STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Άρης: Μάχη για την εξάδα στην Φθιώτιδα

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μπορεί ο Άρης να είναι εδώ και καιρό πέμπτος στη βαθμολογία, ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την παρουσία του στην εξάδα. Σημαντικό ματς με τη Λαμία (20:00), η οποία ελπίζει ακόμα για την έκτη θέση.

Μπορεί ο Άρης να είναι εδώ και καιρό πέμπτος στη βαθμολογία, ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την παρουσία του στην εξάδα. Ψάχνει για μια νίκη, αν και χωρίς να πάρει βαθμό μπορεί να μπει. Η Λαμία δεν ελπίζει ουσιαστικά, αφού και με δύο νίκες είναι απίθανο να τα καταφέρει.

Η Λαμία

Πήρε 0-0 στην Ξάνθη, αλλά στη μάχη της εξάδας αυτός ο βαθμός δύσκολα θα την βοηθήσει, ενώ αντίθετα κλόνισε τις ελπίδες της Ξάνθης.

Έφτασε τα 10 επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη, επτά από αυτά για ο πρωτάθλημα. Σε αυτά τα επτά του πρωταθλήματος έχει τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Έχει μια νίκη στα τελευταία 11, αυτή στη Νέα Σμύρνη. Αλλά έχει χάσει μόνο τρία από τα 10 τελευταία, από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Βόλο, αλλά και τέσσερα από τα τελευταία 16, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο.

Η Λαμία έχει 11 ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Έχει τέσσερις με 0-0 και μια με 2-2, με τον Ατρόμητο, που ισοφαρίστηκε δύο φορές. Οι άλλες έξι ισοπαλίες είναι με 1-1, και σε όλες προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε! Στις δύο τελευταίες στις καθυστερήσεις με πέναλτι!

Δεν έχει ισοπαλία σε αγώνα που δέχτηκε πρώτη γκολ! Όποτε έχει δεχτεί πρώτη γκολ είτε χάνει, οκτώ φορές, είτε κερδίζει, μια τον ΟΦΗ!Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, ενώ έχει ένα γκολ στα πέντε τελευταία και τρία στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση με 17 γκολ, μόνο ο Πανιώνιος έχει βάλει λιγότερα, 15.

Η ήττα στο Βόλο ήταν μόλις η δεύτερη στη σεζόν, από ομάδα της περιφέρειας. Η άλλη ήταν στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Στα τρία χρόνια που παίζει στην κατηγορία έχει καλή παράδοση. Έχει μόνο πέντε ήττες από ομάδες της περιφέρειας, δύο από τον Παναιτωλικό και από μια από Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.

Τι μένει…

22.02.2020: Λαμία - Άρης

01.03.2020: ΟΦΗ - Λαμία

Η Λαμία εντός έδρας

Με το 0-0 με την ΑΕΛ έφτασε τους πέντε αγώνες χωρίς νίκη. Έχει τρεις ισοπαλίες με την ΑΕΚ, τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΛ, και δύο ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αμέσως πριν είχε κερδίσει τρία στη σειρά, με τελευταίο στις 8 Δεκεμβρίου τον ΟΦΗ, ενώ δεν είχε χάσει τα πρώτα οκτώ στην έδρα της, μέχρι να τη νικήσει ο Ολυμπιακός.

Έχει τις περισσότερες ισοπαλίες εντός έδρας από κάθε άλλη ομάδα, επτά σε 12 αγώνες πρωταθλήματος. Βέβαια έκανε τις τέσσερις στα πρώτα τέσσερα, και στα επόμενα οκτώ έχει τρεις. Μαζί με το Κύπελλο φτάνει τις εννέα ισοπαλίες σε 15 παιχνίδια.

Έχει βάλει ένα γκολ στα πέντε τελευταία, αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης. Από ομάδες της περιφέρειας έχει μια ήττα πρόπερσι από την Ξάνθη και μια πέρυσι από τον Παναιτωλικό. Φέτος δεν έχει.

Ο Άρης

Η ήττα από την ΑΕΚ εντός έδρας σταμάτησε ένα σερί 16 αγώνων, που ο Άρης δεν έχανε εντός έδρας κα δεν κέρδιζε εκτός. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θα βρεθεί και στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντί του.

Έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την εξάδα. Έχεις τρεις ήττες, από Ολυμπιακό, Παναιτωλικό και ΑΕΚ στα έξι τελευταία, ενώ είχε μόλις μία ήττα στα 12 προηγούμενα.

Από τότε που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ έχει τέσσερις ήττες σε 18 παιχνίδια, με επτά νίκες και επτά ισοπαλίες. Είχε τρεις ήττες στα έξι πρώτα.

Από τις οκτώ νίκες στις σεζόν, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Έχει πετύχει σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99. Έχει εννέα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία έχει περισσότερες. Έχει κάνει πάντως τρεις στα 11 τελευταία, ενώ είχε έξι ισοπαλίες στα 13 πρώτα.

Είναι η μόνη ομάδα, που δεν έχει διψήφιο αριθμό νικών, ισοπαλιών ή ήττων. Από τις άλλες ομάδες τέσσερις έχουν διψήφιο αριθμό νικών, οκτώ έχουν διψήφιο αριθμό ηττών και μια διψήφιο αριθμό ισοπαλιών. Ο Άρης έχασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό και νίκησε δύο φορές την Ξάνθη.

Τι μένει…

22.02.2020: Λαμία – Άρης

01.03.2020: Άρης - Ατρόμητος

Ο Άρης εκτός έδρας

Πήρε ισοπαλία από τον Αστέρα Τρίπολης, αφού είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και τον Παναιτωλικό, αμέσως πριν. Δεν έχει νίκη στα εννέα τελευταία του, με τέσσερις ήττες και πέντε ισοπαλίες. Για τελευταία φορά νίκησε τον Οκτώβρη στην Ξάνθη. Είναι η μοναδική νίκη του εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα. Μόνο οι δύο τελευταίοι δεν έχουν καλύτερη επίδοση. Ο ουραγός Πανιώνιος επίσης μία, ενώ ο προτελευταίος Παναιτωλικός καμία. Έχει επτά ισοπαλίες εκτός έδρας, καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερες από πέντε.

Μεταξύ τους

Πέρσι ο Άρης νίκησε δύο φορές τη Λαμία χωρίς να δεχτεί γκολ. Τον Δεκέμβρη της παραχώρησε 1-1 στη Θεσσαλονίκη. Η Λαμία δεν έχει νίκη λοιπόν στην κατηγορία, ενώ νίκησε μόνο στη Football League τον Φεβρουάριο του 2017, τη σεζόν που ανέβηκε και άφησε πίσω τον Άρη.

Μάλιστα στις 21 Μαϊου 2017, για την 31η αγωνιστική της Football League, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την άνοδο ο Άρης υποδέχτηκε τη Λαμία. Ο Άρης ήθελε μόνο νίκη, αλλά η Λαμία πήρε το 0-0 και πανηγύρισε την άνοδο στη Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Άρης περίμενε ένα χρόνο για να ανέβει και αυτός.

Μεταξύ τους με τη Λαμία γηπεδούχο

Ο Άρης πέρασε εντυπωσιακά από τη Λαμία στην πρεμιέρα της περασμένης σεζόν, με το ευρύ 3-0. Έχασε το 2017 για τη Football League, όπως αναφέραμε παραπάνω, ενώ έχει και μια νίκη στο Κύπελλο το 1995 σε φάση ομίλων με 1-0.

Η ιστορία

Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Άρη: 2

Με γηπεδούχο τη Λαμία

Νίκες Λαμίας: 0

Ισοπαλίες: 0

Νίκες Άρη: 1

Στον πρώτο γύρο

01.12.2019: Άρης – Λαμία 1-1

(31’ σουτ Λάρσον – 16’ σουτ Τουράμ)

Πέρυσι

27.08.2018 Λαμία – Άρης 0-3

(53’ κεφαλιά Ντιγκινί, 70’ κεφαλιά Ματέο Γκαρσία, 78’ σουτ Γκάμα)

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ