STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 2-1: Ασταμάτητο "τρένο" με Μπαράλες

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία ολοκλήρωσε τον "μαγικό" της μήνα - τέσσερις νίκες (τρεις διαδοχικές για το πρωτάθλημα) και μία πρόκριση - επικρατώντας 2-1 στην έδρα της του Απόλλωνα Σμύρνης. Και τα δύο γκολ ο Χερόνιμο Μπαράλες, μετρά αντίστροφα για τη Football League η "Ελαφρά Ταξιαρχία". (VIDEO)

Η Λαμία υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης για την εμβόλιμη (15η) αγωνιστική της Super League στο ΔΑΚ της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας και τον νίκησε με 2-1. Και τα δύο γκολ των γηπεδούχων ήλθαν από τον Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος έφθασε τα έξι στο πρωτάθλημα (τέσσερα τον τρέχοντα μήνα και στις δύο διοργανώσεις).

Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό τελείωμα κι ανέκτησε το προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο συμπατριώτης του, Φακούντο Μπερτόγλιο. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα για τους Φθιώτες. Ένας "μαγικός" Γενάρης με τέσσερις νίκες, μία ήττα (από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων) και μία πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ισοφάρισε προσωρινά με τον Χιλάλ Ελ Χελβέ. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή της στη δεύτερη κατηγορία (Football League). Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Η ΛΑΜΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Αλήθεια πόσοι περίμεναν το περασμένο καλοκαίρι - όταν η Λαμία ανακοίνωσε την απόκτηση του Χερόνιμο Μπαράλες - ότι θα ήταν ο ίδιος που μας άφησε πριν να φύγει από την Ελλάδα για να πάει στην Τουρκία και ύστερα να επιστρέψει στην Αργεντινή.

Μάλλον, ελάχιστοι. Σίγουρα ο Μπαράλες δεν θα βγει πρώτος σκόρερ - όπως έκανε με τους Αρκάδες - αλλά αποδεικνύεται το ίδιο καθοριστικός με τη θητεία του στους "κιτρινομπλέ". Ο "Μόμο" άργησε να πάρει μπρος, αλλά πήρε για τα καλά.

Σε μια ομάδα που δεν σκοράρει με τρελό ρυθμό, είναι ο μόνιμος σκόρερ της. Έφθασε ήδη τα έξι γκολ. Ο "Μόμο" πέρασε τον Βαφέα στο 12ο λεπτό και με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό άνοιξε το σκορ.

Η Λαμία ανέκτησε το προβάδισμά της στο 24'. Στο 22' ο Μιχάλης Κύργιας τράβηξε παρατεταμένα τον Φακούντο Μπερτόγλιο, ο διαιτητής, Αθανάσιος Σέζος, έδειξε πέναλτι. Ο Χερόνιμο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος κι έκανε το 2-1. Αποτέλεσμα που έμελλε να είναι και το τελικό.

2. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ / ΕΒΟΜΑΔΑ

Η Λαμία φυσικά και δεν έχει ξεμπερδέψει με την υπόθεση παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Φυσικά κι ακόμη δεν μπορεί να κοιτάξει προς τα πιο πάνω. Μπορεί να "σκότωσε" τον Απόλλωνα, άλλα έτσι κι αλλιώς στη Ριζούπολη είχαν απειροελάχιστες ελπίδες. Έμοιαζε μια μια διαδικασία "αργού θανάτου" από την αρχή της σεζόν στον Απόλλωνα.

Οι Φθιώτες σίγουρα δεν είναι τόσο αγχωμένοι, όπως στο παρελθόν. Κι όταν δεν έχεις άγχος, μπορείς και παίζεις πιο ελεύθερα. Πέρα από τον Μπαράλες, το μυστικό της επιτυχίας στα τελευταία ματς είναι η ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

Ο Μπερτόγλιο δεν είναι αναγκασμένος όπως πριν να τα κάνει όλα στο κέντρο. Ήλθε ο Πίτι, ο οποίος παίζει δεκάρι κι οργανώνει. Ο Αργεντινός έχει πάει στα πλάγια και μπορεί και διεισδύει. Υπάρχουν ο Τομάς (κι αυτός χειμερινή μεταγραφή) με τον Καραμάνο να εναλλάσσονται. Τις επόμενες ώρες θ' ανακοινωθεί ένας ακόμη εξτρέμ. Ο Ζαν Λουκ Ασούμπρε, ο οποίος έπαιζε στην ΑΕΚ Λάρνακας. Σ' αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί ότι εκτός είναι στα τελευταία ματς ο βασικός αμυντικός μέσος, Μάρκο Μπλάζιτς, αλλά κι ο Ντάνι Μπεχαράνο (προσθήκη της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου).

Μιλάμε για μια ομάδα, στην οποία είναι εντελώς "ξένο" να παίζει Κυριακή - Τετάρτη (Πέμπτη) - Κυριακή. Αυτό που κάνει δηλαδή το τελευταία διάστημα, με αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός.

3. ΕΛ ΧΕΛΒΕ ΚΑΙ ΤΟΜΑΣ "ΟΑΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Κι όμως η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κατόρθωσε να φθάσει στην ισοφάρισε, λίγα λεπτά με το πρώτο γκολ του Μπαράλες και του ματς. Το έκανε στο 19ο λεπτό με τον Χιλάλ Ελ Χελβέ. Ο 24χρονος Λιβανέζος διεθνής φορ έχει μεγαλώσει - κυριολεκτικά και ποδοσφαιρικά - στη Γερμανία.

Με ωραία τεχνική, γνωρίζει τη θέση, πώς θα βάλει το σώμα του και πώς θ' απειλήσει. Υποδέχθηκε την μπάλα στην αριστερή πλευρά, έκανε το φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Μελίσσα.

Βέβαια, όλο το παιχνίδι ξεκινούσε από τα πόδια του Τομάς. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήλθε στην Ελλάδα έχοντας παίξει σε Φλαμένγκο, MLS και μόνο τυχαία δεν είναι αυτά τα στοιχεία στο βιογραφικό του. Ό,τι καλό ξεκινούσε για τους φιλοξενούμενους είχε τη "σφραγίδα" του Τομάς.

Στην άμυνα ήταν ο Γιάννης Στάθης που ξεχώρισε με την εμπειρία του και στάθηκε ως συνήθως στο ύψος των περιστάσεων. Ο Χουάντερσον σίγουρα δε φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Χασάν Κούλα

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Σκόνδρας (46' Μπουλούλης), Μπερτόγλιο (85' Τομάς), Πίτι (61' Επστάιν), Καραμάνος, Μπαράλες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Βαφέας, Κύργιας, Γκίνο (58' Γαρουφαλιάς), Ακόστα (70' Ναζλίδης), Στάθης, Ελ Χελβέ, Τομάς, Ντούρσο, Ντε Φεντερίκο (46' Ναδάλες).

Γκολ: 12', 24' πεν. Μπαράλες / 19' Ελ Χελβέ

Κάρτες:34' Δημούτσος, 58' Μπουλούλης, 90+3' Μπαράλες / 23' Κύργιας, 84' Τομάς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ