STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Λαμπάδα" σε Λιβάγια και Αραούχο, 3-1 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε κακό βράδυ η ΑΕΚ, αλλά πήρε τη νίκη (3-1) απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ χάρη στην ποιότητα και τα γκολ των Αραούχο και του Λιβάγια. Φωνάζει για πέναλτι η ομάδα της Ηπείρου. (PHOTOS, VIDEO)

Μπορεί η ΑΕΚ να μην ήταν σε καλό απόγευμα. Μπορεί να έκανε ίσως τις λιγότερες τελικές σε φετινό ματς στο ΟΑΚΑ. Όμως είχε Αραούχο και Λιβάγια και χάρη σ’ αυτά τα δυο βαρέα όπλα, κατάφερε να κερδίσει με 3-1 τον ΠΑΣ. Ο Κροάτης έβαλε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ και ο Αργεντινός πέτυχε δυο γκολ.

Και κάπως έτσι η ΑΕΚ βρήκε τη νίκη, παρόλο που δεν έκανε καλό ματς. Όσο για τον ΠΑΣ, φωνάζει για μια φάση πέναλτι, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

"Λαμπάδα" σε Λιβάγια και Αραούχο, 3-1 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ
"Λαμπάδα" σε Λιβάγια και Αραούχο, 3-1 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ

ΚΑΚΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ… ΛΙΒΑΓΙΑ

Ο τρόπος που ξεκίνησε το ματς, έδειχνε πως το παιχνίδι θα μπορούσε να πάει σε τρελό ρυθμούς. Βλέπετε, μέσα στο πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΣ είχε κάνει την φάση του 11ουλεπτού στην οποία ο Μπέτρα βγαίνει απέναντι από τον Τσιντώτα. Αλλά και το γκολ του Λιβάγια περίπου στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Κροάτης στο 13’ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε όμορφο κίνηση και σούταρε δυνατά για να νικήσει τον Γιαννίκογλου. Όμως αυτό το γκολ και η φάση του ΠΑΣ, ήταν και οι μοναδικές που έγιναν μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Διότι από το 13’ και μετά τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΣ, είχαν αδυναμία να ολοκληρώσουν σωστά, τι επιθέσεις που δοκίμαζαν να κτίσουν.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Δημήτρη Στυλιάρας (Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δ. Αττικής), Νικολακάκης (Ηρακλείου)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κονέ, Μοράν, Λόπες (67’ Χριστοδουλόπουλος), Μασούντ (63΄Μπακασέτας), Λιβάγια (89’ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (72’ Μανθάτης), Μιχάηλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπέτρα (71’ Σολτάνι), Βιντάλ (89’ Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Κόντε.

Γκολ: 13΄Λιβάγια, 47’ Γαρουφαλιάς, 56’ Αραούχο, 88’ Αραούχο

Κάρτες: 30’ Μπουκουβάλας, 39’ Σκόνδρας, 61’ κόκκινη Σκόνδρας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η Ένωση με τον Μοράν και τον Κονέ ως δίδυμο αμυντικών μέσων για πρώτη φορά, είχε φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Και ακόμα και όταν η μπάλα έφτανε στην τριάδα της επίθεσης, ο Μασούντ, ο Αραούχο και ο Λιβάγια, προσπαθούσαν να φτάσουν με… συνδυασμούς σε θέση βολής. Κάνοντας όμως κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Έτσι έφτασαν μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να μετρήσουν άλλη σοβαρή απειλή στην εστία του ΠΑΣ. Εκτός από μακρινά και άστοχα σουτ από τον Αραούχο. Όσο για τον ΠΑΣ, επίσης δυσκολευόταν να κτίσει σωστά τις επιθέσεις του και κυρίως να πλησιάσει στην εστία του Τσιντώτα. Άλλωστε και οι φιλοξενούμενοι, εκτός από ένα σουτ του Μπέτρα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, δεν έφτασαν σε απειλή.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΡΑΟΥΧΟ

Μπορεί ο ΠΑΣ σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο να μην έκανε ούτε ευκαιρία. Όμως το δεύτερο μέρος το ξεκίνησε με γκολ. Και μάλιστα πανέμορφο γκολ. Ο Γαρουφαλιάς στο 47’ έπιασε μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσιντώτας δεν αντίδρασε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε και η ΑΕΚ άρχισε να... αγχώνεται. Είναι χαρακτηριστικό πως ετοιμαζόταν ο πάγκος της Ένωσης για μαζεμένες αλλαγές. Όμως ήρθε το 54ολεπτό, όταν ο Λιβάγια πρόλαβε τον αντίπαλο του και έβγαλε κάθετη πάσα στον Αραούχο και εκείνος πλάσαρε άψογα για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Και κυρίως να διώξει το άγχος.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Με το προβάδισμα και πάλι, στην Ένωση είχαν την δυνατότητα να διαχειριστούν πολύ πιο άνετα το ματς. Και ειδικά από την στιγμή που ο ΠΑΣ έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 61λεπτό. Βεβαίως η ΑΕΚ, έστω και με δέκα παίκτες, έστω και όταν άλλαξε με την είσοδο του Μπακασέτα τον σχηματισμό από τριάδα στην άμυνα σε 4-4-1-1, έδειχνε να μην έχει τα γερά πατήματα προηγούμενων παιχνιδιών.

Έκανε λάθη και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Και επέτρεπε στον ΠΑΣ να μένει στο ματς. Μάλιστα στο 80’, ο Σολτάνι έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά πέρασε ψηλά άουτ. Τελικά η «καθάρισε» την… μπουγάδα, με κεφαλιά του Αραούχο στο 88’ μετά από σέντρα του Γκάλο.

"Λαμπάδα" σε Λιβάγια και Αραούχο, 3-1 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ο όμορφος συνδυασμός ανάμεσα σε Λιβάγια και Αραούχο και άψογη εκτέλεση του Αργεντινού φορ, ήταν όλα τα λεφτά και για την ΑΕΚ αλλά και για το παιχνίδι. Η Ένωση απ’ αυτή την φάση, πήρε το προβάδισμα και έδιωξε το άγχος.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Στη φάση του 11' αδικείται ο ΠΑΣ. Ο Μπετρά αποφεύγει τον Τσιντώτα και πέφτει στο έδαφος και στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κίπερ της ΑΕΚ δεν ανατρέπει με τα χέρια, αλλά με τάκλιν τον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Σκόνδρα, χάρισε την δεύτερη κίτρινη στον Μπουκουβάλα στο 74’.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σέρχιο Αραούχο πέτυχε δυο γκολ. Ο Μάρκο Λιβάγια πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ. Το… τίμιο και το δίκαιο θα ήταν να μοιραστούν οι δυο τους τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του ματς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές στο πρώτο ημίχρονο η τριάδα με Λιβάγια, Αραούχο και Μασούντ, θυσίαζε την ουσία για χάρη του θεάματος. Αυτό ήταν πρόβλημα για την αποτελεσματικότητα του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Όμως ορισμένες φορές ήταν θεαματικό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί ως δίδυμο στα αμυντικά χαφ, ο Μοράν μαζί με τον Κονέ. Και δεν τα πήγαν καλά. Καθόλου καλά. Δεν είχαν καλές συνεργασίες, δεν είχαν καλή χημεία και ήταν από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ έδειχνε σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, κομμένη στη μέση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ