STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3: Ξεμούδιασμα και φουλ για τελικό

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πέρασε άνετα από την έδρα του υποβιβασμένου Λεβαδειακού με 3-0, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και έδειξε πανέτοιμη να διεκδικήσει το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ το Σάββατο, 11 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στην έδρα του υποβιβασμένου Λεβαδειακού η ΑΕΚ είχε μία καλή ευκαιρία να δει πού βρίσκεται ενόψει του σαββατιάτικου τελικού του Κυπέλλου κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Η Ένωση επικράτησε των γηπεδούχων με 3-0 και ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τους καλύτερους του παίκτες να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, δείχνοντας έτοιμοι να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Πέραν των σκόρερ Μπακασέτα, Λιβάγια, Πόνσε, εξαιρετικός ήταν στο παιχνίδι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που παρά την απουσία του είχε ρυθμό, ήταν σωστός στις αποφάσεις του και δίνει την ευκαιρία στον προπονητή του να πάει στο φινάλε της χρονιάς με την πιο αξιόπιστη λύση στην άμυνά του διαθέσιμη.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ, ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη Λιβαδειά ήταν ο Τάσος Μπακασέτας. Ο 26χρονος παίκτης, μετά το γκολ του στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, σκόραρε και κόντρα στον Λεβαδειακό το 1-0 της Ένωσης. Ο "Μπάκα" ήταν δραστήριος και με σουτ στο 45' βρήκε δίχτυα. Φαίνεται, πως ενόψει τελικού με τον ΠΑΟΚ ο Μανόλο Χιμένεθ βλέπει έναν από τους βασικούς παράγοντες του συνόλου του να φορμαρίζεται σκοράροντας σε δύο ματς συνεχόμενα, ενώ είχε να βάλει γκολ από τον Οκτώβριο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ

Βαρόμετρο στη γενική εικόνα της ΑΕΚ είναι ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης ήταν κεφάτος απέναντι στον Λεβαδειακό και έσπρωξε σωστά, αρκετές φορές την ομάδα του, στην επίθεση, δημιουργώντας απειλές μπροστά από την εστία του Μπάγιτς. Ο Κροάτης, μάλιστα, σκόραρε το 2-0 των "κιτρινόμαυρων" στο 54' και με πολύ ωραίο πλασέ. Με αυτό το τέρμα ο "Λα Μπόμπα" έφτασε τα 12 γκολ και είναι ο δεύτερος "μπόμπερ" της Ένωσης στη σεζόν, πίσω από τον Έσε Πόνσε που καθώς διαμόρφωσε το 3-0 στο 67' έσπασε το φράγμα των 20, φτάνοντας τα 21. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιβάγια είχε να πανηγυρίσει δικό του γκολ από τις 10 Φεβρουαρίου σ' ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ τα έκανε όλα στο παιχνίδι... Δημιούργησε φάσεις, είχε δοκάρι, βοήθησε στην άμυνα απέδειξε ότι στο κλείσιμο της σεζόν είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει τον μοναδικό στόχο που της απέμεινε για να κλείσει με θετικό πρόσημο η χρονιά. Βέβαια, εκτός του Κυπέλλου αξίζει να επισημάνουμε ότι η Ένωση με την 3η θέση που κατέλαβε στην Super League, πήρε και το καλό εισιτήριο για το Europa League. Οι "κιτρινόμαυροι" θα παίξουν στην Ευρώπη στις 8 Αυγούστου, αρχίζοντας από τον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΠΕΣ

Καλό ποδόσφαιρο η ΑΕΚ, φορμαρισμένα τα βαρόμετρα του Χιμένεθ, αλλά από τα κορυφαία highlight της αναμέτρησης ήταν σίγουρα η επιστροφή του Έλντερ Λόπες. Ο Πορτογάλος μετά από επτά μήνες στα πιτς λόγω χιαστού μπήκε στο ματς με τον Λεβαδειακό. Ο έμπειρος μπακ πέρασε στο παιχνίδι στο 85', δεν έπαιξε βεβαίως πολύ, αλλά αυτό ήταν μια καλή... ένεση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια, τόσο για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ (αν χρειαστεί να πάρει χρόνο) όσο και για την προετοιμασία το καλοκαίρι.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ν. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ): Μπάγιτς, Αντιλέχου (70' Όμο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (61' Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64' Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας

ΑΕΚ (Μ. ΧΙΜΕΝΕΘ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (76' Γιαννούτσος), Οικονόμου, Χουλτ (85' Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (70' Μπογέ), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε

Γκολ: 45' Μπακασέτας, 54' Λιβάγια, 67' Πόνσε

Κίτρινες: 25' Νίκας / 72' Τσιγκρίνσκι

Κόκκινες: 61' Νανγκίς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ