STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κόλλησαν" στο 0-0, Αστέρας και Παναιτωλικός

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος, δημιούργησε ευκαιρίες απέναντι στον Παναιτωλικό, όμως οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Διαμαρτύρονται σωστά για πέναλτι στον Ιγκλέσιας οι Αρκάδες.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο γρήγορα θα ξεχαστεί Αστέρας και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 για τη 15η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους, όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κυριακίδη.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός κατέβηκε με ξεκάθαρο στόχο να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να σκοράρουν και τελικά τα κατάφεραν.

Με τον Μανιά εγκλωβισμένο ανάμεσα στους Μιχάι και Ροντρίγκες και τον Τόνσο να αναγκάζεται να βγει στα πλάγια για να μπορέσει να κάνει κάτι καλό ο Αστέρας βασιζόταν κυρίως σε ατομικές ενέργειες των παικτών του και τις στατικές φάσεις. Στη μοναδική αντεπίθεση που κατάφεραν να βγάλουν οι γηπεδούχοι στο ματς ο Κυριακίδης νίκησε τον Τόνσο σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Έτσι, όπως κύλησε ο αγώνας ο Αστέρας Τρίπολης θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αλλά εκείνος που μοιάζει πιο ικανοποιημένος από το βαθμό είναι ο Παναιτωλικός.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σύστημα που κερδίζει δεν αλλάζει σκέφτηκε ο Σάββας Παντελίδης και έτσι εμπιστεύτηκε ξανά το 4-2-3-1 που τον έχει οδηγήσει στις πέντε συνεχόμενες νίκες. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Σίλβα με τον Γιαννούλη στα άκρα της άμυνας με τους Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο σε ρόλο στόπερ. Ο Ιγκλέσιας με τον Μουνάφο είχαν επιφορτιστεί το ρόλο των αμυντικών μέσων και τον Τόνσο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Καλτσάς και Ινσάλντο με μοναδικό προωθημένο τον Μανιά.

Κόλλησαν" στο 0-0, Αστέρας και Παναιτωλικός

Από την άλλη ο Μάκης Χάβος εξέπληξε, αφού άφησε αρχικά το αγαπημένο του 4-2-3-1 και ξεκίνησε το ματς με 4-4-2. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα μπροστά του να είναι οι Μύγας, Μιχάι, Ροντρίγκες και Ρότσα. Οι Μπεχαράνο και Μάρκος Πάουλο ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων με τον Μάζουρεκ στα δεξιά και τον Ρόσα στα αριστερά με τον Μοράρ και Μαρκόβσκι στην κορυφή. Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου η διάταξη άλλαξε στο κλασικό 4-2-3-1 με τον Μάζουρεκ να πηγαίνει πίσω από τον Μαρκόβσκι και τον Μοράρ να πηγαίνει στα δεξιά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Κωνσταντίνος Κωνστάντιος

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σίλβα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (86' Τσιλιανίδης), Καλτσάς (76' Δουβίκας), Τόνσο, Ινσάλντο (69' Μαντίντα), Μανιάς

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ροντρίγκες, Μιχάι, Ρότσα (64' Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μοράρ, Μάζουρεκ, Ρόσα, Μαρκόβσκι (46' Κλέσιο)

Γκολ:

Κάρτες: Ιγκλέσιας / Μαρκόβσκι, Μύγας, Ρότσα, Μπεχαράνο, Τσοκάνης

Κόκκινη: Μπεχαράνο

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ο Παναιτωλικός "εγκλώβισε" τον Αστέρα

Ο Αστέρα Τρίπολης ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να πιέσει τον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει μέτρα, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνά τους δυσκόλευε τους γηπεδούχους. Έτσι, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο κυρίως από στημένες φάσεις ή από ατομικές ενέργειες των Ινσάλντο και Καλτσά.

Η πρώτη τελική στο ματς ανήκε στον Παναιτωλικό με τον Μάρκος Πάουλο να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 9' ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Κυριακίδη που μπλόκαρε εύκολα.

Οι υπόλοιπες δύο αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου προήλθαν από στατικές φάσεις του Αστέρα. Στο 15' μετά από καλή εκτέλεση κόρνερ του Τόνσο ο Πασαλίδης πήρε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία του Κυριακίδη. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε και η μοναδική κλασική φάση του πρώτου μέρους. Ο Τόνσο εκτέλεσε και πάλι το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και στρώθηκε στον Καλτσά ο οποίος σούταρε. Μέσα από την μικρή περιοχή ο Ιγκλέσιας έκανε την προβολή με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Μπεχαράνο που "έσωσε" τους φιλοξενούμενους πάνω στη γραμμή!

Στη συνέχεια δεν είχαμε τίποτα το αξιόλογο από καμία από τις δύο ομάδες με τον Παναιτωλικό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και τον Αστέρα να θέλει, όμως να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κυριακίδη.

Ο Τόνσο την ευκαιρία του ματς, φωνάζει για πέναλτι ο Αστέρας

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χάβος έριξε στο ματς τον Κλέσιο για να πάει στα δεξιά και να μην αφήνει τον Γιαννούλη να προωθείται και παράλληλα ο Μοράρ πέρασε στην κορυφή αντί του Μαρκόβσκι. Παρά αυτή την αλλαγή ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να επιτεθεί και ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας και στο 57' έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί.

Στην αντεπίθεση ο Μανιάς γύρισε στον Τόνσο ο οποίος ανενόχλητος βγήκε απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε με τα πόδια! Στο 66' έγινε μία φάση όπου σωστά οι άνθρωποι του Αστέρα ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο Μπλάνας και κυρίως ο δεύτερος βοηθός Κωνστάντιος δεν υπέδειξαν την παράβαση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόνσο προς τον Ιγκλέσιας ο Μύγας τράβηξε παρατεταμένα τον μέσο του Αστέρα και τον έριξε στο έδαφος με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην δίνει πέναλτι.

Από αυτή τη φάση και μετά εκείνο που κυριάρχησε ήταν τα νεύρα. Από αυτά προήλθε και η αποβολή του Μπεχαράνο ο οποίος μέσα σε 17 λεπτά είδε σωστά δύο κίτρινες και αποβλήθηκε από το ματς. Ο Αστέρας έπαιξε για περίπου δέκα λεπτά με παίκτη παραπάνω, όμως δημιούργησε μία καλή φάση για γκολ. Στο 86' μετά από γέμισμα του Ιγκόρ ο Μανιάς γύρισε την μπάλα προς τον Δουβίκα ο οποίος καθυστέρησε να πλασάρει και ο Τσοκάνης με εξαιρετικό τάκλιν έσωσε τον Παναιτωλικό.

Στα εναπομείναντα λεπτά όποτε χρειάστηκε κυρίως ο Κυριακίδης και λιγότερο ο Αθανασίαδης ήταν εκεί και έτσι έμεινε το 0-0.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Τόνσο. Όταν σε ένα ματς με ελάχιστες χαμένες ευκαιρίες χάνεις τέτοιο τετ α τετ τότε δεν έχεις πολλές ελπίδες για το τρίποντο.

Ο διαιτητής

Μία δύσκολη φάση είχαν ο Γεώργιος Μπλάνας και οι βοηθοί και την έχασαν. Στο 66' θα έπρεπε να είχε καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Αστέρα σε παρατεταμένο τράβηγμα της φανέλας του Μύγας στον Ιγκλέσιας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μεγάλο ματς από τον Μάρκος Πάουλο. Ο αρχηγός του Παναιτωλικού περιόρισε τον Τόνσο, έκοψε πάρα πολλές επιθέσεις των γηπεδούχων και ανάγκασε τον Αστέρα να γίνει μονοδιάστατος παίζοντας μόνο από τα πλάγια.

Μας άρεσε

Η αλληλοκάλυψη των παικτών του Παναιτωλικού. Με εξαίρεση την αντεπίθεση όπου βγήκε η φάση του Τόνσο σε καμία άλλη η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν έμεινε εκτεθειμένη και παράλληλα περιόρισε τη δραστηριότητα του Ιγκλέσιας στις στατικές φάσεις.

Δεν μας άρεσε

Το παθητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Πολλές φορές ο Μάκης Χάβος φώναξε στους παίκτες του να βγουν μπροστά, αλλά εκείνοι δεν το έκαναν με αποτέλεσμα το ματς να είναι ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ