STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης: Δικαίωσε τον VAR και τον διαιτητή ο Κλάτενμπεργκ για την αποβολή

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ / ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ / ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη παρέμβαση του νέου προέδρου της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός με τον Άγγλο διαιτητή να παρεμβαίνει και να δικαιώνει τόσο τον διαιτητή VAR όσο και τον διαιτητή του αγώνα Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης για την κόκκινη που έδωσε στο 83' (VIDEO).

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εδώ και λίγες μέρες είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ και το πρώτο παιχνίδι που έγινε επί των ημερών του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν το μπαράζ ανόδου ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Εκεί όπου είχαμε και μια φάση όπου με χρήση του VAR η αρχική κίτρινη που είχε καταλογιστεί μετετράπει σε κόκκινη και αποβολή.

Ο Άγγλος ρέφερι με παρέμβαση του και μέσω ανακοίνωση της ΕΠΟ στέκεται στη συγκεκριμένη φάση και δικαιώνει τόσο τον διαιτητή VAR (Άγγελο Ευαγγέλου) όσο και τον διαιτητή της αναμέτρησης (Αναστάσιο Παπαπέτρου) που άλλαξε την απόφαση του και έδειξε την απευθείας κόκκινη και δικαιολογεί μάλιστα το σκεπτικό του.

Η σχετική ενημέρωση απόν την ΕΠΟ αναφέρει:

"Την πρώτη του παρέμβαση σε θέματα χρήσης και αξιοποίησης της τεχνολογίας VAR έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή επίμαχη φάση του πρώτου αγώνα μπαράζ Ξάνθης-Απόλλωνα Σμύρνης (26/08/2020).

Στο 83' του αγώνα μπαράζ Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης, ο διαιτητής καταλόγισε κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης για ριψοκίνδυνο φάουλ. Ωστόσο, ο ο διαιτητής VAR, αφού είδε ξανά τη φάση, συνέστησε στον διαιτητή να ξαναδεί και αυτός το περιστατικό, ώστε να αλλάξει την απόφασή του και αντί για κίτρινη, να καταλογίσει κόκκινη κάρτα για σοβαρό βάναυσο παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναγνωρίζει ότι είναι δύσκολο για τους διαιτητές να κρίνουν τέτοιου είδους μαρκαρίσματα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι χάρη στο VAR είναι δυνατό να αλλάζουν αυτές οι αποφάσεις.

Η ΚΕΔ πιστεύει ότι το συγκεκριμένο μαρκάρισμα ήταν επικίνδυνο, ο ποδοσφαιριστής έχει προτεταμένο το πόδι του, κινείται με δύναμη και βρίσκει τον αντίπαλο ψηλά στο πόδι, χωρίς να μαρκάρει για την μπάλα. Η ΚΕΔ οφείλει να προστατεύει τους ποδοσφαιριστές σε τέτοιες περιπτώσεις και θα ενθαρρύνει πάντοτε τους διαιτητές να καταλογίζουν κόκκινη κάρτα σε τέτοιου είδους μαρκαρίσματα.

Υπογραμμίζεται ότι οι παρεμβάσεις του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την καλύτερη ενημέρωση των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, σε επίπεδο κανονισμών και χρήσης VAR".

Δείτε και το σχετικό VIDEO με τη φάση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ