STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΑΕΚ 0-0: Τρίτη και... φαρμακερή για την Ένωση

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ φλέρταρε με απώλεια βαθμών και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αλλά τελικά η εξαιρετική Λαμία ήταν εκείνη που σταμάτησε το σερί του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της Ένωσης, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0. Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα, σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές.

O Μάσιμο Καρέρα το είπε ξεκάθαρα με τη λήξη της αναμέτρησης στην κάμερα της ΕΡΤ. " Από την στιγμή που δεν μπορούσαμε να νικήσουμε, δεν έπρεπε να χάσουμε", ήταν το σχόλιο του Ιταλού τεχνικού κι αυτή είναι η πραγματικότητα για την ΑΕΚ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Λαμία εκτός έδρας για την 16η αγωνιστική της Super League 1.

Οι "κιτρινόμαυροι", όπως και στις αναμετρήσεις με Ξάνθη (0-1) και Αστέρα (2-1) δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο, αλλά αυτή τη φορά βρήκαν απέναντί τους ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο κατάφερε να τους "κόψει" βαθμούς. Τους πρώτους με τον Καρέρα στον πάγκο, ο οποίος μετρούσε δύο στις δύο νίκες στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Ωστόσο, το σημαντικότερο για την Ένωση είναι η εικόνα που έδειξε σε ακόμα ένα ματς και η οποία δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική για τη συνέχεια, αν δεν υπάρξουν μεταγραφικές κινήσεις κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Από την άλλη πλευρά, η Λαμία συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα εντός έδρας με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο, ο οποίος έχει ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

1. 3-5-2, ΑΠΟΥΣΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Ο Μάσιμο Καρέρα για τρίτο σερί παιχνίδι αποφάσισε να παρατάξει την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2, αλλά χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστικές (και μη) αλλαγές. Ο Αντρέ Σιμόες πήρε τη θέση του τραυματία Κώστα Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή, ως παρτενέρ του Νέναντ Κρίστισιτς, ο -εξαιρετικός κόντρα στον Αστέρα- Παναγιώτης Τσιντώτας ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ αντί του επίσης τραυματία Βασίλη Μπάρκα, ενώ ο Όγκνιεν Βράνιες επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα ύστερα από τρεις αγωνιστικές λόγω τιμωρίας. Στον αντίποδα, ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, αφού οι Βασίλης Πλιάτσικας και Ελίνι Δημούτσος επιλέχθηκαν να εκτίσουν την ποινή μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Φθιώτιδας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της. Όμως, η πρώτη καλή στιγμή προήλθε από πόδια παίκτη της ΑΕΚ και συγκεκριμένα του Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη του Μάρκο Λιβάγια, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κώστα Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έπεσε στη δεξιά γωνία και παραχώρησε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι "απάντησαν" άμεσα, έχοντας δοκάρι στο 9ο λεπτό σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ανδρέα Βασιλόγιαννη, με τον Τσιντώτα να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών. Οι "κιτρινόμαυροι" αφυπνίστηκαν από την ευκαιρία των αντιπάλων τους και πίεσαν για το γκολ, αλλά στο 17' ο Θεοδωρόπουλος είχε "όχι" σε σέντρα-σουτ του Μάνταλου, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ολιβέιρα πέρασε άουτ.

2. ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Ήταν φανερό από την εικόνα του παιχνιδιού πως, όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά σε εκείνο με την Ξάνθη, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ρισκάρει, θέλοντας να κρατήσει το μηδέν πίσω και στη συνέχεια να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Αποτέλεσμα, οι φάσεις να έρχονται με το... σταγονόμετρο, με κυριότερες δύο μακρινά σουτ των Γιάννη Σκόνδρα και Αντρέ Σιμόες που δεν προβλημάτισαν τους δύο τερματοφύλακας. Ωστόσο, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Καρέρα αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Νέλσον Ολιβέιρα που υπέστη κάκωση στον λαγονοψοΐτη. Μάλιστα, ο 24χρονος φορ είχε μία καλή στιγμή στις καθυστερήσεις, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

3. ΝΕΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ & 4-2-3-1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Καρέρα προχώρησε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μιχάλης Μπακάκης ένιωσε ενοχλήσεις, με τον Χρήστο Αλμπάνη να περνάει στη θέση του. Η είσοδος του 25χρονου εξτρέμ είχε ως συνέπεια να αλλάξει κι η διάταξη από 3-5-2 σε 4-2-3-1, με τον Αλμπάνη να πηγαίνει μπροστά από τον Παουλίνιο στη δεξιά πλευρά. Παρά την αλλαγή συστήματος, η ΑΕΚ δεν απείλησε ιδιαίτερα, αφού πέρα από μερικές στημένες φάσεις που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, δεν έδειξε κάτι ουσιαστικό στην επίθεση.

Αντίθετα, η Λαμία είχε μία καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 49ο λεπτό, με τον Τιρόνε να εκμεταλλεύεται τα διαδοχικά λάθη των Λόπες και Σιμόες, να σουτάρει, αλλά τον Τσιντώτα αρχικά και στη συνέχεια τον Βράνιες να απομακρύνουν την μπάλα. Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Ντάνι Μπεχαράνο στο 65', με τον Βολιβιανό να κινείται ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

4. ΠΙΕΣΗ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ... ΕΞΩ

Μετά το 75ο λεπτό, η ΑΕΚ ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για το πολυπόθητο γκολ. Παρ' όλα αυτά, στο 79' η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Γιακουμάκη, ο οποίος έκανε την προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λόπες που κόντραρε στο τείχος, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Έξι λεπτά αργότερα, το δυνατό σουτ του Λιβάγια πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Λαμίας, με τον Αντέτζο να κάνει σωτήρια παρέμβαση.

Ο Κροάτης φορ ήταν εκείνος που έχασε και την τελευταία καλή ευκαιρία της ΑΕΚ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου. Στα τελευταία λεπτά, οι πολλές διακοπές, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων, είχαν ως αποτέλεσμα να μην παιχτεί ποδόσφαιρο στις καθυστερήσεις, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0 και τη Λαμία να παραμένει αήττητη στην έδρα της.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ