STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Λεβαδειακός 0-1: Με... buzzer beater του Ιωαννίδη χρυσό διπλό οι Βοιωτοί!

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός πανηγύρισε τεράστιο διπλό στην Ξάνθη χάρη σε γκολ του Ιωαννίδη στο 93', ο οποίος είχε περάσε αλλαγή λίγα λεπτά πριν. Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους (49'), δεν δόθηκε ένα στους Βοιωτούς (61').

Τέτοιες νίκες φέρνουν παραμονή. Ο Λεβαδειακός ήθελε όσο τίποτα να πάρει τρίποντο στα Πηγάδια με την Ξάνθη και τα κατάφερε με τρόπο ονειρικό. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Ιωαννίδη, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν και αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή των Βοιωτών.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 20 βαθμούς, ξεπέρασαν τον ΟΦΗ που αύριο (25/2, 17:15) παίζει με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και είναι στο -1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα που δοκιμάζεται στο Αγρίνιο (25/2, 19:00) με τον Παναιτωλικό. Όσο για την Ξάνθη, έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό και η διαφορά τους παραμένει στους τέσσερις βαθμούς.

Δικαιολογημένα διαιτητικά παράπονα για τον Λεβαδειακό. Το πέναλτι που κέρδισε και έχασε η Ξάνθη με τον Ντουρίτσκοβιτς στο 49' ήταν αμφισβητούμενο (εκτελέστηκε δυο φορές), καθώς δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν κάνει χέρι ο Μητρόπουλος, δεν δόθηκε χέρι του Κασάδο στο 61', ενώ τρία λεπτά μετά ο Νανγκίς υποδείχθηκε οφσάιντ σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά καλυπτόταν.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Ξάνθη - Λεβαδειακός:

1. ΑΓΝΟΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ Η ΞΑΝΘΗ

Σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα βρίσκεται η Ξάνθη, η οποία αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι ακρίτες δεν βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε αυτό το διάστημα έχουν σκοράρει μονάχα μια φορά εκτός έδρας με την ΑΕΛ (1-1), ενώ στα άλλα πέντε έμειναν στο μηδέν. Μάλιστα, έχουν να νικήσουν από το εντός έδρας 2-1 απέναντι στον Ατρόμητο και έκτοτε μετρούν τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες, εντός έδρας με Άρη (0-1) και Λεβαδειακό (0-1). Γι' αυτό και η Ξάνθη έχει χάσει έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα. Κόντρα στους Βοιωτούς, σε ένα ματς που έγινε σε δυο δόσεις, λόγω του ότι το Σάββατο (23/2) διακόπηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και συνεχίστηκε σήμερα (24/2) από το 23ο λεπτό, είχαν ένα χαμένο πέναλτι και ελάχιστες φάσεις μπροστά στην εστία του Μπάγιτς. Ο Λεβαδειακός στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και εδικαιούτο τουλάχιστον να μην ηττηθεί. Εντέλει πήρε και το τρίποντο στο τέλος!

2. ΜΠΑΓΙΤΣ Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έπιασε το πέναλτι του Ντουρίτσκοβιτς στο 49', με την εκτέλεση να γίνεται δυο φορές, αφού στην πρώτη είχαν μπει στην περιοχή πολλοί παίκτες και δόθηκε (σωστά) επανάληψη από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων κράτησε όρθια την ομάδα του σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, ενώ σπουδαίο ματς έκανε και ο Αντιλέχου, ο οποίος καθάριζε όλες τις φάσεις στα μετόπισθεν. Μέχρι που φτάσαμε στις καθυστερήσεις, όταν ο Νανγκίς σέντραρε από δεξιά, ο Ιωαννίδης που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά πριν, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 0-1, το οποίο έδωσε ένα τεράστιο τρίποντο στον Λεβαδειακό, ο οποίος δίνει μάχη παραμονής και δείχνει σφιγμό και μέταλλο.

3. ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Αναφορικά με τη διαιτησία του Παπαδόπουλου, έγιναν αρκετά λάθη. Κατ' αρχάς, πιθανότατα δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει καθόλου χθες (23/2) ο αγώνας, ο οποίος εντέλει σταμάτησε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Σήμερα (24/2), ελέγχεται για το πέναλτι που έδωσε στην Ξάνθη, αφού δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν κάνει χέρι ο Μητρόπουλος, ενώ δεν έδωσε στο 61' χέρι του Κασάδο μέσα στην περιοχή και ενώ είχε καλή θέση. Στο 64' κόπηκε λανθασμένα ο Νανγκίς, ο οποίος έβγαινε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς. Δεν ήταν η καλή η διαιτησία στα "Πηγάδια", έχουν δικαιολογημένα παράπονα οι Βοιωτοί, όμως πήραν το ματς.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Πηγάδια"

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Γεώργιος Χριστάκογλου, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης

Τέταρτος: Νικόλαος Θεοδωρόπουλος

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάτσεβιτς (86' Σαρπόνγκ), Κασάδο, Μπαριέντος (71' Μπρίτο), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (60' Ντε Αμορίμ), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νανγκίς (94' Στανόγεβιτς), Κονέ, Μαρκόφσκι, Καραχάλιος (92' Παντελιάδης), Ρεκβιασβίλη, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Μέλεγκ (89' Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Αντιλέχου

Γκολ: 93' Ιωαννίδης

Κάρτες: 32' Μπαξεβανίδης, 50' Λισγάρας, 72' Μέλεγκ, 72' Καμαρά

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ