STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Παναιτωλικός 0-0: Η νίκη αγνοείται

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξάνθη και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 με την ποιότητα να λάμπει δια της απουσίας της από την αναμέτρηση (4 συνολικά τελικές στην εστία). Τρίτο σερί ματς χωρίς τρίποντο η ομάδα της Θράκης, δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα αυτή του Αγρινίου.

Μπορεί να ήταν η πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Super League, αλλά δύσκολα οι επόμενες θα υστερήσουν σε ποιότητα από το Ξάνθη - Παναιτωλικός.

Οι δυο ομάδες είχαν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ και μοιραία έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια. Άλλωστε οι συνολικά τέσσερις τελικές στην εστία αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της εικόνας του ματς. Δεν είναι τυχαίο ότι η περίοδος που διανύουν οι δυο ομάδες δεν είναι καλές.

Η Ξάνθη τρέχει τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη (ο Παράσχος δεν έχει πανηγυρίσει), αντίθετα ο Παναιτωλικός ακόμη δεν έχει καταφέρε στην τρέχουσα σεζόν μετά από πέντε ματς να πανηγυρίσει. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

Η Ξάνθη ήταν ελαφρώς καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Είχε την κατοχή της μπάλας, σχεδόν αποκλειστικά στα πόδια των παικτών της βρισκόταν αυτή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν ικανή κι αναγκαία συνθήκη για να την οδηγήσει στη νίκη.

Περιμέναμε ότι οι Θρακιώτες θα είχαν πιο σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς με την πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου. Αλλά κόντρα στον ουραγό της κατηγορίας ίσως να υπερέβαλε η γηπεδούχος ομάδας ως προ το φόβο με τον οποίον αντιμετώπισε τα ματς.

Σποραδικά σουτ από τον Κοβάτσεβιτς και τον Τζουρίτσκοβιτς και τον Κνετ να βρίσκει πάντα την απάντηση, τον Φοσέ να επιχειρεί το δύσκολο σε περίπτωση που δεν μπορούσε να μετουσιώσει ούτε το εύκολο.

2. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΙΚΗ;

Ο Παναιτωλικός έγινε στις 8 Δεκεμβρίου η έκτη ομάδα χωρίς νίκη στον πρώτο γύρο. Είχαν προηγηθεί ο Πανθρακικός το 2010, ο Εθνικός το 1999 και ο Απόλλων Καλαμαριάς το 1989. Και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις οι ανωτέρω ομάδες υποβιβάστηκαν.

Η ομάδα του Αγρινίου συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από το τρίποντο μετά από 15 ματς στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν. Δεν είναι μόνο αγωνιστικό το θέμα που έχει προκύψει, αλλά και ψυχολογικό. Η ερώτηση εύλογη: Αν δεν πάρει νίκες στα ματς αυτά κόντρα σε ομάδες που είναι πιο κοντά στα μέτρα του, πού θα πάρει;

3. ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Και στις δυο περιπτώσεις το πλάνο έμεινε στη μέση. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τη σεζόν με Ισπανό προπονητή (Ραμίρεθ) και αν και είχαν απροσδόκητα καλά αποτελέσματα προχώρησαν στη λύση της συνεργασίας τους.

Αστοχίες έγιναν στο υλικό και το ρόστερ και μάλιστα η ομάδα της Θράκης έσπευσε να τις διορθώση άμεσα με τις επιστροφές δυο πρώην παικτών (Κασάδο, Κάστρο). Ο Παναιτωλικός είναι μια άλλη ιστορία. Έχτισε όλη την ομάδα πάνω στον προπονητή, όλες οι θερινές προσθήκες αποτέλεσαν εισήγηση ή επιλογή του.

Κι εκεί πολλά τα λάθη. Στο Αγρίνιο μάλιστα η αλλαγή κατέστη επιβεβλημένη καθώς τ' αποτελέσματα ήταν πολύ χειρότερα. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα πλάνο που καταστρώνεται, εφαμόζεται και εγκαταλείπεται μετά από λίγο. Το σημερινό ματς είναι οι συνέπειες.

ΣΚΟΡΕΡ: -

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Τερκί, Μαλεζάς, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Στούρζεον, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (65' Ντε Αμορίμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φοσέ (79' Ρενέλα), Εντουάρντο (46' Μπαριέντος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς, Παρράς (46' Τσιγγάρας), Ντάλσιο (81' Φυτόπουλος), Ταχάρ, Ντίας, Αριγίμπι, Μιμίτο (70' Ντουάρτε).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιάς)

Βοηθοί: Μιχάλης Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Σπύρος Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κάτοικος (Αθηνών)

VAR: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΑVAR: Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ