STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξανά στο ρετιρέ δια περιπάτου η ΑΕΚ, 3-1 την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου και με το πρώτο γκολ του Κονέ φέτος, η ΑΕΚ κέρδισε με 3-1 την Κέρκυρα και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στη… θεωρία το ματς με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε να είχε δυσκολίες για την ΑΕΚ και να γίνει περίπλοκο. Ειδικά από την στιγμή που η Ένωση θα χρειαζόταν να βρει εύκολο γκολ, αλλά θα της έλλειπε ο παίκτης (Λιβάγια) που έχει πετύχει τα πέντε από τα επτά τελευταία κιτρινόμαυρα τέρματα στο πρωτάθλημα.

Όμως, στην πράξη, εκείνο που αποδείχθηκε, ήταν πως η ΑΕΚ έκανε έναν περίπατο. Κέρδισε με 3-1, χωρίς να χρειαστεί καν να ανεβάσει στροφές και μ’ αυτόν τον... περίπατο επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κονέ πέτυχε το πρώτο γκολ του με τα κιτρινόμαυρα στην επάνοδό του στην ομάδα και ο Αραούχο σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς από τότε που επέστρεψε από την τιμωρία.

"Καθάρισε" ξανά από νωρίς

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιάς), Σινιοράκης (Χανιά)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι. Γκάλο, Σιμόες (71’ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Κλωναρίδης, Μπακασέτας (77’ Γιούσης), Χριστοδουλόπουλος (62’ Γιακουμάκης), Αραούχο

AOK (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκόμες, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Σπίνουλας, Αναστασίου (58’ Ντιόγκο), Μπαλάφας (71’ Αρτυματάς), Επστάιν (46’ Νούνιες), Μπάουμαν.

Γκολ: 12' αυτ. Γιαννακόπουλος, 38' Κονέ, 56' Αραούχο / 88' πεν. Νούνες

Κάρτες: 10’ Γκόμες, 68’ Μπαλάφας, 75’ Αρτυματάς, 89’ Κονέ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Σ’ ένα τέτοιου είδους ματς όπως αυτό στο ΟΑΚΑ, το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να μπορέσει να βρει ένα γκολ όσο το δυνατόν πιο νωρίς και για την Κέρκυρα να κρατήσει το μηδέν όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Τελικά, ήταν η Ένωση αυτή που βρήκε εκείνο που ήθελε, έστω κι αν η Κέρκυρα ήταν αυτή που έκανε πρώτη υποψία ευκαιρίας, όταν στο 6’ ο Επστάιν έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ αλλά σούταρε βιαστικά και απελπιστικά άουτ.

Στο 12ο λεπτό ήρθε το γρήγορο γκολ που ήθελε ο Χιμένεθ. Ο Κλωναρίδης έβγαλε τη σέντρα, ο Χριστοδουλόπουλος ούτε με κεφαλιά ούτε με σουτ νίκησε τον Γιαννακόπουλο, αλλά η μπάλα από το πόδι του τερματοφύλακα της Κέρκυρας κατέληξε στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά για την ΑΕΚ, η οποία έλεγξε τον ρυθμό και άπλωσε το παιχνίδι της. Με τον Κλωναρίδη και τον Λάζαρο να ακροβολίζονται στα δυο άκρα και τον Μπακασέτα με τον Αραούχο να προσπαθούν να συνεργαστούν από τον άξονα, πίεσε την άμυνα της Κέρκυρας και για δεύτερο γκολ. Ωστόσο, εκείνο που έλειπε πάντα για να δημιουργηθεί απειλή για την εστία του Γιαννακόπουλου, ήταν η σωστή τελική πάσα. Η ΑΕΚ έφτανε σωστά, είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα, έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, αλλά δεν ολοκλήρωνε σωστά το κτίσιμο των επιθέσεων της.

Πάντως, ακόμα κι αν οι γηπεδούχοι δεν έκαναν κλασικές ευκαιρίες, δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους. Η ΑΕΚ έμενε ψηλά, πίεζε και το επόμενο γκολ ήταν θέμα χρόνου και σωστής επιλογής στην τελική προσπάθεια. Κάτι που έκανε ο Κονέ στο 38’, όταν η μπάλα του στρώθηκε έξω από την περιοχή και την έστειλε συστημένη στα δίχτυα για το 2-0.

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η ΑΕΚ, ήδη από το 1ο ημίχρονο, είχε βάλει τις βάσεις για να φτάσει στους τρεις βαθμούς. Άλλωστε, η Κέρκυρα δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να ρισκάρει κάτι στο ματς, προκειμένου να αλλάξει την μοίρα της. Ακόμα και όταν ο Βοσνιάδης έκανε δυο γρήγορες κινήσεις από τον πάγκο, η Κέρκυρα δεν φάνηκε να μπορεί να απειλήσει. Με εξαίρεση άλλωστε ένα σουτ του Μπαλάφα στο 50’, το οποίο πέρασε ψηλά άουτ, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη τελική προσπάθεια.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά και να ψάχνει για φάσεις και γκολ. Στο 53’ ο Αραούχο πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Χριστοδουλόπουλο, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 57’ ήρθε ο Αραούχο να βάλει την υπογραφή του (και) σ’ αυτήν τη νίκη της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός φορ είδε την μπάλα στρωμένη μπροστά του στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Προφανώς από εκείνο το σημείο και μετά, όλα είχαν τελειώσει οριστικά. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Γιακουμάκη από νωρίς, αλλά ακόμα και τον νεαρό Γιούση (που έκανε ντεμπούτο και στη Super League μετά από το κύπελλο) στο τελευταίο τέταρτο. Η ΑΕΚ ρυθμούς δεν έριξε, η Κέρκυρα αντίδραση δεν μπορούσε να βγάλει και το μόνο ζητούμενο μέχρι και το 90’, ήταν το σκορ της νίκης της Ένωσης.

Ωστόσο, η τελευταία ευκαιρία στο ματς ήρθε από την Κέρκυρα, όπως και το γκολ. Στο 82’ ο Μπάουμαν σούταρε έξω από την περιοχή, ο Τσιντώτας αντέδρασε σε κόρνερ, ενώ στο 89’ ο Σέζος παρασύρθηκε από το πέσιμο του Νούνιες μέσα στην περιοχή και υπέδειξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Νούνιες και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν είναι πολύ συνηθισμένη η φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ για περισσότερους από έναν λόγους. Πρώτον, διότι ο Λάζαρος αστόχησε δυο φορές εξ επαφής και δεύτερον διότι τελικά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το… τακουνάκι του τερματοφύλακα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Θα μπορούσε να βγάλει ένα εύκολο απόγευμα ο Σέζος, χωρίς πρόβλημα. Άλλωστε, το ματς τον βοήθησε πολύ. Όμως τα έκανε… θάλασσα στο φινάλε και χωρίς να υπάρχει λόγος. Στο 89’ καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας, χωρίς ωστόσο ο Κονέ να έχει βρει τον Νούνιες μέσα στην περιοχή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Κονέ ήταν πολύ κινητικός, δραστήριος και πέτυχε και γκολ. Από την άλλη μεριά, ο Τάσος Μπακάσετας, σε ρόλο επιτελικού μέσου, έκανε όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ και η αλήθεια είναι πως το έκανε πολύ καλά. Εξ ου και ο τίτλος του πολυτιμότερου μοιράζεται ανάμεσα σε Μπακασέτα και Κονέ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γκολ του Κονέ, αλλά και ο τρόπος που πανηγυρίστηκε. Ήταν το πρώτο γκολ του στη δεύτερη καριέρα με τα κιτρινόμαυρα, ήταν πανέμορφο σε εκτέλεση και έτρεξε να το αφιερώσει σε Λυμπερόπουλο και Καρβουνίδη, ενώ έπεσαν και όλοι οι συμπαίκτες πάνω του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση των παικτών της Κέρκυρας. Ακόμα και όταν δέχθηκαν το γκολ νωρίς, δεν αποφάσισαν να αφήσουν το αμυντικό τους οχυρό και να ρισκάρουν για κάτι καλύτερο στο ματς. Ουσιαστικά, δεν εγκατέλειψαν ποτέ το άκρως αμυντικό πλάνο. Ούτε καν όταν έχαναν με 2-0.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ