Ο Λεβαδειακός δεν πρόκειται να παρατήσει τη μάχη για παραμονή στη Super League. Στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στην τεχνική του ηγεσία, επικράτησε 1-0 του Άρη και έφτασε τους 12 βαθμούς έπειτα από 18 αγωνιστικές. Παραμένει προτελευταία η ομάδα της Βοιωτίας, αλλά έδειξε "σφυγμό" και ακόμα προλαβαίνει να σώσει την παρτίδα.

Ο Μαρκόβσκι ήταν ο λυτρωτής του Λεβαδειακού στο 38ο λεπτό με κεφαλιά, βυθίζοντας περισσότερο τους κίτρινους στους προβληματισμούς του. Ο Σάββας Παντελίδης είδε την ομάδα του να γνωρίζει μια ακόμη ήττα και να παραμένει στους 23 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν φλύαροι και δεν κατάφεραν να πετύχουν έστω ένα γκολ, χάνοντας για 8η φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Λεβαδειακός - Άρης:

1. Ο ΜΑΡΚΟΒΣΚΙ ΛΥΤΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δυο ομάδες να φυλάνε κατά κύριο λόγο τα νώτα τους. Ο Άρης είχε πιο επιθετική τάση από τον Λεβαδειακό, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά αυτό μεταφράστηκε μόλις σε μια κλασική ευκαιρία στην εστία του Μπάγιτς με τον Ντιγκινί στο 16ο λεπτό, όταν ο γκολκίπερ των Βοιωτών έκανε μια καίρια επέμβαση. Οι γηπεδούχοι πρόσεχαν κυρίως τα μετόπισθεν και βρήκαν το γκολ που εντέλει έκρινε και τον αγώνα στο 38'. Ο Τσαμπούρης σέντραρε από δεξιά και ο Μαρκόβσκι με κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα και έκανε το 1-0 για τον Λεβαδειακό.

2. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης είχε διάθεση, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, έφτανε έξω από τα καρέ του Μπάγιτς, αλλά μέχρι εκεί. Οι κίτρινοι είχαν τελικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απειλούσαν ευθέως με ισοφάριση. Ορισμένα σουτ του Λάρσον που πέρασε στο ξεκίνημα του β' μέρους αντί του Κόρχουτ και όχι μόνο, δεν έφταναν για να γίνει το 1-1. Ο Άρης είχε 11 τελικές στο ματς, οι τρεις στην εστία, αλλά κλασική ήταν μόνο του Ντιγκινί. Ο Λεβαδειακός έπαιζε πίσω και κοιτούσε με αντεπιθέσεις να βρει χώρους και να απειλήσει, κρατώντας το υπέρ του σκορ ως το φινάλε. Η έλλειψη του Γιουνές ήταν εμφανής, ο Τόνσο δεν έπαιξε καθόλου καλά στο ντεμπούτο του και κάπως έτσι οι Θεσσαλονικείς έμειναν στο... μηδέν, χάνοντας για 8η φορά φέτος.

3. ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο του Λεβαδειακού. Η ομάδα του έπαιξε με πάθος, έβγαλε ένταση, έδειξε πως έχει σφυγμό και συνέχισε την καλή παράδοση που έχει απέναντι στον Άρη εντός έδρας με οκτώ νίκες έναντι μόλις δυο των κίτρινων στη Βοιωτία. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 12 βαθμούς, παραμένουν προτελευταίοι, όμως θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή. Η εμφάνισή τους ήταν τέτοια, που δείχνει ότι δεν προτίθενται να τα παρατήσουν και η αλλαγή προπονητή λειτούργησε θετικά για την ομάδα. Από την άλλη, στον Άρη επικρατεί αναμφίβολα προβληματισμός για τα όχι καλά αποτελέσματα και ο Σάββας Παντελίδης οφείλει να βρει άμεσα τις λύσεις.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κωτσάνης (Δράμας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμούρης, Αντιλέχου, Ανγκουά, Ζησόπουλος, Κονέ, Ντιόγκο, Στανόγιεβιτς, Μαρκόβσκι, Νανγκίς (62' Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (69' Μητρόπουλος)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Σιώπης, Κόρχουτ (46' Λάρσον), Γκαρσία (82' Μαρτίνες), Τόνσο (73' Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί

Τα γκολ: 38' Μαρκόβσκι

Κάρτες: 33' Ανγκουά, 36' Κονέ, 73' Σιώπης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ