STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Ολυμπιακός 2-1 (Κ-17)

Ξάνθη - Ολυμπιακός 2-1 (Κ-17)
INTIME SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε στον τελικό του πρωταθλήματος Κ-17 της Superleague με 2-1 τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

Αν κάποιος ήθελε να φτιάξει ένα χιτσκοκικό σενάριο για τον τελικό του πρωταθλήματος Κ-17 της Superleague, δεν θα μπορούσε να το αποτυπώσει καλύτερα με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο του Αγρινίου. Η Ξάνθη ήταν η μεγάλη νικήτρια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 2-1, με τα τελευταία λεπτά να είναι συναρπαστικά.

Η ομάδα της Θράκης προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα (32'), οι Πειραιώτες πίεσαν για την ισοφάριση, έχασαν πλειάδα ευκαιριών, εντέλει ισοφάρισαν στο 82' και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα κατάφερναν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους, δέχτηκαν την ψυχρολουσία λίγα λεπτά μετά, χάνοντας τον αγώνα και μαζί την Κούπα.

Η μάχη των δυο ομάδων ήταν εξαιρετική, το θέαμα αντάξιο ενός τελικού πρωταθλήματος και αρκετοί από τους νεαρούς που αγωνίστηκαν, έδειξαν ότι διαθέτουν ταλέντο και προσόντα, ώστε να έχουν λαμπρό μέλλον.

Ξάνθη - Ολυμπιακός 2-1 (Κ-17)
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Θέλοντας να αποδείξει ότι "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος με το... καλημέρα του αγώνα και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ ήταν πιο ζωηροί στην επίθεση και έψαξαν με περισσότερες αξιώσεις το γκολ σε σχέση με τους Ακρίτες, που είχαν ως πρώτο και κύριο μέλημά τους να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και να ξεπεράσουν αναίμακτα την "ερυθρόλευκη" ορμή.

Εντούτοις, η υπεροχή του Ολυμπιακού δεν μεταφράστηκε σε γκολ, αφού στο 5' ο Παπουτζίδης απέτυχε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Χατζάρα και έξι λεπτά μετά ο Μεζίνι δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά έπειτα από ωραία σέντρα του Μανθάτη από τα δεξιά.

Η Ξάνθη έγινε απειλητική στο 18' με την προβολή του Χατζή, που όμως δεν βρήκε στόχο, για να απαντήσουν οι Πειραιώτες με τον Μεζίνι λίγο αργότερα (24'), αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Και αφού σε τρεις περιπτώσεις ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει, ήρθε ο περίφημος νόμος του ποδοσφαίρου να κάνει και πάλι την εμφάνισή του, με τον Μελισσόπουλο να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για το 1-0 της Ξάνθης (32'). Ο τελικός είχε πάρει άλλη τροπή...

Οι Θρακιώτες έκλεισαν καλά τους χώρους μπροστά από την εστία του Σταθάκη, οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύονταν να απειλήσουν στα επόμενα λεπτά, μέχρι να έρθει το 43' και το σουτ άουτ του Παπανικολάου μετά την ωραία ενέργεια του εξαιρετικού Μανθάτη, ο οποίος ήταν ο πλέον δραστήριος για τον Ολυμπιακό.

Ξάνθη - Ολυμπιακός 2-1 (Κ-17)
INTIME SPORTS

Φινάλε θρίλερ με την... μπίλια στην Ξάνθη

Οι παίκτες του Στορκ ήταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουν ακόμα περισσότερο στην επανάληψη, από την στιγμή που κυνηγούσαν στο σκορ. Και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν δυσκολία να φτάσουν με αξιώσεις σε ένα γκολ, εντούτοις ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Μέσα σε επτά λεπτά (53' μέχρι 60'), ο Ολυμπιακός έφτασε τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση, αλλά στις περιπτώσεις των Παπουτζίδη και Χατζάρα η μπάλα δεν βρήκε στόχο, ενώ στο ενδιάμεσο ο Σταθάκης ενήργησε αποτελεσματικά στο γύρισμα του Τόλη.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τόσο στην περίπτωση του φάουλ του Χατζάρα (62') όσο και στο συρτό πλασέ του Μεζίνι (69'), η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι και κατέληξε λίγο άουτ.

Για να φτάσει ο αγώνας στο 82' και να μετουσιωθεί σε ένα τέρμα η υπεροχή του Ολυμπιακού, ο οποίος ισοφάρισε με τρόπο αριστουργηματικό. Ο Μανθάτης έκανε εκπληκτική μακρινή μπαλιά και ο Αμαραντίδης με μονοκόμματο δεξί ψηλακρεμαστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Και όμως, ενώ θα περίμενε κανείς ότι η πλάστιγγα ήταν πλέον στην "ερυθρόλευκη" μεριά, ήρθε λίγο αργότερα το 2-1 της Ξάνθης. Ο Λάμπρου έκανε χέρι πάνω στην γραμμή για να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας της ομάδας του, πήρε την κόκκινη κάρτα και ο Μελισσόπουλος από την άσπρη βούλα (86') έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού τους Ακρίτες.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η Ξάνθη πανηγύρισε το πρωτάθλημα Κ-17, σε έναν τελικό θρίλερ στο Αγρίνιο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ξάνθη - Ολυμπιακός 2-1 (Κ-17)
INTIME SPORTS

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ξάνθη: Σταθάκης, Ζώτος, Ψεμματάς, Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Χουσμέν (60' Παπαδόπουλος), Τουματζίδης (91' Καψημάλης), Μπουνταγκίδης, Μελισσόπουλος (95' Σαμπανίδης), Δημητριάδης (88' Βαφειάδης), Χατζής (78' Σπανός).

Ολυμπιακός: Γαβαλάς, Τόλι, Νικολάου, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης, Παπανικολάου, Μανθάτης, Λάμπρου, Μεζίνι (72' Αμαραντίδης), Παπουτζίδης (78' Κιρτζιαλίδης), Χατζάρας.

ΣΚΟΡΕΡ: 32’, 86’ πέν. Μελισσόπουλος / 82’ Αμαραντίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13’ Ψεμματάς, 29’ Τουματζίδης, 83’ Παπαδόπουλος / 48’ Μανθάτης, 55’ Παπανικολάου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 85’ Λάμπρου

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ