STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κίνδυνος υποβιβασμού για Παναθηναϊκό αν κλείσει τις πόρτες στην NOVA

Κίνδυνος υποβιβασμού για Παναθηναϊκό αν κλείσει τις πόρτες στην NOVA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο αποκλεισμός των τριών αγωνιστικών που προβλέπει ο ΚΑΠ και τι μπορεί να σημαίνει - υπό προϋποθέσεις - για τον Παναθηναϊκό.

Φρένο στην απειλή του Παναθηναϊκού να μην επιτρέψει στην NOVA να καλύψει τηλεοπτικά το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής 4/12 με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» εφόσον το συνδρομητικό επιμείνει στις ρήτρες των 2.8 εκατ. ευρώ για την αναβολή των τριών αγωνιστικών (1η, 2η, 11η) βάζει ο ΚΑΠ, που απειλεί τους «πράσινους» - υπό προϋποθέσεις - ακόμη και με υποβιβασμό!

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου («Ραδιοτηλεοπτικά - ΜΜΕ») η είσοδος των ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων επιτρέπεται από σχετική έγγραφη άδεια της Super League και μπορεί να απαγορευτεί μόνο με απόφαση της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, μόνο σε περίπτωση μη καταβολής έστω και μίας δόσης.

Τι θα συμβεί όμως, αν ο Παναθηναϊκός ενεργήσει από μόνος του;

Η παράγραφος 2 του συγκεκριμένου άρθρου δεν αφήνει περιθώρια: «Στους νόμιμους εκπρόσωπους των ομάδων ή τα φυσικά πρόσωπα τα οποία είτε αρνούνται, είτε στη συνέχεια παρεμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή εκτέλεση των συμβάσεων, εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα αρνητικές οικονομικές συνέπειες από δυσχέρεια υλοποίησης της σύμβασης της διοργανώτριας ή των ΠΑΕ για ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές.

Α. Προκειμένου για νομικά πρόσωπα (ομάδες) ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών ημερών πρωταθλήματος και Κυπέλλου και πρόστιμο από 50.000-80.000 ευρώ».

Β. Προκειμένου για φυσικά πρόσωπα, που συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με

Π.Α.Ε. Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, ποινή απαγόρευση εισόδου έξι μηνών στον εν γένει χώρο του γηπέδου και πρόστιμο 20.000 ευρώ».

Τρεις μηδενισμοί = αποβολή

Η ποινή δηλαδή για την ομάδα είναι τρεις μηδενισμοί. Το άρθρο 33, παράγραφος 3 του ίδιου κανονισμού αναφέρει ότι… «Ομάδα που μετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και δεν κατέρχεται να αγωνιστεί, (μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστικού οργάνου), σε τρεις συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία -6 βαθμών».

Ο Παναθηναϊκός δηλαδή, εφόσον κάνει πράξη την απειλή του, τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και δεν μεσολαβεί παιχνίδι Κυπέλλου (στις 13/12 έχει αγώνα για τον συγκεκριμένο θεσμό με τον Απόλλωνα Σμύρνης) τότε κινδυνεύει με υποβιβασμό.

"Να μην ενεργοποιηθεί ο ΚΑΠ"

Οι εξοντωτικές ποινές είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός κοινοποίησε και στην ΕΠΟ το εξώδικο που έστειλε χθες το μεσημέρι στην Super League, και σε επικοινωνία που είχε με την Ομοσπονδία ζήτησε να μην ενεργοποιηθεί ο ΚΑΠ εναντίον του υποστηρίζοντας ότι η ΝΟVA είναι αυτή που παραβιάζει την συμφωνία μην καταβάλλοντας τις δόσεις. Η απάντηση που πήρε όμως ήταν ότι δεν πρόκειται για απόφαση του Δ.Σ. αλλά των πειθαρχικών οργάνων. Και τα πειθαρχικά όργανα δικάζουν (και) με τον ΚΑΠ

Είναι άγνωστο ωστόσο τι θα συμβεί αν τυχόν απόφαση για… λουκέτο στη NOVA ως μέσο πίεσης παρθεί από το σύνολο των ομάδων. Τέτοια διάθεση (για... πόλεμο δηλαδή με το συνδρομητικό) πάντως, δεν υπάρχει στα σοβαρά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ