STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Παναιτωλικός: "Καίγονται" οι φιλοξενούμενοι

  SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία υποδέχεται τον Παναιτωλικό (20:00) για την 1η αγωνιστική των playouts, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που καίγονται περισσότερο για βαθμό ή βαθμούς στη μάχη της παραμονής.

Από εκεί που πήρε τον πρώτο του βαθμό στην κανονική περίοδο, ξεκινάει ο Παναιτωλικός την προσπάθεια παραμονής του στην Super League. Ο στόχος του είναι διπλός. Και να μην κινδυνέψει από τον Πανιώνιο και να προσπαθήσει να φτάσει μια ομάδα, με πιο εφικτή την Ξάνθη, για να αποφύγει και τα μπαράζ. Η Λαμία θα παίξει για όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα, καθώς από την πέμπτη θέση που είναι, θα χρειαστούν πολλές συγκυρίες, για να πιάσει κορυφή στα πλέι άουτ.

Η Λαμία

Η περσινή καλύτερη ομάδα της περιφέρειας, τερμάτισε 11η φέτος. Έκλεισε τη σεζόν με την ήττα στο Ηράκλειο συμπληρώνοντας εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη, από τις 5 Ιανουαρίου, όταν νίκησε στη Νέα Σμύρνη. Αυτή είναι και η μοναδική της νίκη στα 13 παιχνίδια του δεύτερου γύρου.

Πάντως επτά από τα 13 αυτά παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ συνολικά έφτασε τις 12 ισοπαλίες, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.

Έχει τέσσερις με 0-0 και δύο με 2-2, με τον Ατρόμητο και με τον Άρη, που ισοφαρίστηκε δύο φορές από τον Ατρόμητο και από 2-0 σε 2-2 με τον Άρη! Οι άλλες έξι ισοπαλίες είναι με 1-1, και σε όλες προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε! Στις δύο τελευταίες στις καθυστερήσεις με πέναλτι! Δεν έχει ισοπαλία σε αγώνα που δέχτηκε πρώτη γκολ ή που βρέθηκε πίσω στο σκορ! Όποτε έχει δεχτεί πρώτη γκολ είτε χάνει, εννέα φορές, είτε κερδίζει, μια τον ΟΦΗ!

Λέγοντάς το και διαφορετικά, σε 12 περιπτώσεις που προηγήθηκε στο σκορ, τέσσερις κέρδισε και οκτώ ήλθε ισόπαλη, δεν έχασε ποτέ!

Ξεκίνησε με οκτώ αγώνες χωρίς νίκη και έκανε τρεις διαδοχικές νίκες νίκες το Νοέμβριο, από τις συνολικά πέντε σε όλο το πρωτάθλημα! Μάλιστα τις τέσσερις από τις πέντε τις έκανε σε διάστημα 35 ημερών! Με 19 γκολ είχε την δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά τον Πανιώνιο.

Η Λαμία εντός έδρας

Με την ισοπαλία 2-2 με τον Άρη, αν και προηγήθηκε 2-0, έφτασε τους έξι αγώνες στην έδρα της χωρίς νίκη. Όλο το δεύτερο γύρο δηλαδή! Έκανε τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Αμέσως πριν είχε κερδίσει τρία στη σειρά, με τελευταίο στις 8 Δεκεμβρίου τον ΟΦΗ, ενώ δεν είχε χάσει τα πρώτα οκτώ στην έδρα της, μέχρι να τη νικήσει ο Ολυμπιακός.

Έχει τις περισσότερες ισοπαλίες εντός έδρας από κάθε άλλη ομάδα, οκτώ σε 13 αγώνες πρωταθλήματος. Έκανε τις τέσσερις ισοπαλίες στα πρώτα τέσσερα! Μαζί με το Κύπελλο φτάνει τις 10 ισοπαλίες σε 16 παιχνίδια. Έβαλε δύο γκολ στον Άρη, αφού είχε βάλει μόλις ένα στα πέντε προηγούμενα. Έχει βάλει ένα γκολ στα πέντε τελευταία, αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης.

Καμία ομάδα της περιφέρειας δεν νίκησε μέσα στη Λαμία στη σεζόν. Από ομάδες της περιφέρειας έχει μια ήττα πρόπερσι από την Ξάνθη και μια πέρσι από τον Παναιτωλικό.

Ο Παναιτωλικός

Νίκησε τον Πανιώνιο για να αποσπαστεί από αυτόν και την τελευταία θέση με επτά βαθμούς, ενώ έκλεισε με ήττα από τον Ολυμπιακό, για να τερματίσει έξι μπροστά από τον Πανιώνιο. Πάλεψε στα τελευταία παιχνίδια, αφού έχασε μόνο τρία από τα οκτώ τελευταία, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Έχει τρεις νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια του, αφού δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τα πρώτα 15 της σεζόν. Ξεκίνησε με πέντε ήττες, μέχρι να πάρει τον πρώτο του βαθμό στη Λαμία.

Έχει σκοράρει στα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια, βάζοντας εννέα γκολ. Είχε δηλαδή 11 γκολ στα πρώτα 18. Έχει βάλει 12 γκολ στα τελευταία 11 παιχνίδια, ενώ στα 15 πρώτα παιχνίδια του είχε βάλει μόλις οκτώ γκολ. Έχει βάλει 20 γκολ, μόνο η Λαμία και ο Πανιώνιος έχουν βάλει λιγότερα. Έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα με 42 γκολ, πίσω από τα 45 του Πανιώνιου.

Ο Παναιτωλικός εκτός έδρας

Είναι η μοναδική ομάδα που έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας, και έχει πάρει μόλις τρεις βαθμούς, στη Λαμία, την Ξάνθη και την Λάρισα με ισοπαλίες. Ο Παναιτωλικός έχει χάσει τα άλλα 10 παιχνίδια του. Δεν έχει νίκη στα 14 τελευταία εκτός έδρας, επεκτείνοντας πέρσι. Έβαλε πέντε γκολ στα πέντε τελευταία, ενώ είχε βάλει τέσσερα στα οκτώ πρώτα.

Μεταξύ τους

Η Λαμία δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον Παναιτωλικό στις τρεις σεζόν που είναι μαζί στην κατηγορία. Έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο τελευταίο τους παιχνίδι τον Ιανουάριο στο Αγρίνιο, αλλά ο Παναιτωλικός ισοφάρισε στο 90’ με πέναλτι. Ο Παναιτωλικός έχει δύο νίκες και έχει σκοράρει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια τους. Η Λαμία νίκησε για τελευταία φορά τον Παναιτωλικό πριν από 15 και πλέον χρόνια για την Γ’ Εθνική.

Μεταξύ τους με τη Λαμία γηπεδούχο

Ο Παναιτωλικός δεν έχασε για τρίτη φορά στη Λαμία, παίρνοντας εκεί τον πρώτο του βαθμό στη σεζόν. Η Λαμία δεν σκόραρε στα δύο τελευταία μεταξύ τους.

Η ιστορία

Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Με γηπεδούχο τη Λαμία

Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 1

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου

07.10.2019: Λαμία – Παναιτωλικός 0-0

18.01.2020: Παναιτωλικός – Λαμία 1-1

(90’ πέναλτι Ντάουντα – 43’ κεφαλιά Μπεχαράνο)

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ