STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1: Πρεμιέρα με ισοπαλία και πρώτη χρήση VAR

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 στη Λαμία με την τοπική ομάδα στο πρώτο ματς της Super League 1 για τη σεζόν. Ρόμανιτς και Μακέντα τα γκολ, πρώτη χρήση VAR στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. (VIDEOS)

Ισόπαλο με 1-1 το πρώτο ματς της σεζόν για τη Super League 1. Η Λαμία υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, άνοιξε το σκορ με τον Ρόμανιτς στο 20ό λεπτό, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από τον Μακέντα με εκτέλεση πέναλτι - το οποίο καταλογίστηκε με την πρώτη χρήση VAR στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος - στο 35ο.

Τα είχε όλα τα ματς στο ΔΑΚ. Και δεύτερη φάση με VAR, και δύσκολες φάσεις, και πολύ πάθος, αλλά νικητή δεν είχε. Το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να νικήσει στη Λαμία για πέμπτο ματς συνολικά τα τελευταία χρόνια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο). Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Super League 1.

1. Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ VAR ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το ελληνικό πρωτάθλημα υιοθέτησε στο VAR ( θυμηθείτε εδώ την... παραγγελία φαγητού πριν την έναρξη κατά τη ζωντανή σύνδεση) από τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε και είχαμε χρήση του από την πρεμιέρα. Από το πρώτο ματς κιόλας. Στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης της Φθιώτιδας, ο Δημήτρης Κολοβός έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Βασίλη Πλιάτσικα και ο Εμμανουήλ Σκουλάς, αφού έκανε χρήση του VAR, έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, αφού είναι η πρώτη φορά που ένας διαιτητής πήγε στο ειδικό κουβούκλιο και ήλεγξε τη φάση ο ίδιος για ελληνική διοργάνωση (ντεμπούτο πρακτικά σε ελληνικό γήπεδο έκανε στο Γ. Καραϊσκάκης και την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ για τα playoffs του Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη φάση του γκολ, ο Μάρκος Βελλίδης έδειξε στον Μακέντα να εκτελέσει στη δεξιά γωνία του, ο Ιταλός δεν "τσίμπησε" και εκτέλεσε κάτω δεξιά, ευστόχησε και στη συνέχει φάνηκε να λέει κάτι στον αντίπαλό του.

Έτσι το Τριφύλλι ισοφάρισε σε 1-1 στο 35ο λεπτό, με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου από τη στιγμή που η Λαμία άνοιξε το σκορ. Αυτό το σκορ, έμελλε ν' αποδειχθεί και τελικό.

2. Ο ΡΟΜΑΝΙΤΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Κι όμως η Λαμία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση του ΔΑΚ Λαμίας. Ο 22χρονος Σέρβος εξτρέμ, Λάζαρ Ρόμανιτς, ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στους Φθιώτες είκοσι λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ της σεζόν στη Super League 1.

Ο εξτρέμ της Λαμίας αξιοποίησε τη βαθιά μπαλιά και αφού πέρασε τον Γιόχανσον που τον κυνήγησε, εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Διούδη και με κοντινό πλασέ σκόραρε. Αξίζει, δε, να τονιστεί ότι μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες ο Ρόμανιτς έκανε ατομική προπόνηση (μαζί με τους Ασίγκμπα και Ράμος), λόγω κακής απόδοσης στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας.

3. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ VAR

Για την πρώτη φάση επανελέγχου της φάσης με τη χρήση του VAR διαβάστε πιο πάνω. Στο ματς έγινε και δεύτερη χρήση της νεοεισαχθείσας τεχνολογίας. Και η δεύτερη, μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου, ο Φεντερίκο Μακέντα έκανε επικίνδυνη προβολή πάνω στον Βάντερσον Σκαρντοβέλι.

Ο Ιταλός επιθετικός αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητής της αναμέτρησης, Εμμανουήλ Σκουλά, ο οποίος στη συνέχεια συμβουλεύτηκε το VAR προκειμένου να δει αν έπρεπε να αποβάλει τον Ιταλό επιθετικό.

Προφανώς, ο ρέφερι πήγε στο ειδικό κουβούκλιο ύστερα από ενημέρωση του υπεύθυνου VAR, Γιώργου Κομίνη. Παρ' όλα αυτά, ο Σκουλάς είδε τη φάση και παρέμεινε πιστός στην αρχική απόφασή του, δίνοντας εντολή να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας.

Αξίζει, δε, να τονιστεί ότι ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι δευτερόλεπτα πριν ο Λάζαρ Ρόμανιτς ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στη φάση του 19ου λεπτού και το χέρι του Λουκά Βύντρα πάνω στον Χρήστο Δώνη.

4. Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΤΟΝ ΔΩΝΗ

Η Λαμία έπαιξε πρωτίστως για να μη χάσει, ειδικά μετά την ισοφάριση που δέχθηκε Άλλωστε και ο βαθμός - παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εντός έδρας ματς - κέρδος είναι για την ομάδα της Φθιώτιδας απέναντι σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύση, δεν βρήκε αντίδοτο στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Κι αυτό γιατί δεν... τράβηξαν τα βασικό του όπλα. Μπορεί ο Φεντερίκο Μακέντα να ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι και να διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αλλά πλην μιας κεφαλιάς σε σκάψιμο του Κουρμπέλη στο πρώτη ημίχρονο, δεν έκανε κάτι άλλο. Ούτε ο Γκίας Ζαχίντ, ο οποίος μπορεί να είχε εμπνεύσεις, αλλά είτε τις άφηνε ημιτελείς, είτε τις χαλούσε στο τέλος.

Ούτε ο Γιοάν Μολό κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία του μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κολοβός πήρε τις περισσότερες προσπάθειες κι έδειξε περισσότερη διάθεση για δημιουργία. Από σουτ του, προήλθε το χέρι του Πλιάτσικα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ