STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Βαθμό στο 86' οι Ηπειρώτες

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία άνοιξε το σκορ με τον Τάσο Καραμάνο στο 56', αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έσωσε το βαθμό (1-1) με τον Φάμπρι Κάστρο στο 86'. Διατηρήθηκε η διαφορά των δύο ομάδων (επτά βαθμοί), κολλημένοι στη 13η θέση (οδηγεί στα μπαράζ) οι Ηπειρώτες.

Η Λαμία υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 24η αγωνιστική της Super League κι άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Τάσου Καραμάνου στο 56ο λεπτό. Η ομάδα των Ιωαννίνων γλίτωσε το βαθμό, καθώς έφθασε στην ισοφάρισε ύστερα από τριάντα λεπτά (86').

H διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες παρέμεινε στους επτά βαθμούς. Η ομάδα των Ιωαννίνων συνεχίζει στην 13η θέση. Εάν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα θα έπαιζε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να ανέβει σκαλοπάτι. Κι αυτό γιατί η ΑΕΛ νίκησε τον Λεβαδειακό. Θα μπορούσε, ωστόσο, να βάλει πίεση στους βυσσινί, τον Αστέρα, αλλά και τον Πανιώνιο που φιλοξενείται αύριο από τον Παναιτωλικό στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 24ης "στροφής". Θα μπορούσε και ν' αποσπαστεί περισσότερο από Λεβαδειακό (δύο βαθμοί) και ΟΦΗ (τρεις βαθμοί) που είναι σε θέση απευθείας υποβιβασμού. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ

Η Λαμία δεν ζει πλέον με αυτό το άγχος. Έχει φροντίσει να το αποβάλει. Κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Δεν υπάρχει βιασύνη, δεν υπάρχει φόβος. Υπάρχει μια ελαφρότητα. Δεν "καίγεται", δεν νιώθει την μπάλα να ζυγίζει πολλαπλάσιο βάρος από το πραγματικό της.

Είναι αντιληπτό. Έχει μια απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού που την ικανοποιεί, που μοιάζει δύσκολο (όχι αδύνατο) να καλυφθεί με δεδομένο ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες ανάμεσα.

Κάπως έτσι ήλθε και το πρώτο γκολ, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ έδειχνε να "λυγίζει" από την πίεση. Αυτή η ελαφρότητα μερικές φορές καταλήγει αβάσταχτη και για τον οργανισμό που τη φέρει. Οι γηπεδούχοι επαναπαύθηκαν, ωσάν κοιμήθηκαν και δέχθηκαν την ισοφάριση.

Στο 86ο λεπτό ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά ο Κάστρο με κεφαλιά νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο - και σκόρερ του πρώτου γκολ του ματς - Τάσο Καραμάνο, και ισοφάρισε.

2. Ο ΚΑΡΑ...ΜΑΝΟΣ

Από τη μία ο Δημήτρης Μάνος, από την άλλη ο Τάσος Καραμάνος. Ένα "καρά" χωρίζει τα δύο επώνυμα. Κι ένα γκολ στο ματς. Ο δεύτερος πέτυχε το δεύτερο του γκολ στη σεζόν, σε 22 ματς.

Όχι εντυπωσιακό στατιστικό για τον ίδιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίζει εξτρέμ σε όλη την αγωνιστική χρονιά. Κι όμως τα δύο γκολ του 28χρονου ήταν σημαντικά για τους Φθιώτες. Τόσο στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ (με εξαιρετική λόμπα μάλιστα) όσο και σήμερα, δεν υπήρχε γκολ του Μπαράλες (στο πρώτο ήταν απών, σήμερα δεν μπόρεσε να σκοράρει).

Ο Καραμάνος δίνει λύσεις. Στο ματς κόντρα στον ΠΑΣ νίκησε τον Νεόφυτο Μιχαήλ με εξαιρετική κεφαλιά στο κέντρο της φιλοξενούμενης άμυνας, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Σκαρντοβέλι από αριστερά.

Από την άλλη ο Δημήτρης Μάνος. Αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό για να δώσει λύσεις. Στην αρχική φάνηκε ότι θα το κατάφερνε. Στη Λαμία δεν τα κατάφερε. Και πάλι όμως ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του, στο διάστημα που αγωνίστηκε. Γι' αυτό και προκάλεσε εντύπωση η αντικατάστασή του...

3. ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ: Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ

Ημέρα Αποκριών και καρναβαλιού η σημερινή και αρκετές μεταμφιέσεις κι εναλλαγές ρόλων είχαμε στο ματς. Άλλωστε αυτό καθαυτό δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Στο πρώτο ημίχρονο καλοί ήταν οι δύο τερματοφύλακες. Ο Μπόγαν Σαράνοβ απέκρουσε ουσιαστικά, όσο κι εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γιάννη Κάργα. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ στο 44' την αντίστοιχη του Χερόνιμο Μπαράλες.

Κακοί αμφότεροι. Όπως και οι καλύτεροι παίκτες τους μεσοεπιθετικά. Στο δεύτερο η Λαμία μεταμορφώθηκε σε καλή, γι' αυτό κι άνοιξε το σκορ με τον Τάσο Καραμάνο. Ο ΠΑΣ σε χειρότερο από το πρώτο ημίχρονο.

Ακόμη και ο βαθμός απέκτησε διαφορετικό τόνο. Αν έλεγε κάποιος στον ΠΑΣ Γιάννινα πριν από το ματς ότι θα έφευγε από τη Λαμία με το βαθμό μόνο, σίγουρα θα ήταν δυσαρεστημένος. Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Γιώργος Χατζηνάκος, Χρήστος Τζιώτζιος

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (46' λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος), Καρυπίδης, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος (82' λ.τρ. Τομάς), Πίτι (69' Μπλάζιτς), Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Μπαράλες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κάργας, Τζημόπουλος, Αποστόλης Σκόνδρας (62' Γιάκος), Νικολιάς, Βιντάλ (60' Αποστολόπουλος), Πάντελιτς, Κάστρο, Μάνος (67' Λεό), Αθανασιάδης.

Γκολ: 56' Καραμάνος / 86' Κάστρο

Κάρτες: 36' Τζημόπουλος, 58' Πάντελιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ