STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-1: Μα-κέντα στο πράσινο και φουλ για τετράδα

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας αρκετά καλά στην Ξάνθη επικράτησε 1-0 των Ακριτών, πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από εννιά μήνες και εδραιώθηκε στην 4η θέση της Super League.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στην Ξάνθη επικρατώντας με 1-0 σε ένα ματς όπου τα κέρδη για το τριφύλλι ήταν πάρα πολλά. Ο Ζαχίντ κέρασε, ο Μακέντα εκτέλεσε οι πράσινοι έφτασαν για πρώτη φορά μετά από εννιά μήνες σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και εδραιώθηκαν μόνοι πρώτη στην 4η θέση.

Παράλληλα οι πράσινοι κέρδισαν και τις σημαντικές απουσίες που είχαν τον Κουρμπέλη και Μπουζούκη με τους Ανουάρ και Νάγκι να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους και τον πρώτο αγωνιζόμενο για 90 λεπτά να δείξει εξαιρετικά στοιχεία.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από την αναμέτρηση στην Ξάνθη:

1. ΑΣΙΣΤ Ο ΖΑΧΙΝΤ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην Ξάνθη με δύο σημαντικές απουσίες καθώς ο Δώνης δεν είχε στη διάθεση του τους Κουρμπέλη και Μπουζούκη με τους Ανουάρ και Μπεκ να παίρνουν τη θέση τους. Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να απειλούν την Ξάνθη με τις ευκαιρίες των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη. Το τριφύλλι βρήκε γκολ με τον Σένκεφελντ στο 37' το οποίο σωστά ακυρώθηκε καθώς στην αρχή της φάσης ο Δώνης ήταν οφσάιντ και με τη χρήση του VAR το γκολ δεν μέτρησε.

Το τριφύλλι συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και στο δεύτερο ημίχρονο, έψαξε ένα γρήγορο γκολ και το βρήκε στο 50' με τον Μακέντα αλλά το μισό γκολ ανήκει στον Ζαχίντ. Ο Νορβηγός κατέβασε ωραία τη μπάλα, έκανε την ντρίμπλα έβγαλε τη μπαλιά προς τον Ιταλό φορ ο οποίος πλάσαρε γρήγορα και νίκησε τον Άμπατ.

Αυτή ήταν η τρίτη ασίστ του Ζαχίντ στο πρωτάθλημα και το έβδομο τέρμα του Ιταλού φορ. Ο Ζαχίντ όποτε έχει δώσει ασίστ ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στη νίκη. Καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Πανιώνιο.

2. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ

Οι πράσινοι μετά το γκολ έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να φτάσουν και σε ένα ακόμη τέρμα με τον Μπεκ στο 55' και τον Ανουάρ στο 67' και το Νάγκι στο 90+2' για να κλειδώσουν τη νίκη αλλά στις δύο πρώτες ο Άμπατ και στην τρίτη ο Μαλεζάς έσωσαν την εστία της ομάδας τους.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με τη συμπλήρωση και των τεσσάρων λεπτών των καθυστερήσεων η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα απ' όλους τους πράσινους. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που το τριφύλλι έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη από πέρυσι τον Απρίλιο όταν είχε κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Άρη. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο ξανά.

Επίσης αυτό ήταν το πρώτο διπλό στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό μετά από σχεδόν ένα χρόνο και τη νίκη του πέρυσι επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

3. ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΟΥΑΡ

Οι συνθήκες τα έφεραν έτσι ώστε ο Ανουάρ λίγες μέρες μετά την άφιξη του ως δανεικός από τη Βαγιαδολίδ να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκό ως αντί Κουρμπέλης. Μάλιστα ο 25χρονος μέσος ήταν βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς και η παρουσία του ήταν ένα κέρδος για τους πράσινους.

Ουσιαστικά ο Ανουάρ δεν άφησε να φανεί το κενό του Κουρμπέλη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Έπαιξε ως καθαρό εξάρι μπροστά από τα δύο στόπερ έτρεξε αρκετά, πίεσε σε πρώτες και δεύτερες μπάλες και μοίρασε σωστά το παιχνίδι του τριφυλλιού. Κυρίως βέβαια οι πάσες του ήταν κοντινές, παράλληλες και προς τα πίσω και ελάχιστες προς τα μπροστά κάτι που ήταν απολύτως λογικό αφού αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα του τριφυλλιού και είναι λογικό να μην ξέρει καν τα ονόματα των συμπαικτών του.

Επίσης ο Ανουάρ ήταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού που κέρδισε την αποβολή του Μπαριέντος καθώς τον απέφυγε έξυπνα και δέχτηκε το φάουλ που οδήγησε στη δεύτερη κίτρινη του αμυντικού των γηπεδούχων.

4. ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη φάνηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης αλλά και πάλι χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Διούδη και έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό παρά το γεγονός πως στο τέλος του αγώνα ο Γιώργος Παράσχος έριξε ότι είχε στη διάθεση του για να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις δύο φορές την εστία του Διούδη. Αρχικά στο 63' με τον Κασάδο να κάνει το σουτ και τον Διούδη να μπλοκάρει και εν συνεχεία με τον Κάστρο στο 80' όταν ο επιθετικός της Ξάνθης με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να νικήσει τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ