STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Λαμπάδα" στον Μάνταλο, η ΑΕΚ 3-0 τον Πλατανιά

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέτρος Μάνταλος στο πρώτο του ματς χωρίς… μάσκα, έβγαλε την μέτρια ΑΕΚ από την δύσκολη θέση και την οδήγησε σε νίκη 3-0 επί του Πλατανιά, για τη 12η αγωνιστική της Super League. (VIDEOS)

Το είχε κάνει ουκ ολίγες φορές πέρυσι και κυρίως στον τελικό του Κυπέλλου. Ήταν η στιγμή να το κάνει και φέτος. Ο Πέτρος Μάνταλος πήρε από το χέρι την ΑΕΚ και την ξεκόλλησε από την "λάσπη" της μετριότητας που και πάλι είχε "κολλήσει". Και με δυο γκολ και μια φάση μισή δική του, οδήγησε την Ένωση σε νίκη με 3-0 επί του Πλατανιά. Σ' ένα ματς μάλιστα, που αν ο αρχηγός δεν είχε βάλει το… ποδαράκι του, η ΑΕΚ θα είχε κακά ξεμπερδέματα.

Μια από τα ίδια για την ΑΕΚ

Πάντως στα πρώτα 45 λεπτά, η δουλειά που έκανε ο Μοράις στα Σπάτα με τους ποδοσφαιριστές του, στις τρεις γεμάτες εβδομάδες της διακοπής, δεν βγήκαν στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, ήταν σαν να μην έχει περάσει ούτε… μέρα, από τότε που κόλλησε στο 0-0 με Ηρακλή και Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Το μόνο που είχε αλλάξει ήταν το σχήμα, καθώς αυτή την φορά ο Μοράις εφάρμοσε το 4-1-4-1 που είχε δοκιμάσει και στο φιλικό.

Όμως και πάλι έλειπαν από το παιχνίδι της ΑΕΚ στοιχειώδη πράγματα. Η ταχύτητα, οι αυτοματισμοί, ο οργανωμένος τρόπος για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ότι δηλαδή έλειπε από την ΑΕΚ σταθερά από την αρχή της σεζόν. Ο Πλατανιάς με καλά οργανωμένη άμυνα, κρατούσε με χαρακτηριστική ευκολία τον κίνδυνο μακριά από την εστία του. Και μάλιστα όποτε έβρισκε ευκαιρία, έβγαινε και στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και το πρώτο 25άλεπτο, ο Πλατανιάς είχε περισσότερα κόρνερ, ενώ η ΑΕΚ δεν είχε ούτε μισή ευκαιρία για γκολ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Στο 23’ ο Αραβίδης απείλησε μ’ ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και πέντε λεπτά αργότερα ο Αλμέιδα αυτή την φορά μέσα από την περιοχή. Αλλά μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη, αλλά κυρίως χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι της. Και χωρίς να δίνει την αίσθηση πως μπορεί να απειλήσει. Εξάλλου γι αυτό και υπήρξαν χλιαρές αποδοκιμασίες και δυσφορία από την εξέδρα τόσο στα μέσα όσο και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Πέτρος Πάτρας

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (63’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Ροντρίγκες (90’ Τσέλιος), Αλμέιδα (63’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Αραβίδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80’ Γουνδουλάκης, Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67’ Μενδρινός), Ντεβέσα (68’ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης.


Γκολ: 77' αυτ. Σωτηρίου, 87' Αραβίδης, 90' Μάνταλος

Κάρτες: 45'+1' Μάνταλος, 61' Λαμπρόπουλος / 85' Γιακουμάκης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το ξέσπασμα του Μάνταλου

Απ’ όσα δύσκολα βρήκε στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, δεν πήρε… μαθήματα μπαίνοντας στο δεύτερο. Εξακολουθούσε να είχε μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ζόρια στην κυκλοφορία της μπάλας. Ενώ πλέον και ο Πλατανιάς άρχιζε σιγά – σιγά να πιστεύει πως θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το ΟΑΚΑ.

Και μάλιστα οι Κρητικοί έχασαν και καλή ευκαιρία στο σουτ του Μουνάφο στο 51’, το οποίο ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει ρυθμό. Ο Μοράις από τον πάγκο έριξε στο ματς τον Πέκχαρτ αντί του Αλμέιδα που προφανώς δεν άντεχε να μείνει περισσότερο στο γήπεδο και τον Γαλανόπουλο αντί του Γιόχανσον. Ο νεαρός μέσος, έδωσε περισσότερη πνοή και πάθος, αλλά και πάλι η ΑΕΚ έδειχνε εγκλωβισμένη. Μέχρι να έρθει το ξέσπασμα από τον Μάνταλο.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 77’ μετά από πρώτη κεφαλιά του Κολοβέτσιου, με σουτ εξ επαφής και μετά από μίνι… περιπέτεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Και από εκείνο το σημείο και μετά, ο Μάνταλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Από δικό του φάουλ στο 87’ η μπάλα πήγε πρώτα στο δοκάρι, μετά στον Σιμόες και μετά στον Αραβίδη που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Ενώ το ξέσπασμα του Μάνταλου ολοκληρώθηκε στο 90’, όταν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 3-0.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ που πέτυχε ο Μάνταλος σε μια στιγμή που υπήρχε αδυναμία ακόμα και να πλησιάσει η ΑΕΚ στην αντίπαλη περιοχή και υπήρχε δυσφορία στην εξέδρα, προφανώς και ήταν αυτή που έγραψε επί της ουσίας την ιστορία του παιχνιδιού. Και πολύ περισσότερο από την στιγμή που μπήκε το γκολ με περιπετειώδη τρόπο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Χρήστος Γκράνας δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση. Και γι αυτό και σε γενικές γραμμές έβγαλε το ματς χωρίς πρόβλημα. Παρόλο που υπήρχε από τον Ζοσέ Μοράις στον πάγκο γκρίνια, κυρίως για κάποια φάουλ που δεν δόθηκαν.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Γενικώς, ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ΑΕΚ στο παιχνίδι. Και ειδικώς ο αρχηγός της Ένωσης, ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ με το οποίο λύθηκε ο γόρδιος δεσμός που είχε βάλει ο Πλατανιάς αλλά και η κακή εικόνα της ΑΕΚ. Ενώ όταν σκόραρε, πάτησε και το… γκάζι, ανέβασε όλη την ομάδα και πέτυχε και ένα ακόμα γκολ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μπορεί να μπήκε ως αλλαγή, αλλά ο Κώστας Γαλανόπουλός είναι ότι καλύτερο έχει να κρατήσει η ΑΕΚ από το ματς με τον Πλατανιά, εκτός από τη νίκη. Ο μικρός έδωσε πνοή αλλά κυρίως έδωσε πάθος στο παιχνίδι της ομάδας του. Και βοήθησε πολύ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τίποτα απολύτως από το παιχνίδι της ΑΕΚ. Η βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν σχεδόν μηδενική. Τίποτα απ’ όλα αυτά που έλειπαν από την επιθετική λειτουργία της Ένωσης, δεν φάνηκε να έχουν προστεθεί μετά από την δουλειά που έγινε στο διάστημα της διακοπής. Έστω και αν η ΑΕΚ κέρδισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα γκολ και τα highlights της 12ης αγωνιστικής
Ο Πέτρος, ο Κώστας και το… χάος
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ