STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξένοι - Έλληνες σημειώσατε 1

Ξένοι - Έλληνες σημειώσατε 1
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί να πέρασαν 16 χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού με Έλληνες προπονητές, αλλά οι ξένοι ποδοσφαιριστές των δύο "αιωνίων" υπερτερούν αριθμητικά των Ελλήνων.

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές και σε αυτό το ντέρμπι υπερτερούν συντριπτικά - από αριθμητική πλευρά - των Ελλήνων. Σύμφωνα με τα πλάνα των δύο τεχνικών, μόνο πέντε Έλληνες θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα των δύο ομάδων. Ποσοστό της τάξης του 22.7 %, δηλαδή.

Στον γηπεδούχο, Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσανατολίζεται σε μία ενδεκάδα που θα έχει τέσσερις Έλληνες. Εδώ, αξίζει να γίνει μια διευκρίνιση. Ο Ζέκα έχει πορτογαλική καταγωγή, αν και απέκτησε ελληνικό διαβατήριο και κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίχαελ Σκίμπε, για το ματς της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη του Βελγίου. Επίσης, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει ελληνική καταγωγή αν και πρόσφατα κλήθηκε ξανά στην εθνική Γερμανίας U21 για τα ματς με τις αντίστοιχες των Αγγλίας και Πορτογαλίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος εκτός από την ελληνική έχει και τη βελγική υπηκοότητα.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεκινήσει με τέσσερις Έλληνες (Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Κλωναρίδης), έναν Βραζιλιάνο (Μολέντο), έναν ποδοσφαιριστή από το Μάλι (Κουλιμπαλί), δύο Σουηδούς (Χουλτ, Μπεργκ), έναν Πορτογάλο (Ζέκα), έναν Κονγκολέζο (Εμποκού) κι έναν Αργεντινό (Βιγιαφάνιες).

Ξένοι - Έλληνες σημειώσατε 1
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στο "Απόστολος Νικολαΐδης θα ξεκινήσει μόνον έναν Έλληνας. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας των "ερυθρολεύκων", Στέφανος Καπίνο. Από εκεί και μετά το αρχικό "ερυθρόλευκο" σχήμα αναμένεται να έχει δύο Πορτογάλους (Φιγκέιρας, Μαρτίνς), έναν Ισπανό (Μποτία), έναν Μαροκινό (Ντα Κόστα), έναν Τογκολέζο (Ρομαό), έναν Γάλλο (Σισοκό), έναν Αργεντινό (Ντομίνγκες), έναν Βραζιλιάνο (Σεμπά), έναν Νορβηγό (Ελιουνούσι) κι έναν Ιρανό (Ανσαριφάρντ).

Συνολικά, δηλαδή, πέντε Έλληνες σε σύνολο 22 ποδοσφαιριστών. Οι δύο τεχνικοί των "αιωνίων" δεν έχουν και πολλές... ελληνικές επιλογές στην αποστολή τους. Στην 22άδα που ανακοίνωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης υπάρχουν ακόμη οι Μαρινάκης, Χουχούμης και Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

Από τους φιλοξενούμενους, στην αποστολή του Βασίλη Βούζα βρίσκονται επίσης οι Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Φορτούνης και Ανδρούτσος.

Τι έγινε, ωστόσο, στο ματς του πρώτου γύρου. Πρώτα από όλα είχαμε δύο ξένους τεχνικούς (Μπέντο, Στραματσόνι), αντί των δύο Ελλήνων (Βούζας, Ουζουνίδης). Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, την 6η Νοέμβρη του 2016, είχε τρεις Έλληνες. Τους Καπίνο, Ρέτσο και Φορτούνη. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, μόνο τον Κουτρουμπή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ