ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξάνθη - Πανιώνιος 0-1: Ανώμαλη προσγείωση από "Ιστορικό" και Μασούρα

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος έφυγε με τη νίκη (0-1) από την Ξάνθη χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος το αφιέρωσε στον Παναγιώτη Κόρμπο. Πρώτη ήττα μετά από 8 ματς και 4 διαδοχικές νίκες για τους Θρακιώτες, δεύτερη διαδοχική για τους "κυανέρυθρους".

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Πανιώνιο για τη 10η αγωνιστική της Super League και γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες και οκτώ ματς χωρίς ήττα (είχε χάσει στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό)!

Το μοναδικό γκολ της απόδρασης των "κυανέρυθρων" - οι οποίοι έχουν δύο διαδοχικές νίκες και παραμένουν τρία ματς αήττητοι - πέτυχε ο Γιώργος Μασούρας στο 36ο λεπτό σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, από ωραία ασίστ του Σωτήρη Τσιλούλη. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ "ΑΣΤΡΟ" ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ

Ο Γιώργος Μασούρας κλήθηκε την Παρασκευή (9/11) στην Εθνική Ελλάδας από τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Άγγελο Αναστασιάδη, και με τρομερή ψυχολογία πήγε στην Ξάνθη το Σάββατο για το ματς με την τοπική ομάδα. Ο 24χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης για τους "κυανέρυθρους".

Σε αντεπίθεση του "Ιστορικού" στο 36ο λεπτό, ο Τσιλούλης κινήθηκε από δεξιά, έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά αριστερά στον Γιώργο Μασούρα, ο εξτρέμ των "κυανέρυθρων" μπήκε στην περιοχή, έφερε τη μπάλα στο δεξί του, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

2. Ο "ΜΑΕΣΤΡΟΣ" ΑΝΙΓΚΟ ΚΙ Ο ΑΦΑΝΗΣ MVP ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ

Το ματς της Ξάνθης ήταν ένα "παιχνίδι" σκάκι στην τακτική των δύο προπονητών. Κι ο Γάλλος τεχνικός του Πανιωνίου, Ζοζέ Ανιγκό, νίκησε κατά κράτος τον Σέρβο συνάδελφό του, Μίλαν Ράσταβατς.

Έξυπνα οι φιλοξενούμενοι άφησαν κατοχή στους γηπεδούχους, αλλά ταυτόχρονα έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους. Έτσι, η ομάδα της Θράκης κυκλοφορούσε άσκοπα την μπάλα και περιορίστηκε στη φλύαρη κατοχή της.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος "χτύπησε" στην αντεπίθεση! Και σε μία τέτοια φάση, πέτυχε το γκολ που έψαχνε. Κι ο Ανιγκό έβγαλε τον "άσσο από το μανίκι" του. Με τον Σωτήρη Τσιλούλη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Μασούρας έκρινε το ματς, ήταν ο πραγματικός MVP του παιχνιδιού. Τόσο ανασταλτικά, όσο κυρίως δημιουργικά.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε κι απενεργοποίησε τα μεσοεπιθετικά ατού των αντιπάλων της - Κίκε Μπόουλα και Έρικ Γέντρισεκ - ασκώντας πίεση στους χαφ. Ο Φιόριν Ντουρμισάι έκανε πολλή δουλειά, καθώς δέχθηκε πολύ "ξύλο", τράβηξε πάνω του αμυντικούς κι ελευθέρωσε χώρο για τους διπλανούς του.

3. Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΕΪΔΑ

Δεν μπορούσε η Ξάνθη - με εγκλωβισμένο τον Έρικ Γέντρισεκ - ν' απειλήσει την εστία του Κότνικ, ήλθε κι ο Ντίνις Αλμέιδα να επιδεινώσει την κατάσταση για την ομάδα της Θράκης. Ο Πορτογάλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 33ο λεπτό - ως αναγκαστική αλλαγή - όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σαλιμό Σιλά.

Στο 76' είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Φιόριν Ντουρμισάι. Δεν πέρασε πάνω από ένα λεπτό και τράβηξε από τη φανέλα τον φορ του Πανιωνίου. Σωστή η απόφαση του Γιώργου Κομίνη, απερισκεψία του Αλμέιδα που στέρησε από την ομάδα του να πιέσει για την ισοφάριση χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα.

Πάνω στην ένταση της στιγμής πολλά μπορείς να σκεφτείς, να μην αντιδράσεις ψύχραιμα, αλλά σίγουρα ο Ίβηρας δεν εκτίμησε σωστά αυτές τις φάσεις σε απόσταση μικρού χρονικά διαστήματος μεταξύ τους.

4. ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΠΟ

Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμπος, υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό ζυγωματικό της κάτω γνάθου στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής - κόντρα στον Παναιτωλικό - και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη Κυριακή.

Το περιβραχιόνιο φόρεσε αυτό το Σάββατο (10/11) ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος σκόραρε. Και το μυαλό όλων πήγε στο να αφιερώσουν το γκολ στον απόντα. Έτσι κι έγινε! Πραγματικά ωραία κίνηση από τον "Ιστορικό", η οποία "αποτυπώνει" πλήρως το κλίμα ομοιογένειας που υπάρχει.

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Ανδρέας Μεϊντάνας


ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά (33' λ. τρ. Αλμέιδα), Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46' Κάστρο), Τζουρίτσκοβιτς, Καντά (56' Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις, Τσιλούλης (86' Καμαρά), Οικονομίδης (74' Παπαγεωργίου), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Γκολ: 36' Μασούρας

Κάρτες: 57' Κοβάτσεβιτς, 76' Αλμέιδα, 84' Κασάδο / 86' Τσιλούλης, 90'+2' Κούρντι

Κόκκινη κάρτα: 77' (δεύτερη κίτρινη) Αλμέιδα

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ