STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Βόλος 3-1: "Πετάνε" οι ακρίτες

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε 3-1 τον Βόλο και κατέκτησε την τέταρτη νίκη της σε πέντε παιχνίδια στη Super League. Εντουάρντο, Ουίλιαμ και Φοσέ οι σκόρερ, μείωσε στις καθυστερήσεις με γκολάρα ο Ατιγιάτ. (VIDEO)

Η εξαιρετική εκκίνηση της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίστηκε στην 5η αγωνιστική. Οι ακρίτες επικράτησαν 3-1 του Βόλου και έφτασαν τις τέσσερις νίκες και τους 12 βαθμούς. Στην ισπανική μονομαχία των πάγκων (Ραμίρεθ - Φεράντο), νικητής αναδείχθηκε ο γηπεδούχους, με τις 121 νίκες στην καριέρα του.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που είδαμε στον αγώνα της Ξάνθης.

1. Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Κίκο Ραμίρεθ κατέβασε την Ξάνθη με διάταξη 4-2-3-1, ίδια διάταξη και από τον Χουάν Φεράντο στον Βόλο. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά και απείλησαν με τον Μυστακίδη στο 2' και στο 13'. Στο μεσοδιάστημα, βέβαια, οι ακρίτες προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ουίλιαμ στο 5', αλλά η κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Στάρτζεον πέρασε άουτ. Ενδεικτικό της υπεροχής του Βόλου μέχρι και πριν συμπληρωθεί το μισάωρο ήταν συνέχισε να κάνει τελικές.

Ο Δημόπουλος στο 20', ενώ ο Κοβάτσεβιτς παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ στο 27'. Από εκείνο το διάστημα και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβαίνουν. Στο 28' ο Ρενέλα έκανε σουτ που πέρασε κόρνερ μετά από κόντρα, στο 29' το πλασέ στην κίνηση του Ντίρεσταμ μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, ενώ στο 34' η κεφαλιά του Ουίλιαμ, πάλι από σέντρα του Στάρτζεον, κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

2. ΣΤΑΡΤΖΕΟΝ, ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ, 1-0

Ο παίκτης που διακρίθηκε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο για την Ξάνθη ήταν ο Στάρτζεον. Ο Πορτογάλος, αγωνιζόμενος στο δεξί φτερό, έπαιρνε πολλές μπάλες και επιχειρούσε κυρίως με σέντρες να διασπάσει την άμυνα του Βόλου. Τελικά δικαιώθηκε στο 40' για τις προσπάθειές του.

Πέρασε τη μπάλα στον Εντουάρντο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή, σκόραρε και έκανε το 1-0. Ο Ουίλιαμ έχανε τις ευκαιρίες, ο συμπατριώτης του βρήκε δίχτυα.

3. Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟ21 ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΛΙΑΜ

Προτού περάσουμε στην καταγραφή του δεύτερου ημιχρόνου, να σταθούμε στην συγκινητική στιγμή της ανάπαυλας, όταν ο πρόεδρος της Ξάνθης, Αριστείδης Πιαλόγλου, βράβευσε τον Κώστα Φλίσκα για τα 14 χρόνια προσφοράς του. Η φανέλα με το Νο21, αποσύρθηκε!

Οι δύο ομάδες άρχισαν το δεύτερο μισό χωρίς αλλαγές. Χωρίς φάσεις το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά με γκολ στο ενδέκατο! Ο Ουίλιαμ έκανε το σουτ με το αριστερό μετά από πάσα του Σόσα και σκόραρε (2-0). Δικαίωση και γι' αυτόν, ο οποίος το έψαξε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το βρήκε στο 56'.

4. ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Ο ΒΟΛΟΣ

Ο Βόλος με δύο γκολ στην πλάτη δεν κατάφερε να αντιδράσει. Ο Χουάν Φεράντο προχώρησε σε αλλαγές κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, δίχως αποτέλεσμα. Η Ξάνθη κρατούσε εύκολα το προβάδισμα και οι Θεσσαλοί έδειχναν να έχουν παρατήσει το ματς.

Έτσι, στο 89' ο Φοσέ που είχε περάσει ως αλλαγή βρέθηκε απέναντι στον Γκαραβέλη, έκανε πλασέ στο δεξί δοκάρι, αλλά πήρε το ριμπάουντ και με νέο πλασέ σκόραρε (3-0)! Το μόνο που κατάφερε η νεοφώτιστη ομάδα ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 91', με φοβερό σουτ στην κίνηση από μπαλιά του Φεράρι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ