ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Βαρέλα έδωσε τη λύση για την 11η νίκη του Δικέφαλου

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Βαρέλα EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την 11η νίκη του σε 12 ματς στη Super League, επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Λαμίας για τη 12η αγωνιστική. Ο Δικέφαλος έμεινε με δέκα παίκτες από το 63', είχαν δοκάρι οι γηπεδούχοι και διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε καλή εμφάνιση, αλλά "δραπέτευσε" με νίκη από τη Λαμία. Ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 στο ΔΑΚ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League και κατέκτησε το ενδέκατο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Τη λύση έδωσε στο 54' ο Βαρέλα με πλασέ, ύστερα από φάουλ του Πέλκα.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στη Λαμία.

1. ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ

Η Λαμία στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Η στατιστική έδειξε τέσσερις τελικές του Δικεφάλου αντί δύο των γηπεδούχων, αλλά στην πραγματικότητα ο Δικέφαλος είχε μόλις ένα σουτ εντός περιοχής , αυτό που επιχείρησε στο 35' ο Μπίσεσβαρ. Ο Μαουρίσιο έπαιρνε τη μπάλα και επεδίωκε να κάνει παιχνίδι, αλλά οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας του δεν αποδείχθηκαν... άξιοι συμπαραστάτες. Κακός ο Μπίσεσβαρ, κακός ο Λημνιός, δεν βρήκε διαδρόμους ο Πέλκας, εξουδετερωμένος ο Πρίγιοβιτς. Από την άλλη μια παθιασμένη Λαμία, η οποία πίεσε πολύ από το ξεκίνημα και ήταν η ομάδα που είχε τη μία και μοναδική μεγάλη ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου.

Ο δραστήριος Μπερτόγλιο κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, από τον Μαουρίσιο, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Πασχαλάκης που εκτινάχθηκε βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στο αριστερό του δοκάρι. Οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά, έχοντας μπει καλύτερα, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής Τσαμούρης, για χέρι του Βιεϊρίνια σε σουτ του Επστάιν έξω από την περιοχή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε με την παρουσία του, έχοντας σκόρπια σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ Σαράνοβ.

2. Ο ΣΤΟΠΕΡ ΒΑΡΕΛΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Ο ΠΑΟΚ όφειλε να ανεβάσει την απόδοσή του και να μην έχει την ίδια προβληματική εικόνα αν ήθελε να πάρει τη νίκη στη Λαμία. Ο Μπαράλες στη γραμμή κρούσης ήταν μόνιμος μπελάς. Οι κεντρικοί αμυντικοί των φιλοξενούμενων δυσκολεύονταν να τον αντιμετωπίσουν, αλλά σε φάση άμυνας ήταν ο Αργεντινός που... εξέθεσε την ομάδα του. Στο 54' ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ, ο Βαρέλα νίκησε τον Μπαράλες και με συρτό πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ανοίξει νωρίτερα το σκορ, στο 48' με τον Πρίγιοβιτς, ενώ η Λαμία θα μπορούσε κι αυτή να ανοίξει το σκορ αν ο Πασχαλάκης στο 51' δεν "έβγαζε" το σουτ του Επστάιν, σε φάση κατά την οποία εκτέθηκε η άμυνα των Θεσαλονικέων που "συνελήφθη κοιμώμενη".

3. ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΠΑΟΚ, "ΚΑΡΑΤΙΑ" ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Ήταν που δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ, το έργο του να κρατήσει το προβάδισμα έγινε πιο δύσκολο, όταν στο 63' ο Κάνιας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (έβαλε τα χέρια στο πρόσωπο του Δημούτσου) και άφησε με παίκτη λιγότερο την ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά η Λαμία έγινε ακόμα πιο επιθετική και προσπάθησε να "χτυπήσει" τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, με σημείο αναφοράς στην κορυφή τον Μπαράλες, ο οποίος απείλησε με κεφαλιά στο 80' και στο 88'. Η Λαμία επιδίωξε να φτάσει στην ισοφάριση από... αέρος "ταΐζοντας" τον Νοτιοαμερικανό, ο οποίος στο 74' "χτύπησε" τον Πασχαλάκη στην προσπάθειά του να πιάσει κεφαλιά, προκαλώντας του σημάδια στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινή διακοπή του αγώνα. Γι' αυτό άλλωστε θα δίνονταν αργότερα έξι λεπτά καθυστερήσεων.

4. ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ "ΔΙΠΛΟ"

Στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει η ομάδα της Φθιώτιδας, έπρεπε να ρισκάρει. Ο Χάβος άλλαξε τη διάταξη από 4-2-3-1 σε 4-4-2, με Καραμάνο και Μπαράλες στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρο στην κόντρα επίθεση και παραλίγο να "καθαρίσει" το ματς, αλλά ο Λημνιός που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από μπαλιά του Βιεϊρίνια, είδε τον Σαράνοβ να αποκρούει το σουτ του Λημνιού στο 82'. Τα λεπτά περνούσαν, οι Φθιώτες πίεσαν, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν από στατικά χτυπήματα, αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων άντεξε, με τον Βαρέλα να "καθαρίζει" όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Βαρέλα έδωσε τη λύση για την 11η νίκη του Δικέφαλου
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Βαρέλα έδωσε τη λύση για την 11η νίκη του Δικέφαλου

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Βοηθοί: Δημήτρης Φίλος (Βοιωτίας), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

4ος: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Ασίγκμπα (67' Ρόμανιτς), Επστάιν (85' Μαστούρ), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Μπερτόγλιο, Μπλάζιτς (75' Βάντερσον), Μπαράλες, Καραμάνος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (53' Ουάρντα, Πέλκας (72' Άκπομ), Λημνιός, Πρίγιοβιτς (65' Βέρνμπλουμ).

Γκολ: 54' Βαρέλα

Κάρτες:75' Μπαράλες - 30', 63' Κάνιας, 38' Βαρέλα

Κόκκινη: 63' Κάνιας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ