STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης με τα γκολ των Γιάννου και Δημούτσου επιβεβαίωσε την πολύ καλή παράδοση απέναντι στον Πανιώνιο, τον οποίον και νίκησε εντός έδρας με 2-1.

Στην Τρίπολη, ο τοπικός Αστέρας υποδέχθηκε τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν το πολύ καλό τους ξεκίνημα και απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων από το 13ο λεπτό, χάρη στα γκολ των Γιάννου και Δημούτσου.

Η ασίστ σε αμφότερα τα τέρματα των γηπεδούχων, από τον Σκουρτάι. Ο Πανιώνιος μείωσε με το αυτογκόλ του Γκοϊάν και παρά τις αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση. Το τελικό 2-1, υπέρ των γηπεδούχων έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες μετά από αυτή της πρεμιέρας, κόντρα στον Πανθρακικό και μεσολαβούσης μίας ήττας (εντός έδρας από τον Παναιτωλικό) και μίας ισοπαλίας (εκτός έδρας με την Καλλονή). Χωρίς να εντυπωσιάσει ωστόσο. Επιβεβαίωσε, όμως, την καλή παράδοση κόντρα στον Πανιώνιο. Ήταν η έβδομη νίκη στα επτά τελευταία διαδοχικά εντός έδρας ματς με τους "κυανέρυθρους".

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Αλήθεια, ήταν, ότι παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, στην Τρίπολη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής:Μιχάηλ Κουκουλάκης

Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης, Αϊχάν Χούσκογλου

4ος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Γκολ: 10' Γιάννου, 13' Δημούτσος / 27' αυτ. Γκοϊάν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Μάσα (77' Τσοκάνης), Χαμντανί, Γιάννου, Δημούτσος (91' Ζησόπουλος), Σκουρτάι (60' Κουρμπέλης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Χατζηισαηϊσαήας, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Σιώπης (81' Ανσαριφάρντ), Κόρμπος, Μασούρας (66' Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (58' Χαλκιαδάκης)

Κάρτες: 74' Σανκαρέ, 92' Ιγκλέσιας / 6' Ρισβάνης, 55' Μπακασέτας, 64' Μπουμάλ, 90' Βιγιάλμπα

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

* για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ εδώ

Το φιλμ του αγώνα

Υπό καταρρακτώδη βροχή ξεκίνησε η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας με τον Αστέρα ν' αναπτύσσει από την εκκίνηση αυτής επιθετικές πρωτοβουλίες και συνθήκες απειλητικές για το φιλοξενούμενο, Πανιώνιο.

Μπορεί οι κίνδυνοι από τα σουτ των Λούι και Γιάννου να απομακρύνθηκαν εύκολα από τον Παπαδόπουλο, ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και με το σουτ του δεύτερου - με τη συμπλήρωση 10 λεπτών - και μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια κι ασίστ εν συνεχεία του Σκουρτάι. Ο Απόστολος Γιάννου έλυσε το "γόρδιο δεσμό" της "κυανέρυθρης" άμυνας και μαζί τα πόδια των συμπαικτών του.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Απόδειξη τούτου, το δεύτερο γκολ τρία λεπτά μετά το πρώτο. Πάλι ο Σκουρτάι, κινούμενος από τα αριστερά έδωσε στον Δημούτσο κι αυτός έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει περιοριζόμενος στο να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας.

Η βροχή έδωσε τη θέση της στον ήλιο κι ο Αστέρας Τρίπολης στον Πανιώνιο, όσον αφορά στο σκοράρισμα. Στο 27ο λεπτό, ο Οικονόμου κινούμενος εκ δεξιών επιχείρησε τη σέντρα σουτ, ο Ντορίν Γκοϊάν στο κέντρο της άμυνας προσπάθησε να απομακρύνει. Ωστόσο, η προσπάθεια του Ρουμάνου διεθνούς ήταν ανεπιτυχής, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του εστίας με τον Πανιώνιο να μειώνει σε 2-1.

Ύστερα και μέχρι το πέρας του πρώτου ημιχρόνου, τα λάθη (κι από τις δύο πλευρές) έπαιξαν περισσότερη μπάλα. Ο Μπουμάλ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, έφυγε στην αντεπίθεση αλλά η τελική του επιλογή ήταν πολύ κακή.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Με πολλά λάθη, κακές επιλογές κι δυνατά μαρκαρίσματα. Λάθος επιλογές από τον Μάσα και τον Μπουμάλ, τους κατεξοχήν δημιουργικούς ποδοσφαιριστές των Αστέρα Τρίπολης και Πανιωνίου, αντίστοιχα.

Τα άτσαλα - σε μερικές φάσεις - μαρκαρίσματα ανάγκασαν το διαιτητή της αναμέτρησης, Μιχαήλ Κουκουλάκη, να βγάλει από την τσέπη του τόσες κίτρινες κάρτες, όσες δεν έβγαλε στο πρώτο. Οι διορθωτικές κινήσεις των Στάικου Βεργέτη και Μαρίνου Ουζουνίδη οδήγησαν το ρυθμό σε φθίνουσα πορεία, αντί της αύξουσας που περίμεναν οι δύο Έλληνες τεχνικοί.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, έκαναν την εμφάνιση στον Αστέρα Τρίπολης ενδείξεις συνδρόμου... Καλλονής. Ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στημένες φάσεις. Ωστόσο, οι αμυντικοί των Αρκάδων αντέδρασαν σωστά κι απομάκρυναν με την πρώτη ευκαιρία τον κίνδυνο. Εν τέλει δικαιώθηκαν για την επιλογή τους.

Ο MVP του αγώνα

Αν και δεν έβαλε κάποιο εκ των δύο γκολ της ομάδας, από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο. Ο Βασίλ Σκουρτάι ξεκίνησε πολύ δυναμικά το ματς και ήταν ο καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο. Καλύτερος όχι μόνο του Αστέρα Τρίπολης αλλά και του γηπέδου συνολικότερα, με σαφή διαφορά από το δεύτερο καλύτερο. Διέρρηξε με ευκολία τη δεξιά κι αριστερή πλευρά των "κυανέρυθρων''. Ωραίο ήταν και το γκολ του Γιάννου κι αυτό του Δημούτσου, αλλά ο άνθρωπος που έδωσε τις ασίστ είχε σήμερα την τιμητική του.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Η φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα Τρίπολης από τον Ελίνι Δημούτσο. Υποδέχθηκε την μπάλα από τον Βασίλ Σκουρτάι, είδε ότι είχε χώρο και χρόνο και δεν άφησε δεύτερες σκέψεις να περάσουν από το μυαλό του. Εξαιρετική σύλληψη, συνοδεία εξαιρετικής εκτέλεσης. Ίσως, το πιο όμορφο γκολ της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Μιχαήλ Κουκουλάκης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Στον πειθαρχικό έλεγχο που άσκησε, σεβάστηκε το βαθμό δυσκολίας που δημιούργησε η βροχή στην Τρίπολη, και περιορίστηκε σε παρατηρήσεις στο πρώτο ημίχρονο, παρά να φορτώσει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με κάρτες. Στο δεύτερο, όμως, η υπομονή του εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα, πέντε παίκτες και των δύο ομάδων. Δεν είχε τη δύσκολη φάση.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε υποδειγματική αντίδραση μετά το "σοκ" της εκτός έδρας ισοπαλίας της προηγούμενης αγωνιστικής, εκτός έδρας με την Καλλονή, η οποία έπαιζε με εννιά ποδοσφαιριστές. Αν υπολογίσουμε και τις κομβικές απουσίες των Φακούντο Μπερτόγλιο, Δημήτρη Παπαδόπουλου, Νίκο Φερνάντες, Μανουέλ Λανθαρότε και Ταξιάρχη Φούντα, η αποπεράτωση του έργου αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Χωρίς να εντυπωσιάσουν, οι "Αρκάδες" πέτυχαν χάρη σε ένα καλό δεκάλεπτο το ζητούμενο. Τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Αυτά είναι που μετρούν, στην τελική.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η φλυαρία των μεσοεπιθετικών του Πανιωνίου, ίσως και να στέρησε από τους "κυανέρυθρους" το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ, κυρίως, είχε κάκιστες τελικές επιλογές. Ειδικά, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε μία πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση. Και το χρονικό σημείο, ήταν ιδιαίτερα κομβικό. Όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά τη λήξη του ματς έλειπε η συγκέντρωση. "Μάλλον ακόμη δίνουμε συνεντεύξεις για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου δε λέει απολύτως τίποτα", υποστήριξε με νόημα.

Κράτησε την παράδοση ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 τον Πανιώνιο
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ