STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κόλλησε ξανά εκτός ο ΠΑΟΚ, 0-0 με τον Απόλλωνα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΒΑΡΕΛΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΒΑΡΕΛΑ ICON

Παρότι έπαιζε από το 32' (αποβολή Χουάρες) με παίκτη παραπάνω, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο "Δικέφαλος" είχες δύο δοκάρια με Μπίσεσβαρ, Μακ, αλλά και κενά διαστήματα στην απόδοσή του (VIDEO)

Άλλο ένα εκτός έδρας ματς, άλλη μία λευκή ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ. Παρότι είχε την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα που έπαιζε για περισσότερο από μία ώρα. Ο Δικέφαλος είδε με την τύχη να του παίζει παιχνίδια, καθώς είχε δύο δοκάρια με τον Μπίσεσβαρ (36’) και τον Μακ (90), ωστόσο η αλήθεια είναι ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι είχε κενά διαστήματα στην απόδοσή του και πρόβλημα στην τελική πάσα κι αυτό είναι κάτι που του κόστισε άλλους δύο βαθμούς σε εκτός έδρας ματς.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε στο παιχνίδι ο Απόλλων Σμύρνης, έχοντας τον Τσόβιτς κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ντάσιος, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Βαλλιάννος. Στη μεσαία γραμμή, δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Κοντοές και Κονέ, ενώ οι τρεις μπροστά τους ήταν οι Σιατραβάνης (δεξιά) και Αλμπάνης (αριστερά) στα άκρα, με τον Χουάρες σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην κορυφή της επίθεσης και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καστιγέχος.

Κόλλησε ξανά εκτός ο ΠΑΟΚ, 0-0 με τον Απόλλωνα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ επίσης με σχηματισμό 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Ρέι και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος. Στο χώρο του κέντρου, αμυντικός μέσος ήταν ο Κάνιας, με τον Ελ Καντουρί που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τον Πέλκα να έχουν πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή. Δεξιά ήταν ο Κάμπος και αριστερά ο Μπίσεσβαρ. Σε θέση σέντερ φορ ήταν ο Πρίγιοβιτς.

Κόλλησε ξανά εκτός ο ΠΑΟΚ, 0-0 με τον Απόλλωνα

Μπλόκαρισμένος ο ΠΑΟΚ σε δραματικό φινάλε

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας) & Θανάσης Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Κονέ (90΄+2΄ Μενδρινός), Σιατραβάνης (90΄+2' Ελμπάζ), Αλμπάνης (79΄ Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπιτζιμίν, Βαλλιανός, Χουάρες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (63΄ Κάτσε), Πέλκας (46΄ Μαουρίτσιο), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (72΄ Μακ), Πρίγιοβιτς

Γκολ: -

Κάρτες: 30΄ Χουάρες, 45΄+1΄ Κοντοές, 83΄ Τσόβιτς / 26΄ Πέλκας, 50΄ Ελ Καντουρί, 75΄ Κρέσπο, 85΄ Κάτσε, 87΄ Μαουρίτσιο

Αποβολές:32΄ Χουάρες

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι "ασπρόμαυροι" κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα όμως δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα χώρους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και έκλεβαν μπάλες προσπαθώντας να γίνουν απειλητικοί με αντεπιθέσεις κυρίως. Στο 13ο λεπτό ο Ρέι μπλόκαρε εύκολα μια κεφαλιά του Καστιγέχος και στο 15΄ οΕλ Καντουρί κατέβασε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Πρίγιοβιτς, αλλά ο Μαροκινός έπιασε ένα άτσαλο σουτ, με αποτέλεσμα ο Κύργιας να απομακρύνει. Στο 17΄ είχε την πρώτη αξιόλογη φάση του ο Απόλλων, με σουτ του Σιατραβάνη από το ημικύκλιο της περιοχής που μπλόκαρε ο Ρέι. Ο ΠΑΟΚ απάντησε έχοντας την πρώτη καλή στιγμή του στο επόμενο λεπτό, όταν οΕλ Καντουρί έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς έκανε τη γυριστή κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Τσόβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 19΄ ο "Δικέφαλος" απείλησε ξανά με μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ με φάλτσο, το οποίο δυσκόλεψε τον Τσόβιτς που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο πρώτο 20λεπτο αμφότερες οι ομάδες έδειχναν επιθετική διάθεση στο παιχνίδι, δίχως όμως να έχουν κάποια μεγάλη φάση. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε περισσότερο από την αριστερή πλευρά με τον Μπίσεσβαρ. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς αποβλήθηκε ο Χουάρες που δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δύο λεπτών αφήνοντας τον Απόλλωνα με δέκα παίκτες. Ο μέσος των γηπεδούχων έκανε δύο σκληρά φάουλ σε Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ στο 30΄ και στο 32΄, με συνέπεια να πάρει σωστά το δρόμο για τα αποδυτήρια.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 36ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι, σε μία "μαγική" έμπνευση του Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος έπιασε ένα υπέροχο σουτ μέσα από την περιοχή με άψογη τεχνική και τρομερά φάλτσα, με τον Τσόβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα, βρίσκοντας την μπάλα όσο χρειαζόταν για να την στείλει στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Μετά την αποβολή του Χουάρες ο ΠΑΟΚ πίεσε ακόμη περισσότερα και είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Στο 41΄ δοκίμασε ένα σουτ ο Ελ Καντουρί λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ. Η τελευταία ευκαρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 44ο λεπτό, με δυνατό σουτ του Μάτος που απέκρουσε δύσκολα ο Τσόβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Μαουρίτσιο να παίρνει τη θέση του Πέλκα στη μεσαία γραμμή, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του "Δικεφάλου" στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε στο 50΄, όταν ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσόβιτς. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία", παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και αμυνόταν σθεναρά, αναζητώντας και ευκαιρίες για να απειλήσει με κάποια κόντρα επίθεση ή από στημένη φάση. Όσο κυλούσαν τα λεπτά μάλιστα ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει χώρους για να δημιουργήσει φάσεις και οι γηπεδούχοι κέρδιζαν αυτοπεποίθηση διατηρώντας το μηδέν με αποτέλεσμα να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνουν μέτρα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ICON

Μπλοκαρισμένος ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έμοιαζε επηρεασμένος από την αποχώρηση του Πέλκα από το παιχνίδι και δεν μπορούσε να ελέγξει καλά τον ρυθμό και να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου, κάνοντας αρκετά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπλοκαρισμένοι στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους, μη μπορώντας να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα που είχε κλείσει καλά τους χώρους. Στο 70΄ μάλιστα λίγο έλειψε να κινδυνεύσει ο ΠΑΟΚ, με τον Απόλλωνα να βγάζει ωραία αντεπίθεση, αλλά το τελείωμα του Αλμπάνη ήταν κακό με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ στο σουτ που επιχείρησε. Στο 72΄ ο Βαρέλα αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, σπαταλώντας μία φάση με καλές προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ. Τα λεπτά περνούσαν και ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα ώστε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ICON

Δραματικό φινάλε

Στο 89΄ είχε ευκαιρία ο Απόλλωνας, όταν ο Μάατσεν έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο βρίσκοντας ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως δεν μπόρεσε να πασάρει καλά στον επερχόμενο Κονέ που ήταν ολομόναχος στην περιοχή, με τον Ρέι να μπλοκάρει. Ο Απόλλων προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα κενά που άφηνε ο ΠΑΟΚ ανεβαίνοντας ψηλά για να σκοράρει και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο "Δικέφαλος" έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει το νικητήριο γκολ, με το πλασέ του Μακ από το ημικύκλιο της περιοχής να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Τσόβιτς και το μηδέν να παραμένει. O Σλοβάκος είχε ένα σουτ άουτ αμέσως μετά.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα δύο δοκάρια του ΠΑΟΚ. Το πρώτο στο φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεσβαρ σε μία θεαματική φάση και το δεύτερο του Μακ στο 90΄, που ήταν βέβαια πιο σημαντικό καθώς εκεί ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει το νικητήριο γκολ.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Στυλιαράς έδωσε αρκετές κάρτες. Ωστόσο, μάλλον δικαιώνεται από τα ριπλέι των φάσεων. Η αποβολή του Χουάρες μέσα σε ένα δίλεπτο ήταν σωστή, καθώς ορθά τιμωρήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες για τα δύο σκληρά φάουλ σε Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΟΚ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ICON

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αλμπάνης, ο οποίος έτρεχε ασταμάτητα πάνω-κάτω στην δεξιά πτέρυγα του Απόλλωνα και ήταν μάλιστα και ιδιαίτερα απειλητικός στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η πολύ καλή οργάνωση που είχε στο παιχνίδι της η ομάδα του Απόλλωνα ακόμη και όταν έπαιζε για περισσότερο από μία ώρα με δέκα παίκτες Αυτό το πιστώνεται ο Μάντζιος.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το ακατανόητο φρένο που έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ στον ρυθμό που είχε πιάσει στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Ο Απόλλωνας έπαιζε με δέκα κι αυτό ελάχιστα φάνηκε στο δεύτερο μέρος.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ