STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Λαμία 0-0: Θάλασσα τα έκαναν οι βοηθοί και οι επιθετικοί

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξάνθη και Λαμία δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που είχαν και μοιραία αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) για την 20ή αγωνιστική της Super League. Σε κακή ημέρα με λανθασμένες αποφάσεις οι δύο βοηθοί.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τη Λαμία για την 20ή αγωνιστική της Super League και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως γκολ (0-0). Οι Φακούντο Μπερτόγλιο και Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς δημιούργησαν φάσεις στους συμπαίκτες του, αλλά κανείς δεν τις τελείωσε.

Βαθμό-βαθμό συνεχίζουν για τους στόχους τους (προσέγγιση πεντάδας και παραμονή αντίστοιχα) οι δύο ομάδες, σε κακή ημέρα οι βοηθοί με αλλεπάλληλες κακές αποφάσεις. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΕΝΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ

Αυτό το αποτέλεσμα ήλθε γιατί πολύ απλά Ξάνθη και Λαμία δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Δεν είναι ότι δεν είχαν ευκαιρίες οι δύο ομάδες, απλά τόσο οι Θρακιώτες, όσο και οι Φθιώτες ήταν άστοχοι στην τελική επιλογή.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά με τον Νίκο Τσούκαλο - ο οποίος απέδειξε τόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό που πέτυχε δύο γκολ, όσο και στο σημερινό που δεν σκόραρε ότι "χτυπά την πόρτα" για αρχική ενδεκάδα - αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς τον νίκησε στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν με τον Τζέφρι Σαρπόνγκ στο 15' (ο Γιάννης Σκόνδρας έβαλε την κόντρα), την κεφαλιά του Χρήστο Λισγάρα στο πρώτο δοκάρι στο 18' (η μπάλα έξω), τον Ζαν Μπαριέντος στο 21' (άστοχο), τον Αλεκσάνταρ Κοβάτσεσβιτς στο 65' (ο Νίκος Μελίσσας απέκρουσε). Όταν δεν σκοράρεις, υπάρχει πρόβλημα...

2. ΤΖΟΥΡΙΤΣΚΟΒΙΤΣ VS ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ: ΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Αναφέραμε ότι οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν παιχνίδι, να φτιάξουν φάσεις. Κυρίως δύο παίκτες - αντίστοιχα ένας από κάθε ομάδα - ήταν υπεύθυνοι γι' αυτό. Από τη μία ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Έλειπε ο Πίτι (τραυματίας), ο Αργεντινός ξεχώρισε δημιουργικά σαν τη "μύγα μες το γάλα". Μαγικές οι πάσες που έβγαλε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, δύσκολα οι γηπεδούχοι μπορούσαν να του πάρουν την μπάλα. Κι όταν το έκαναν, συνήθως, ανάγκαζαν τον Λάμπρου να σφυρίξει φάουλ.

Ο Τζουρίτσκοβιτς πέρασε στη θέση του Μπαριέντος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σέρβος ανέβασε την απόδοση της Ξάνθης. Ήξερε να κυκλοφορήσει την μπάλα, πού να την δώσει, τι να κάνει με αυτήν και χωρίς αυτήν. Ξεκάθαρη η διαφορά των γηπεδούχων σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο.

3. ΛΑΘΗ ΕΠΙ ΛΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Λάμπρου δεν υπέπεσε σε κάποιο τεράστιο λάθος, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε διαμαρτυρίες κι από τις δύο πλευρές. Αλλά οι βοηθοί του τα έκαναν "θάλασσα". Λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, ως επί το πλείστον.

Ξάνθη - Λαμία 0-0: Θάλασσα τα έκαναν οι βοηθοί και οι επιθετικοί

Η πρώτη εξ αυτών - 18 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς στον Νίκο Τσούκαλο - προκάλεσε και την ανακοίνωση (στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης) από τη Λαμία. Και στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίστηκαν οι επιπόλαιες υποδείξεις.

Τόσο στην πάσα του Μπερτόγλιο στον Σκόνδρα, όσο και πάλι στον Τσούκαλο. Και σε επίθεση της Ξάνθης παρατηρήθηκε λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ. Πολλά τα λάθη για όχι και πρώτης γραμμής ματς...

Ξάνθη - Λαμία 0-0: Θάλασσα τα έκαναν οι βοηθοί και οι επιθετικοί
Ξάνθη - Λαμία 0-0: Θάλασσα τα έκαναν οι βοηθοί και οι επιθετικοί

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου

Βοηθοί: Νικόλαος Σάββας, Γιώργος Γιαννίκος

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καντά (61' Μπρίτο), Μπαριέντος (46' Τζουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Σαρπόνγκ (71' Ουίλιαμ), Κοβάτσεβιτς, Κάστρο.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τομάς (61' Τομάς), Μπερτόγλιο (88' Μπουλούλης), Καραμάνος, Τσούκαλος (70' Ασούμπρε).

Γκολ: -

Κάρτες:63' Μπαξεβανίδης, 67' Τζουρίτσκοβιτς / 67' Σκόνδρας, 90+1' Μελίσσας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ