STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΟΦΗ 1-2: Έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ËÁÌÉÁ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ËÁÌÉÁ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 στην έδρα της Λαμίας και έβγαλε την αντίδραση που ζητούσε μετά τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε με αυτογκόλ του Βύντρα (35'), ο Σαρδινέρο πέτυχε το δεύτερο τέρμα (72'). Μείωσε ο Ρόμανιτς στο 90+5'.

Ο ΟΦΗ πήρε το διπλό στο Αθανάσιος Διάκος επικρατώντας με 2-1 της Λαμίας, δίχως να πιάσει μάξιμουμ απόδοση. Το αυτογκόλ του Βύντρα στο 35' ήταν αρκετό να βάλει τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ, ενώ το δεύτερο τέρμα ήρθε από κεφαλιά του Σαρδινέρο (72'). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 90+5' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς. Η Λαμία ήταν πάντως αυτή που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Λεμεσού και έσπασε το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, αφού είχε να κερδίσει από την 1η Μαρτίου, όταν είχε επικρατήσει ξανά της Λαμίας.

ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Η Λαμία παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 4-4-2, ενώ ο ΟΦΗ με 3-5-2. Οι επιλογές των προπονητών είχαν ως αποτέλεσμα, το παιχνίδι να είναι αρκετά κλειστό, με τους δύο άξονες να είναι γεμάτους. Οι φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν ελαχιστές, αφού οι προσεγγίσεις των δύο ομάδων ήταν προσεχτικές.

Το γκολ ήρθε για τον ΟΦΗ στο 35ο λεπτό από ένα μοιραίο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Νέιρα βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σκόνδρα, πήρε ύψος και εξαιτίας κακής συνεννόησης ανάμεσα στον Επασί και τον Βύντρα κατέληξε εν τέλει στα δίχτυα, με τον τελευταίο να χρεώνεται το αυτογκόλ.

Τα Expected Goals από την Optaσας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πριν φτάσουμε στο 0-1, οι φάσεις ήταν λίγες. Στο 21ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη στιγμή της αναμέτρησης, με τον Σαραμαντά να βγάζει μία σέντρα και τον Ρόμανιτς να βρίσκεται ένα βήμα πίσω. Μετά το cooling break στο 23ο λεπτό, ο ρυθμός κάπως ανέβηκε με τον Γιώργο Σίμο να δίνει εντολή στους ποδοσφαιριστές του να ανέβουν ακόμη περισσότερο.

Οι Κρητικοί είχαν αφενός την κατοχή, με τον Ουές να επιχειρεί ανεβάσματα από τα αριστερά, όμως ουσιαστική ευκαιρία δεν κατάφεραν να παράξουν δίνοντας τη δυνατότητα στη Λαμία να τρέξει στην κόντρα.

ΠΙΕΣΕ Η ΛΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΟΦΗ ΣΚΟΡΑΡΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Η Λαμία μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να πετύχει την γρήγορη ισοφάριση. Στο 50' ο Ο Σωτηρίου έχασε την κατοχή από την πίεση του Ρόμανιτς, αλλά κανείς δεν βρέθηκε στη συνέχεια να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 55' ο Ρόμανιτς πάτησε περιοχή, γύρισε στον Βιγιάλμπα που βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό τελείωμα.

Ο Γιώργος Σίμος βλέποντας την ομάδα του να μην έχει το πάνω χέρι, άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Σολίς, Μεγιαδο και Σαρδινέρο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που κινήθηκε κάθε παίκτης.

Οι αλλαγές του προπονητή του ΟΦΗ φαίνεται ότι ηρέμησαν λίγο τους Κρητικούς, οι οποίοι κατάφεραν να "κλειδώσουν" και το παιχνίδι στο 72ο λεπτό. Ο Ναμπί έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο νεοεισελθόντας Σαρδινέρο σηκώθηκε πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-2 νικώντας τον Επασί.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν δραματικό. Η Λαμία κέρδισε πέναλτι στο 90' εξαιτίας ανατροπής του Ρόμανιτς από τον Σελίμοβιτς, φάση που ελέχθηκε ενδελεχώς στο VAR. Ο Ρόμανιτς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-2. Η Λαμία πίεσε μέχρι το τέλος πατώντας στην περιοχή του Σωτηρίου, αλλά το σκορ δεν άλλαξε τελικά και ο ΟΦΗ έφυγε με το διπλό.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ