STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξέφρενο "πάρτι" για Πλατανιά, 3-0 τον Λεβαδειακό

Ξέφρενο "πάρτι" για Πλατανιά, 3-0 τον Λεβαδειακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάνοντας ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ, ο Πλατανιάς επικράτησε εύκολα και δίκαια 3-0 του Λεβαδειακού στην Βοιωτία και τον έπιασε στους 32 βαθμούς έπειτα από 26 αγωνιστικές.

Ένα ημίχρονο έφτανε και περίσσευε στον Πλατανιά για να φτάσει σε μια από τις πιο εύκολες φετινές του νίκες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έκανε απίστευτα πράγματα στο πρώτο μέρος του εκτός έδρας αγώνα με το Λεβαδειακό, όπου πέτυχε τρία γκολ και από 'κει και πέρα το ματς ήταν διαδικαστικό κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Ο Κουλιμπαλί άνοιξε το σκορ στο 4', για να πετύχουν δυο γκολ στην συνέχεια οι Αποστολόπουλος (32') και Ανγκούλο (37') και να τελειώσει από νωρίς η σεμνή τελετή στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Οι Χανιώτες έφτασαν τους 32 βαθμούς, όσους έχει και η ομάδα του Άκη Μάντζιου που πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις στη Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο:"Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς"

Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Γεώργιος Γεωργιάδης

Τέταρτος διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Μοσχονάς, Μανωλάς, Μίνγκας, Γιάχιτς, Μεντί, Στάθης (46' Ουόν), Τόπι (46' Ατζαγκούν), Μαχαμάτ, Γιακουμάκης Μερεμπασβίλι (77' Τσουρίκοφ), Μάντζιος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Μενδρινός (65' Ράμος), Ντίνας (74' Βαλεριάνος), Αποστολόπουλος, Ανγκούλο (85' Τσιμότζι).

Γκολ:4' Κουλιμπαλί, 32' Αποστολόπουλος, 37' Ανγκούλο

Κάρτες: 51' Μανωλάς, 78' Μπανανά

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα Λεβαδειακός - Πλατανιάς

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ανασκόπηση αγώνα

Ό,τι και αν ειπωθεί για τον Πλατανιά του πρώτου ημιχρόνου, θα είναι πολύ λίγο μπροστά στην πραγματική εικόνα των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Παράσχου στο χορτάρι του γηπέδου της Λιβαδειάς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν, με αποτέλεσμα το ένα γκολ να διαδέχεται το άλλο και να μην μπαίνει κανένα... φρένο. Το κοντέρ σταμάτησε στα τρία, με τους Χανιώτες να βάζουν γερές "βάσεις" νίκης και να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην πλευρά των γηπεδούχων.

Ο "χορός" των τερμάτων ξεκίνησε από νωρίς για τον Πλατανιά, ο οποίος μπήκε με άγριες διαθέσεις και δεν πτοήθηκε καθόλου από την βροχή και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 4', ο Κουλιμπαλί βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή των Βοιωτών και με σουτ νίκησε τον Μοσχονά και άνοιξε το σκορ. Με το... καλημέρα φάνηκε ποια ομάδα ήθελε περισσότερο τη νίκη. Οι παίκτες του Μάντζιου δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, είδαν τους αντιπάλους τους να φτάνουν και άλλες φορές με αξιώσεις στην περιοχή τους και η πρώτη τους τελική ήταν στο 25' με τον Μερεμπασβίλι από πλάγια θέση και τον Σωτηρίου να διώχνει σε κόρνερ.

Η φάση αυτή ήχησε σαν καμπανάκι στους παίκτες της κρητικής ομάδας, που πέτυχε άλλα δυο γκολ μέχρι την ανάπαυλα. Στο 32', ο Στανισάβλιεβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Αποστολόπουλο και εκείνος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0, ενώ πέντε λεπτά μετά και πάλι ο Στανισάβλιεβιτς βρήκε τον Ανγκούλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, δοκίμασε σκαφτό πλασέ και πέτυχε το τρίτο γκολ των Κρητικών. Ο απόλυτος εφιάλτης για το Λεβαδειακό που δεν έκανε απολύτως τίποτα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα για να μπορέσει ο Λεβαδειακός να επανέλθει στο ματς και να απειλήσει τον Πλατανιά. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, έστω και αν η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Άκη Μάντζιου βελτιώθηκε, όχι όμως τόσο για να δούμε ένα άλλο παιχνίδι. Οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν κάποιες τελικές προσπάθειες για γκολ, χωρίς όμως να απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Σωτηρίου. Σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Μάντζιου στο 80', διότι προηγήθηκε χέρι του Μανωλά, ενώ στο 92' ο Έλληνας φορ τροφοδοτήθηκε από τον Μίνγκα, αλλά δεν κατάφερε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Πλατανιά ήταν εξαιρετικό. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων συνεργάστηκαν άψογα, ο Στανισάβλιεβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, έδωσε στον Αποστολόπουλο που ήταν δίπλα του την κατάλληλη στιγμή και εκείνος με δεξί πλασέ νίκησε τον Μοσχονά.

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αρετόπουλου, ο οποίος βοηθήθηκε πολύ από την εξέλιξη του αγώνα, αφού ο Πλατανιάς έκανε ό,τι ήθελε στο ματς από την αρχή. Ήταν κοντά στις φάσεις και πέρασε απαρατήρητος όπως και οι βοηθοί του. Ήταν σωστή η απόφασή του ρέφερι για χέρι του Μανωλά πριν σκοράρει ο Μάντζιος στο 80'.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Στανισάβλιεβιτς, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε στο παιχνίδι, αλλά είχε τις δυο ασίστ στα γκολ των Αποστολόπουλου και Ανγκούλο και συνέβαλε τα μέγιστα στο τρίποντο του Πλατανιά. Εξαιρετικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Μας άρεσε

Ο Γιώργος Παράσχος είχε ετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του σε αυτό το ματς και ο Πλατανιάς έκανε "πάρτι" στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιβαδειάς. Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον Έλληνα τεχνικό, με τους φιλοξενούμενους να οργιάζουν στο χορτάρι, ειδικά στο πρώτο μέρος που πέτυχαν τρία τέρματα.

Δεν μας άρεσε

Ο Λεβαδειακός έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του την φετινή σεζόν. Ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν αγνώριστος, δεν δούλεψε τίποτα σωστά και μοιραία βρέθηκε πίσω με τρία γκολ στην ανάπαυλα. Καμία σχέση με την ομάδα που φέτος έχει πραγματοποιήσει μια αξιοθαύμαστη πορεία στο πρωτάθλημα, καθώς όλα πήγαν στραβά και ανάποδα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ