ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία - Ολυμπιακός 1-3: Το... βιολί τους οι "ερυθρόλευκοι"

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη 15η νίκη στα τελευταία 16 ματς, την ένατη διαδοχική, επικρατώντας 3-1 εκτός έδρας της Λαμίας για την 29η αγωνιστική. Καμαρά, Φορτούνης και Χασάν τα γκολ των "ερυθρόλευκων". (VIDEO)

Την εξαιρετική πορεία από τις 17 Φεβρουαρίου και μετά συνέχισε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 3-1 εκτός έδρας της Λαμίας για την 29η αγωνιστική της Super League και σημείωσαν την ένατη διαδοχική τους νίκη, αλλά και 15η στα τελευταία 16 ματς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και με σκόρερ τους Καμαρά, Φορτούνη και Χασάν πέρασαν από τη Φθιώτιδα με τρίποντο.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία που μάθαμε από τον αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας...

1. ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΕΣ, Η ΜΙΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ

Με Λοντίγκιν στα γκολπόστ και Ανδρούτσο δεξιό μπακ ξεκίνησε το παιχνίδι στη Λαμία ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτές ήταν οι δύο σημαντικές αλλαγές του Πορτογάλου στο αρχικό σχήμα. Σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια που ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός από τα πρώτα λεπτά, αυτό δεν συνέβη στη Λαμία. Για να καταλάβετε, η πρώτη τελική των "ερυθρόλευκων" καταγράφηκε στο 26', με το σουτ του Σολδάνο έξω από την περιοχή το οποίο "έβγαλε" ο Μελίσσας.

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά σε γκολ, όταν ο Ασούμπρε σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Λοντίγκιν στο 17'. Τη μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο που κυκλοφόρησε τόσο ωραία τη μπάλα ο Ολυμπιακός, κατόρθωσε να σκοράρει. Ο Ποντένσε έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καμαρά με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Όπως με την Ξάνθη στο προηγούμενο ματς, έτσι και με τη Λαμία το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" άνοιξε αμυντικός μέσος, τότε ο Γκιλιέρμε, τώρα ο χαφ από τη Γουϊνέα, που έφτασε τα πέντε γκολ. Ο Ολυμπιακός έκανε μόλις δύο τελικές στο πρώτο μισό και η μία ήταν η φάση του γκολ.

2. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΑΣΟΥΜΠΡΕ Η ΛΑΜΙΑ

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε με κεφαλιά του Μπαράλες στο 48'. Ο Μαρτίνς θεώρησε ότι πρέπει αλλαγές και στο 58' πέρασε εκτός τον Σολδάνο, ο οποίος δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αν εξαιρεθεί το σουτ στο 26'. Στο 65' ο κινητικός Ποντένσε αντικαταστάθηκε από τον Μασούρα, αλλά στο ίδιο λεπτό η Λαμία βρήκε γκολ. Ο Βάντερσον έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καραμάνος έπιασε την κεφαλιά, ο Μεριά επιχείρησε να διώξει με το κεφάλι, τον έσπρωξε ο Μπαράλες και η μπάλα έφτασε στον Ασούμπρε, ο οποίος με σουτ από θέση βολής, σκόραρε (1-1).

3. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Η Λαμία δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Ολυμπιακό. Τρία λεπτά μετά το 1-1, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή και ο Φορτούνης που ανέλαβε την εκτέλεση... έγραψε. Αριστουργηματική εκτέλεση από τον αρχηγό των "ερυθρόλευκων" και παρά την προσπάθεια του Μελίσσα να διώξει, η μπάλα πήγε στα δίχτυα (2-1). Αυτό ήταν το 12ο γκολ του Φορτούνη στη Super League, που πρόσθεσε μια ακόμη άξια αναφοράς συμμετοχή κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο 84' ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τον Θεσσαλό μεσοεπιθετικό, δίνοντας την ευκαιρία στον φευγάτο Νάτχο να παίξει για πρώτη φορά μετά τις 4 Μαρτίου και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

4. ΑΣΙΣΤ Ο ΝΑΤΧΟ, ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ

Το δεύτερο γκολ που σημείωσε για τον Ολυμπιακό ο Φορτούνης είχε αποδιοργανώσει πλήρως τη Λαμία, που αδυνατούσε να βγει μπροστά και να παράξει τελική. Ο Νάτχο λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του έκανε το γύρισμα από δεξιά, αξιοποιώντας πάσα του Καμαρά και ο Χασάν με πλασέ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Ο Αιγύπτιος σημείωνε το δέκατο φετινό του γκολ. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια την εκτός έδρας επικράτηση, έχοντας σημειώσει τρία γκολ σε πέντε τελικές.







Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Λαμία - Ολυμπιακός 1-3: Το... βιολί τους οι "ερυθρόλευκοι"
Λαμία - Ολυμπιακός 1-3: Το... βιολί τους οι "ερυθρόλευκοι"

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)


ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):
Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος (65' Τομάς), Μπλάζιτς, Μπεχαράνο (81' Μπουλούλης), Ασούμπρε, Καραμάνος, Μπαράλες (73' Τσούκαλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (65' Μασούρας), Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (84' Νάτχο), Σολδάνο (58' Χασάν).

Γκολ: 65' Ασούμπρε - 35' Καμαρά, 68' Φορτούνης, 85' Χασάν

Κάρτες: 60' Ασίγκμπα, 69' Βάντερσον - 55' Ποντένσε, 70' Γκιλιέρμε, 73' Φορτούνης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ