STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη πεντάδας, 1-0 την ΑΕΛ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ χάρη στο γκολ του Βασιλακάκη, πήρε το δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας "τρίποντο" και συνεχίζει τις υψηλές της πτήσεις. Αήττητη από 17/9 η Ξάνθη, χωρίς εκτός έδρας νίκη η ΑΕΛ.

Ήταν να μην πάρει φόρα η Ξάνθη. Οι "ακρίτες" νίκησαν με 1-0 την ΑΕΛ σε αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη στη Ξάνθη για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη για τη Ξάνθη - την προηγούμενη αγωνιστική (13η) νίκησε 3-1 τον Αστέρα - και τρίτη διαδοχική γενικά, καθώς είχε περάσει από το Αγρίνιο με νίκη επί του Παναιτωλικού (2-3).

Η ομάδα στην οποία είναι προπονητής ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να γνωρίσει την ήττα σε επίπεδο Super League από τις 17 Σεπτέμβρη και την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο (0-2). Έκτοτε μετρά τέσσερις ισοπαλίες και πέντε νίκες.

Συνεχίζει να "ασθμαίνει" η ΑΕΛ στις κατώτερες βαθμολογικές θέσεις. Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους "βυσσινί" μετά από την εντός έδρας της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Ατρόμητο (1-2). Χωρίς νίκη εκτός έδρας η ΑΕΛ με δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

"Πετά" ψηλά με Βασιλακάκη

Επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Τριάδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 21ο λεπτό, ο Λουσέρο επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ.

Η επιθετική ανωτερότητα της Ξάνθης εκδηλώθηκε με νέα μορφή στο 23ο λεπτό, με τον Μονιάκη να μη διώχνει σωστά, τον Ντε Λούκας να κάνει σουτ, αλλά την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Ξενοδόχοβ.

Πέρασαν 32 λεπτά στο ματς για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ. Ο Μονιάκης βγήκε από τα αριστερά σε αντεπίθεση, σέντραρε στον Αναστασόπουλο, αλλά ο Καρασαλίδης έκανε το τάκλιν τελευταία στιγμή και κέρδισε την κόντρα.

Μετά από τέσσερα λεπτά (36'), ο Αβραάμ τροφοδότησε τον Ουρτάδο, ο Βενεζουελάνος γύρισε στον Ναζλίδη και ο Καρασαλίδης βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε, την ώρα που έπρεπε κι έκοψε την μπάλα.

Στο 42ο λεπτό ο Λάζιτς από τα δεξιά έκανε "γλυκιά" σέντρα ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Ξενοδόχοφ.

Γήπεδο: "ΞΑΝΘΗ FC Arena"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (84' Νιέτο), Τριάδης (71' Καμαρά), Γιουνές (89' Ράνος), Λουσέρο, Λάζιτς.

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ποτουρίδης, Αναστασόπουλος (56' Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης Ρέντζας, Σουλιώτης, Πολ (70' Καπός), Ναζλίδης, Αβραάμ, Μαρουκάκης (67' Λαμπρόπουλος).

Γκολ: 50' Βασιλακάκης

Κάρτες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΛ έφθασε κοντά στο γκολ. Μετά από λάθος βολέ του Ζίβκοβιτς, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, ο Αναστασόπουλος από τα δεξιά γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Ναζλίδη ο οποίος ανενόχλητος σούταρε σε πρώτο χρόνο, ωστόσο άστοχα.

Στο 50ό λεπτό ήρθε το γκολ για τη Ξάνθη. Ο Λάζιτς βγήκε από τα αριστερά, έκανε μια πανέμορφη σέντρα και ο Βασιλακάκης έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ξενοδόχοβ.

Τρία λεπτά αργότερα (53'), η γηπεδούχος ομάδα έφθασε κοντά στο 2-0. Ο Γουάλας βρήκε ωραία τον Βασιλακάκη στην περιοχή, αλλά το πλασέ του επιθετικού πέρασε άουτ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στο 74ο λεπτό, οι "βυσσινί" έφθασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Καπός βγήκε από τα αριστερά, έδωσε στον Μονιάκη, μετά τη σέντρα του, η μπάλα έφθασε στον Γκόλια, ο οποίος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

Στο 90ό λεπτό, ο Ποτουρίδης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Καπό μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε κακό κοντρόλ και άστοχο σουτ παρά το γεγονός ότι ήταν σε πλεονεκτική θέση.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ. Για δύο λόγους. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι ότι έκρινε το ματς. Έδωσε τρεις βαθμούς στη Ξάνθη κι άφησε χωρίς βαθμό την ΑΕΛ. Ο δεύτερος γιατί ήταν όμορφο. Ο Λάζιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Βασιλακάκης ήταν εκεί που έπρεπε, έκανε αυτό που έπρεπε. Γκολ, αμιγώς "σεντερφορίσιο".

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Σταύρος Μάνταλος. Ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος κι αυτό μόνο καλό είναι για το ποδόσφαιρο. Βέβαια, δεν του έλαχε και κάποια πολύ δύσκολη φάση. Μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά δεν έβαλε καμία (!) κάρτα από την τσέπη του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Ο σκόρερ, αυτός που έδωσε ακόμη τρεις βαθμούς στην Ξάνθη. Ο Λουτσέσκου έχει βρει το "κουμπί" του και αυτός του ανταποδίδει την εμπιστοσύνη με τις εμφανίσεις και τα γκολ του. Κομβικός, καθοριστικός στην οικονομία του ματς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η κυνικότητα της Ξάνθης. Έχει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει. Χωρίς να εντυπωσιάζει, χωρίς "βγάζει μάτια", η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πάρει τρία "τρίποντα" στη σειρά. Βρήκε τον τρόπο να κερδίζει και στο "σπίτι" της. Το "ταμείο" γίνεται πάντα από τα αποτελέσματα. Κι αυτά δικαιώνουν τον Ρουμάνο και τους παίκτες του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός ότι η ΑΕΛ για ένα ακόμη ματς φαίνεται ότι εξαρτάται από συγκεκριμένες μονάδες της. Πρώτα πρέπει να φθάσει η μπάλα στον Ναζλίδη και μετά αυτός να ευστοχήσει. Εάν δεν μπορέσει ευστοχήσει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα είχε μια μεγάλη ευκαιρία και δεν τα κατάφερε. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να πιστωθεί στον Σάκη Τσιώλη, καθώς δεν έχει μεγάλο διάστημα στον πάγκο της ομάδας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ