STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2: Αγκαλιά με τον τίτλο ο Δικέφαλος

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από την Ξάνθη επικρατώντας με 2-1 μπροστά σε 7.000 οπαδούς του και έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο φετινό πρωτάθλημα με γκολάρες των Ολιβέιρα και Ενρίκε. Ανησύχησαν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι. (VIDEOS)

Αγκαλιά με τον τίτλο και μάλιστα αήττητος είναι πλέον ο ΠΑΟΚ μετά την επικράτηση του με 2-1 εκτός έδρας επί της Ξάνθης και τη διατήρηση της διαφοράς του από τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την υπεροχή στο ματς, έβαλε δυο πανέμορφα γκολ, είχε τουλάχιστον ευκαιρίες για τρία-τέσσερα ακόμα και δεν κινδύνεψε παρά μόνο στα τελευταία λεπτά και μετά τη μείωση του σκορ από τη Ξάνθη.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-1 και να πανηγυρίζει μπροστά σε 7.000 οπαδούς του που μετέτρεψαν το γήπεδο της Ξάνθης σε μια μικρή Τούμπα.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα από το "Xanthi Arena":

1. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Ο Ολιβέιρα αποκτήθηκε τον Ιανουάριο για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και μέχρι στιγμής συμβάλει τα μέγιστα. Ο Πορτογάλος μέσος ήταν και στο ματς με την Ξάνθη εκ των κορυφαίων για την ομάδα του ΠΑΟΚ και αυτός που έδωσε το προβάδισμα με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση φάουλ στο 33' της αναμέτρησης.

Ο έμπειρος μέσος ο οποίος παίζει ως δανεικός στον ΠΑΟΚ από την Πόρτο ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα της Ξάνθης και ο οποίος και εν συνεχεία ήταν καταλύτης ώστε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας του και να κόψει τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε έτσι στην 23η φετινή του νίκη σε 26 ματς ενώ έχει και τρεις ισοπαλίες ενώ πλέον έχει πετύχει 55 γκολ και έχει δεχτεί 13 διαθέτοντας φυσικά την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα.

2. ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ, ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΝΡΙΚΕ

Ο Σβιντέρσκι πήρε την ευκαιρία από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη με τον Ακπόμ να μένει στον πάγκο. Ο Πολωνός παρά το γεγονός ότι ήταν δραστήριος νικήθηκε σε δυο τετ α τετ από τον Ζίβκοβιτς και δεν μπόρεσε να σκοράρει και να καθαρίσει τη νίκη για την ομάδα του.

Ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Πολωνό από την αναμέτρηση και πέρασε στη θέση του τον Άκπομ. Ο Άγγλος φορ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 67' ήταν αυτός που ξεκίνησε και τελείωσε την επίθεση με την ασίστ προς τον Ενρίκε και το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων που ουσιαστικά καθάρισαν την αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τη μείωση του σκορ στο 85' από την Ξάνθη με κεφαλιά του Αλμέιδα σε σέντρα από τα αριστερά και εν συνεχεία οπισθοχώρησαν για να διαχειριστούν το υπέρ τους 1-0. Κάτι που έκαναν με ευκολία καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα να πιέσουν και πάλι την εστία του Πασχαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πετύχουν και τρίτο γκολ όταν στο 87' ο Άκπομ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά και πάλι ο Ζίβκοβιτς ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του έδιωξε και πάλι με τα πόδια.

3. ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΟΥΦΙ ΤΟΥ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, αποχωρίστηκε το γούρικο σκουφάκι το οποίο τον συνόδευε σε κάθε νίκη της ομάδας του το τελευταίο διάστημα. Ο Ρουμάνος εμφανίστηκε στο γήπεδο της Ξάνθης που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι χωρίς αυτό και μάλιστα δεν το έβαλε σε κανένα σημείο του αγώνα με την ομάδα του να φτάνει στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο Λουτσέσκου να θυμίσουμε πως και στο ματς με τον Παναιτωλικό είχε αρχικά εμφανιστεί χωρίς το σκουφάκι του αλλά στη διάρκεια της αναμέτρησης το είχε φορέσει με τον ΠΑΟΚ και τότε να φτάνει στην ανατροπή.

4. ΘΥΜΙΣΕ "ΤΟΥΜΠΑ" ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Το γήπεδο της Ξάνθης έχει χωρητικότητα κοντά στις 7.000. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι 6.500 από τους 7.000 που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο "Xanthi Arena" ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι γέμισαν από άκρη σε άκρη το γήπεδο της ακριτικής ομάδας.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αν και φιλοξενούμενος ήταν σαν να παίζει στην Τούμπα με τους οπαδούς του να φτιάχνουν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα και αποθέωσαν τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του "Δικέφαλου".

Γήπεδο: "Xanthi Arena"

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64' Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72' Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (78' Σαρπόνγκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (87' Μίσιτς), Ζαμπά (63' Γιαννούλης), Ενρίκε, Σβιντέρσκι (66' Άκπομ).

Γκολ: 85' Αλμέιδα/33' Ολιβέιρα, 67' Ενρίκε

Κίτρινες: 6' Αλμέιδα, 73' Ντε Αμορίμ, 90' Κασάδο/83' Ολιβέιρα

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ