STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κίνδυνος τιμωρίας έδρας για ΑΕΚ και Ηρακλή!

Κίνδυνος τιμωρίας έδρας για ΑΕΚ και Ηρακλή!
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής έχουν κληθεί σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Super League με το ίδιο άρθρο με το οποίο τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τον αγώνα στην Βέροια.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει κληθεί σε απολογία για την Παρασκευή το πρωί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και κινδυνεύει με τιμωρία έδρας: είναι ακόμη η ΑΕΚ και ο Ηρακλής για τους αγώνες με τον Πανθρακικό και την Βέροια, αντίστοιχα!

Και οι δύο ομάδες έχουν στο κατηγορητήριο τους το άρθρο 15, παράγραφος 3β, στοιχείο ε, το οποίο κάνει λόγο για "ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής ή κάθε άλλου αντικειμένου που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο".

Είναι το άρθρο με το οποίο είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των Θυρών ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με την Βέροια καθώς είχε κριθεί ότι οι δύο πυρσοί που είχαν πέσει στον αγωνιστικό χώρο "ενέχουν αυτονόητα επικινδυνότητας, η δε ρίψη τους ήταν πρόσφορη, ώστε να προκαλέσει σωματική βλάβη στους νομίμως ευρισκομένους εντός του αγωνιστικού χώρου".

Το συγκεκριμένο άρθρο προϋποθέτει διακοπή του αγώνα αλλά στο σκεπτικό της ίδιας απόφασης ο πρωτοδίκης Σπυρίδων Καποδίστριας είχε αναφέρει ότι ότι η διακοπή δεν είναι υποχρεωτική για να επιβληθεί η τιμωρία από το συγκεκριμένο άρθρο.

Αν η ΑΕΚ τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας, θα εκτίσει την ποινή της στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με την Καλλονή και ο "γηραιός" την 14η με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 27/11/15 και ώρα 09:30) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 11η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Βέροια - ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, 3 περ. Β΄στοιχ. Ε΄, 5α΄ και β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 22/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/1371-11 μ ζ΄ Έκθεση της Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός - ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. δ΄ και ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. Ε΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ