ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0: Σεφτέ στις νίκες με MVP Γέντρισεκ

Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0: Σεφτέ στις νίκες με MVP Γέντρισεκ
Γέντρισεκ

Η Ξάνθη νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ για την 4η αγωνιστική της Super League και κατέκτησε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Δύο γκολ ο Γέντρισεκ, το τρίτο ο Κοβάτσεβιτς. Δίχως ουσία οι Κρητικοί, δέκα γκολ παθητικό. (VIDEO)

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Ξάνθη. Επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ στα Πηγάδια, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους περισσότερους παίκτες της. Έφτασε τους πέντε βαθμούς η ομάδα της Θράκης, έμειναν στον έναν οι Κρητικοί, που είχαν σοβαρά αμυντικά προβλήματα, μετρώντας δέκα γκολ παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα στην Ξάνθη, για την 4η αγωνιστική της Super League.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0: Σεφτέ στις νίκες με MVP Γέντρισεκ
Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0: Σεφτέ στις νίκες με MVP Γέντρισεκ

1. ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ

Η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια καταφέρνει και βρίσκει αξιόλογους επιθετικούς, που κάνουν τη διαφορά. Πέρυσι ο Έρικ Γέντρισεκ σημείωσε έντεκα γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ακριτών. Εφέτος ο Σλοβάκος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. "Εκτέλεσε" τον ΟΦΗ με δύο τέρματα, με κεφαλιά στο 28' και με πλασέ στο 40', και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος έβρισκε εύκολα χώρο, με δεδομένα ότι ο ΟΦΗ πίεζε για να μειώσει, και θα μπορούσε να σημειώσει και τρίτο γκολ. Πολύ σημαντικό για τους Θρακιώτες ότι διαθέτουν αυτόν τον στράικερ, το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει το καλοκαίρι.

2. Η SUPER LEAGUE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FOOTBALL LEAGUE

Ο ΟΦΗ έκανε πέρυσι καταπληκτική πορεία στη Football League. Ένα εξαιρετικό σύνολο που τερμάτισε στην κορυφή και άφησε δεύτερο τον Άρη. Ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Ηρακλείου ανήκει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά φανερό ότι άλλο το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και άλλο αυτό της Super League. Η ίδια άμυνα που πέρυσι ήταν... Γραμμή Μαζινό, εφέτος δέχεται γκολ πανεύκολα. Λάθος στο πρώτο γκολ, όταν ο Παπαστεριανός έχασε τον Γέντρισεκ, λάθος και στο δεύτερο, όταν με βαθιά μπαλιά ο Καμαρά εξέθεσε όλη την άμυνα και έβγαλε τον Σλοβάκο μόνο απέναντι στον τερματοφύλακα Σωτηρίου. Σημειώνεται ότι στο 9' τραυματίστηκε ο Παπάζογλου και έγινε αλλαγή με τον Κομεσίδη, ο οποίος δεν απέδωσε καθόλου καλά και στο 46' έγινε αλλαγή στην αλλαγή (πέρασε στη θέση του ο Νάστος, ο οποίος είναι αμυντικό χαφ και αγωνίστηκε κατ' ανάγκη στόπερ). Σε τέσσερα παιχνίδια ο ΟΦΗ έχει δεχτεί δέκα γκολ και έχει σημειώσει τέσσερα.

3. ΤΗΣ "ΒΓΑΙΝΕΙ" Ο ΣΑΡΠΟΝΓΚ

Ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ξάνθης αυτό το καλοκαίρι ήταν ο Τζέφρι Σαρπόνγκ. Ο Ολλανδός εξτρέμ έπαιξε 65 λεπτά στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό και 80 στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Στα προηγούμενα δεν έπαιξε επειδή δεν ήταν έτοιμος. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του αποδεικνύεται πολύ καλή προσθήκη. Ποιοτικός εξτρέμ, καλός στο ένας εναντίον ενός, μοιάζει σαν να παίζει καιρό στην ομάδα της Θράκης. Κόντρα στους Κρητικούς διακρίθηκε και όταν έγινε αλλαγή στο 80' με τον Κάστρο, καταχειροκροτήθηκε.

4. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ δέχτηκε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα. Πριν σκοράρει ο Γέντρισεκ, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κυκλοφορία και τις τελικές. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, η ομάδα του Ηρακλείου δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της. Όλες οι τελικές είχαν την ίδια κατάληξη, το κενό. Πλατέλλας, Αραβίδης, Κουτσιανικούλης, Βουό και Ποτουρίδης βρέθηκαν σε θέσεις βολής, αλλά η εστία του Ζίβκοβιτς δεν παραβιάστηκε ποτέ. Οι Κρητικοί έμειναν χωρίς τρίποντο μετά από τέσσερα παιχνίδια, ενώ ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο "Γεντί Κουλέ".

5. ΤΟΝ... ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ

Στο 80' ο Σωτηρίου έκανε καταπληκτική απόκρουση σε πλασέ του Κάστρο, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Αργεντινού. Στο 87' ο Κοβάτσεβιτς ήταν έτοιμος να γίνει αλλαγή, αλλά ο Μίλαν Ράσταβατς έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί αυτή μετά την εκτέλεση του φάουλ. Ο Σέρβος πραγματοποίησε μια υπέροχη εκτέλεση, νίκησε τον κίπερ του ΟΦΗ και έγραψε το 3-0 που έμεινε μέχρι τέλους. Μετά το γκολ ο νεοαποκτηθείς μέσος έγινε αλλαγή με τον Μελλιόπουλο, καταγράφοντας μια ακόμη άξια αναφοράς εμφάνιση με την Ξάνθη.

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών)

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κίκε (61' Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ (80' Κάστρο), Καντά, Κοβάσεβιτς (88' Μελλιόπουλος), Μπαξεβανίδης

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Ποτουρίδης, Βουό, Παπάζογλου (9' Κομεσίδης, 46' Νάστος), Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (68' Νέιρα), Κοιλιάρας, Μεγιάδο

Γκολ: 28', 40' Γέντρισεκ, 87' Κοβάτσεβιτς

Κάρτες:24' Λισγάρας, 56' Κοβάτσεβιτς, 63' Καμαρά - 43' Αραβίδης, 64' Βουό

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα





Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ