STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 2-1

Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 2-1
Ξάνθη πανηγυρική Καπετάνος Κλέιτον INTIME SPORTS

Η Ξάνθη παίζοντας με αρκετό πάθος στο πρώτο μέρος, νίκησε με 2-1 την Καλλονή που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 20'. Παραλίγο να έρθει η ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωραίο παιχνίδι στα Πηγάδια με την Ξάνθη να μπαίνει ψυχωμένα και να επιβάλει το ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά. Έτσι τα δυο γκολ μέχρι το 21ο λεπτό δεν μας έκαναν καμία εντύπωση.

Το κακό για την Καλλονή είναι ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό, αν και στο δεύτερο ημίχρονο μείωσε και παραλίγο να κάνει τη... ζημιά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Xanthi Arena

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΞΑΘΝΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ομποντό (Φλίσκας 74'), Παπαστεργιανός (Βασιλακάκης 62'), Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι (Ρούντι 46'), Καπετάνος.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Πιπίνης, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Ναβάρο (Γιορέντε 59'), Μανούσος (Στεφάνοβιτς 73'), Χουάνμα.

Γκολ: Σολτάνι (13' σουτ), Κλέιτον (21' πέναλτι) -- Βαλιός (52' σουτ)

Κάρτες: Πιπίνης (κίτρινη 14') - (κόκκινη 20' -δεύτερη κίτρινη-), Σολτάνι (κίτρινη 30'), Αντέγιο (κίτρινη 39'), Ρούντι (κίτρινη 70'), Κεϊτά (κίτρινη 85').

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 2-1

Ανασκόπηση αγώνα

Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος με την Ξάνθη να μπαίνει από τα πρώτα δευτερόλεπτα αποφασισμένη για το τρίποντο. Έτσι με το ξεκίνημα χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κλέιτον έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 3' ο Λουσέρο δυο φορές δεν μπόρεσε να σκοράρει στην ίδια φάση.

Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό ο Καρίμ Σολτάνι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από πάσα του Σίλβα Κλέιτον. Έξι λεπτά αργότερα οι Ακρίτες άγγιξαν το 2-0, όμως ο Καπετάνος μόνος (μετά από σέντρα του Ομποντό), έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η φάση που έκρινε τα πάντα

Στο 19ο λεπτό τα πάντα άλλαξαν στο παιχνίδι. Ο Πιπίνης που είχε ήδη μία κάρτα, τράβηξε τον Καπετάνο στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε την παράβαση και την κόκκινη στον αμυντικό της Καλλονής. Ο Κλέιτον από τα έντεκα βήματα έκανε το 2-0 στο 21ο λεπτό.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους Λουσέρο - Σολτάνι να χάνουν από μία σημαντική ευκαιρία στο 33' και το 36'.

Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 2-1
γάτα INTIME SPORTS

(μία γάτα διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι)

Ξεκίνημα με γκολ

Το δεύτερο μέρος άρχισε με γκολ για την Καλλονή. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντελγάδο πήρε την κεφαλιά και ο Βαλιός που είχε προωθηθεί την έστειλε στα δίχτυα με προβολή στο 52'. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2-2, όμως ο Κυριακίδης πετάχτηκε εντυπωσιακά στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μανούσου.

Στο 70ο λεπτό η Ξάνθη έφτασε μία ανάσα από το 3-1. Ο Λουσέρο σούταρε, η μπάλα βρήκε στον τερματοφύλακα και ο Βαλιός παραλίγο να τη στείλει αυτογκόλ, όμως για καλή του τύχη την είδα να πηγαίνει στο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Ακρίτες έχασαν διπλή ευκαιρία για γκολ. Ο Χογκ βγήκε και έκοψε τον Κλέιτον πριν γίνει επικίνδυνος, ο Καπετάνος έκανε κάτι σαν πλασέ με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα και ο Λουσέρο με νέο σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το παιχνίδι έκλεισε με μία ακόμα μεγάλη φάση για την Ξάνθη. Ο Καπετάνος από καλή θέση έκανε το σουτ, όμως η προσπάθεια του χτύπησε στο δοκάρι.

Η φάση του αγώνα

Στο 19ο λεπτό ο Πιπίνης κράτησε τον Καπετάνο και ο διαιτητής του έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έτσι το έργο της Καλλονής έγινε ακόμα πιο δύσκολο.

Ο διαιτητής

Δεν μας απασχόλησε και αυτό είναι καλό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σίλβα Κλέιτον σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν όλα τα λεφτά. Όμορφες ενέργειες, δοκάρι, γκολ, πάσες. Μας έλειψε από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μας άρεσε

Η Καλλονή δεν τα παράτησε. Μείωσε, πίεσε και προσπάθησε να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε.

Δεν μας άρεσε

Ο Παντελής Καπετάνος σε ένα ακόμα παιχνίδι έχασε τα άχαστα. Δεν βοηθά με την παρουσία του και ίσως ο μικρός Ράνος θα έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ