STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Ξάνθη 0-0: Έχασαν την ευκαιρία οι ακρίτες

SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΛΑΜΙΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΛΑΜΙΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα για μία ώρα - λόγω αποβολής του Βλαχομήτρου - έμεινε στο 0-0 στη Λαμία και έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει βήμα παραμονής.

Η Λαμία υποδέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (6/7) την Ξάνθη - ματς που αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο αλλά μετατέθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού στην ομάδα της Θράκης - για τα playouts της Super League με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Οι ακρίτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα για μία ώρα - όταν ο Ανέστης Βλαχομήτρος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε τέσσερα λεπτά στο 29ο λεπτό - "ξύπνησαν" μόνο στο τελευταίο τέταρτο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Έχασαν χρυσή ευκαιρία να κάνουν αποφασιστικό βήμα παραμονής στην πρώτη κατηγορία.

1. Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΗ

Ο Γιώργος Πετράκης έδωσε φανέλα βασικού στον 18χρονο, Ανέστη Βλαχομήτρο. Κι άλλοι συνομήλικοί του θα πάρουν ευκαιρίες στα εναπομείναντα ματς της σεζόν.

Η μείωση του μπάτζετ για την επόμενη αγωνιστική χρονιά σε συνδυασμό με την ανάγκη για την ανάδειξη νέων παικτών από τα σπλάχνα της ομάδας οδηγεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πιο ταλαντούχος νεαρός των Φθιωτών δεν τα πήγε καλά στην τρίτη του συμμετοχή στη Super League της τρέχουσας σεζόν και πρώτη στο αρχικό σχήμα (στο πρωτάθλημα, γιατί στο Κύπελλο ξεκίνησε βασικός στη ρεβάνς με τον Αιολικό).

Αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 25ο λεπτό (Μουλέν) και τη δεύτερη στο 29ο (Κασάδο). Με δύο μέσα σε τέσσερα λεπτά αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μία ώρα παιχνιδιού με παίκτη παραπάνω και απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει στόχους πέραν του καλύτερου πλασαρίσματος στη βαθμολογία - κάτι το οποίο δεν έχει πρακτικό αντίκρυσμα - η Ξάνθη δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων.

Πολλά λάθη, προσπάθειες που έμειναν ημιτελείς και κυρίως χαρακτηριζόταν από την απουσία καθαρού μυαλού. Βιασύνη και κυρίως έλλειψη σχεδίου και πλάνου τους ακρίτες.

Δύσκολα θα μπορούσαν να συναντήσουν πιο ευνοϊκές συνθήκες (πλην βροχής) με αποβολή στο 30' και τον αντίπαλο με αρκετές αλλαγές.

3. ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Η Ξάνθη φόρτσαρε μόνο στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα της Θράκης έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ της, αλλά και πάλι η πίεση του χρόνου οδήγησε σε λανθασμένες επιλογές.

Ούτε το ωραίο σουτ του Ντε Αμορίμ - ο Βραζιλιάνος πάλευε... μόνος του - στο 77ο λεπτό, ούτε η κεφαλιά του Κάστρο στο 85ο, ούτε η προσπάθεια του Αργεντινού και του Κασάδο μετά από την εκτέλεση φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς στο 87ο ήταν αρκετά.

Γήπεδο:ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89' Πλιάτσικας), Σάλιακας (58' Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (81' Ασίγκμπα), Ρόμανιτς, Βλαχομήτρος

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (77' Σόσα), Κασάδο, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (62' Τζουρίτσκοβιτς), Κοβάτσεβιτς (46' Γκαργκαλατζίδης), Τερκί (88' Φασίδης), Μουλέν, Φόσε (82' Κάστρο).

Σκόρερ: -

Κίτρινες Κάρτες: 25' Βλαχομήτρος, 61' Βάντερσον, 72' Μπουλούλης / 3' Καρασαλίδης, 6' Λισγάρας, 33' Ουίλιαμ, 44' Στάρτζεον, 79' Τζουρίτσκοβιτς.

Κόκκινη κάρτα: 29' Βλαχομήμτρος (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

4ος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

VAR: Ιωάννης Παπαπέτρου (Αθηνών)

AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ